Υποστήριξη
Domains

Πότε και πως μπορώ να ανανεώσω ένα Όνομα Χώρου;

Καλό θα ήταν να ανανεώνετε τα domain σας πριν τη ημερομηνία λήξης τους, για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας σας, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το όνομα χώρου (πχ. Email).

Όσον αφορά τα .gr domain names, η ανανέωση γίνεται τουλάχιστον για 2 έτη και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10. Μετά τη λήξη του, το .gr όνομα μπαίνει σε κατάσταση “καραντίνας” για 15 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να ανανεωθεί μόνο από τον προηγούμενο κάτοχό του. Μετά το πέρας των 15 ημερών, το domain αποδεσμεύεται και μπορεί να καταχωρηθεί ξανά από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Αντίστοιχα, τα .eu domain names μπορούν να ανανεωθούν από 1 μέχρι 10 έτη. Μετά τη λήξη του, ένα .eu domain μπαίνει σε καραντίνα για 40 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων το όνομα μπορεί να ανανεωθεί μόνο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του. Το μητρώο Eurid, επιβάλει για την επαναφορά ενός .eu domain από καραντίνα, ένα τέλος το οποίο προσδιορίζεται από τον εκάστοτε τιμοκατάλογό του. Για το ύψος αυτού μπορείτε να ενημερωθείτε από τον καταχωρητή σας, δηλαδή την IP.GR.

Σχετικά με τα domain names με κατάληξη: com, .org, .net, .biz, .info, ανανεώνονται και αυτά για 1 έως 10 έτη. Μετά τη λήξη τους, μπαίνουν σε καραντίνα 30 ημερών, κατά την οποία δικαίωμα να τα ανανεώσει έχει μόνο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους.

Τα λογότυπα Internet Promotions και IP.GR είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της IP.GR  |  IP.GR web hosting and domain registration services in Greece