Υποστήριξη
Domains

Έχω στην κατοχή μου domain names με περισσότερες από μια καταλήξεις. Παρατήρησα ότι σε κάποια από αυτά δίνεται το status και το domain χαρακτηρίζεται ως κλειδωμένο ή μη. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Η ιδιότητα status δίνεται για τα domain names με καταλήξεις .com, .net, .org, .info και .biz. Η ιδιότητα αυτή μπορεί να έχει διάφορες τιμές, αλλά αυτές που έχουν σημασία πρακτικά είναι δύο, οι clientTransferProhibited (- locked, το domain είναι δηλαδή κλειδωμένο) και ok (-unlocked, το domain είναι ελεύθερο).Πρακτικά η κατάσταση αυτών των domain names προσδιορίζει τη δυνατότητα αλλαγής καταχωρητή για τα domain αυτά. Αν το status του domain είναι clientTransferProhibited, το domain δε μπορεί να μεταφερθεί σε ή από άλλο καταχωρηρητή. Για να γίνει η μεταφορά του, θα πρέπει το status του domain να αλλάξει σε ok.

Ο λόγος ύπαρξης αυτής της ιδιότητας είναι η προστασία σας από το να αποκτήσει κανείς κακόβουλα ή με πλάγιο τρόπο, πρόσβαση στη διαχείριση του domain σας. Όσον αφορά τα domain names με αυτές τις καταλήξεις που είναι καταχωρημένα στην IP.GR, μπορείτε να αλλάξετε το status τους οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε. Συνδεθείτε απλά στο λογαριασμό πελάτη που έχετε δημιουργήσει στην IP.GR και επιλέξτε:

Ο Λογαριασμός μου > Τα domains μου > Διαχείριση

Εντοπίζετε στη λίστα των ενεργών domain names στο λογαριασμό σας, το όνομα που σας ενδιαφέρει και επιλέγετε Επεξεργασία.

Στη σελίδα της Επεξεργασίας του domain εντοπίζετε το status του και το αλλάζετε πατώντας lock ή unlock, ανάλογα με το τι status επιθυμείτε να έχει το domain σας.

Τα λογότυπα Internet Promotions και IP.GR είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της IP.GR  |  IP.GR web hosting and domain registration services in Greece