Υποστήριξη
Domains

Πως θα βρω το κατάλληλο domain για εμένα?

Προτού επιλέξετε το όνομα χώρου (domain name) που θα καταχωρήσετε, θα πρέπει μάλλον να αφιερώσετε λίγη παραπάνω σκέψη και χρόνο από ότι φαντάζεται κανείς συνήθως. Το domain name αποτελεί για το Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης σημαντικό κριτήριο κατάταξης ενός site στα αποτελέσματα τους, κι αυτό επηρεάζει σημαντικά την επισκεψιμότητα που θα έχει τελικά η σελίδα σας και τυχόν κέρδη που αποκομίζετε από αυτή.

Είναι σημαντικό το domain σας να είναι σύντομο και να αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ιστοσελίδας σας. Επιδιώξτε να αποτελεί ή να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά, τα οποία χρησιμοποιούνται για αναζήτηση πληροφοριών/προϊόντων/υπηρεσιών από χρήστες στο Google.

Πριν καταλήξετε σε ένα domain, μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλαπλές αναζητήσεις για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα διαφορετικών ή παρόμοιων μεταξύ τους ονομάτων, ώστε να εντοπίσετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ιστοσελίδα σας. Τη διαθεσιμότητα διαφόρων ονομάτων χώρου μπορείτε να τη δείτε μέσα από το site της IP.GR, χρησιμοποιώντας το εργαλείο “whois”

Τα λογότυπα Internet Promotions και IP.GR είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της IP.GR  |  IP.GR web hosting and domain registration services in Greece