Υποστήριξη
Domains

Πως μπορώ να μεταφέρω το domain μου στην IP.GR?

 1. Εγγραφή
  Για να μεταφέρετε τα domain σας στην IP.GR θα πρέπει αρχικά να έχετε δημιουργήσει ένα δικό σας λογαριασμό στο site της IP.GR. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, δημιουργείστε τώρα ένα νέο κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγγραφή.
 2. Είσοδος
  Αφού δημιουργήσετε και ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας επιλέγετε Είσοδος για να συνδεθείτε. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, απλώς επιλέγετε Είσοδος, παραλείποντας το πρώτο βήμα.
 3. Μεταφορά domain
  Για να μεταφέρετε το δικό σας ή τα δικά σας domain names στην IP.GR, ακολουθείστε τη διαδρομή

  Ο λογαριασμός μου > Αλλαγή καταχωρητή.

Η διαδικασία της αλλαγής καταχωρητή διαφέρει ανάλογα με την κατάληξη του domain.

.gr domain

 • Αν θέλετε να μεταφέρετε ένα .gr domain θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain.
 • Αν έχετε ήδη καταχωρήσει το πρόσωπο επαφής που είναι και ο ιδιοκτήτης των/του domain που επιθυμείτε να μεταφέρετε, το επιλέγετε από το πτυσσόμενο μενού. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε μεταφορά των στοιχείων από το μητρώο, οπότε αυτόματα δημιουργείται το πρόσωπο επαφής με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο και προχωράτε στην υποβολή της αίτησης.
 • Πληκτρολογείτε τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain και αυτό ήταν όλο! Αν ο κωδικός που έχετε εισάγει είναι σωστός, το domain ή τα domain names σας θα μεταφερθούν άμεσα στο λογαριασμό σας.
 • Η αλλαγή καταχωρητή ενός .gr domain είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

.eu domain

 • Αν θέλετε να μεταφέρετε ένα .eu domain θα πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain.
 • Αν έχετε ήδη καταχωρημένο το πρόσωπο επαφής που είναι και ο ιδιοκτήτης των/του domain που θέλετε να μεταφέρετε, μπορείτε να το επιλέξετε από το πτυσσόμενο μενού. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέγετε μεταφορά των στοιχείων από το μητρώο, οπότε αυτόματα δημιουργείτε το πρόσωπο επαφής με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο, και συνεχίζετε με την υποβολή της αίτησης.
 • Η αλλαγή καταχωρητή ενός .eu domain είναι χρεώσιμη πράξη από το αντίστοιχο Μητρώο ονομάτων, καθώς κατά τη μεταφορά του domain γίνεται ταυτόχρονα και ανανέωσή του για ένα έτος. Για το κόστος της μεταφοράς δείτε τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών domain name.

.com .net .org .info .biz domain & νέες καταλήξεις (gTLDs)

 • Αν θέλετε να μεταφέρετε ένα .com, .net, .org, .biz, .info domain ή ένα από το νέα domain names (gtlds) θα πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain, όπως επίσης θα χρειαστεί το Status του domain να έχει αλλαχθεί από clientTransferProhibited σε ok ή unlock. Την αλλαγή αυτή μπορείτε να την κάνετε από το πάνελ διαχείρισης των domain names που σας παρέχει ο τρέχων καταχωρητής σας.
 • Πληκτρολογείτε τον κωδικό εξουσιοδότησης και υποβάλετε την αίτηση.
 • Η αλλαγή καταχωρητή ενός .com, .net, .org, .biz, .info ή gtld domain είναι χρεώσιμη πράξη από το αντίστοιχο Μητρώο ονομάτων, καθώς κατά τη μεταφορά του domain γίνεται ταυτόχρονα και ανανέωσή του για ένα έτος. Για το κόστος της μεταφοράς δείτε τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών domain name.
Τα λογότυπα Internet Promotions και IP.GR είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της IP.GR  |  IP.GR web hosting and domain registration services in Greece