Υποστήριξη
Domains

Τι μπορώ να κάνω με το domain μου?

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα domain name. Επιλέξαμε για εσάς τους τέσσερεις πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε το καινούριο σας domain.

Δημιουργήστε το δικό σας site

Χωρίς τα domains, ο μόνος τρόπος να έχουμε πρόσβαση στα websites θα ήταν πληκτρολογώντας μια σειρά από αριθμούς, δηλαδή την ip διεύθυνση τους, στη γραμμή διευθύνσεων του browser μας. Τα domains μας παρέχουν έναν πιο τακτικό και πιο φιλικο στο χρήστη τρόπο να επισκέπτεται τις ιστοσελίδες που επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται να διατηρεί στη μνήμη του ολόκληρες ακολουθίες αριθμών.

Από τη στιγμή που αποκτήσατε το δικό σας domain, έχετε ολοκληρώσει το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία του δικού σας site! Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κάποιο από τα πακέτα φιλοξενίας που σας παρέχει η IP.GR και να εκμεταλλευτείτε είτε το Site builder είτε τις δεκάδες προεγκατεστημένες εφαρμογές για να δημιουργήσετε το δικό σας site, χωρίς προηγουμένως να χρειαστεί να αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις σε αυτό το αντικείμενο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα πακέτα hosting εδώ.

Δημιουργήστε το δικό σας προσωποποιημένο email

Μια ακόμη από τις πλέον δημοφιλείς χρήσεις ενός domain είναι η δημιουργία του δικού σας, προσωποποιημένου email. Υπάρχουν φυσικά πολλοί πάροχοι δωρεάν email, όπως οι Hotmail, Yahoo, Gmail και άλλοι, αλλά είναι πλέον δυσκολο να βρει κανείς μια αξιόλογη και χρήσιμη διεύθυνση email που να μην έχει ήδη δεσμευθεί από κάποιον άλλο.

Αντ' αυτού το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε με μια διεύθυνση email όπως η τοονομαμου-789D@free-mail-service-example.com, η οποία προφανώς και δεν είναι ούτε ιδιαίτερα εύχρηστη, ούτε και πολύ επαγγελματική, σε περιπτωση που έχετε δική σας επιχείρηση ή ασκείτε κάποιο επάγγελμα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αντίθετα, ένα mail της μορφής το_ονομα_μου@η_επιχειρηση_μου.com, σίγουρα είναι μια πολύ πιο επαγγεματική και εντυπωσιακή επιλογή για την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Όλα τα πακέτα hosting στην IP.GR σας παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε όσους λογαριασμούς email της μορφής @το_domain_μου.com επιθυμείτε, οπότε μπορείτε να παρέχετε μια ξεχωριστή διεύθυνση σε όλα τα μέλη της οικογένειας ή της επιχείρησής σας.

Προστατέψτε την ταυτότητα και τις ιδέες σας

Ένας από τους πλέον σοβαρούς λόγους για να αποκτήσετε ένα domain είναι το να προστατέψετε την ταυτότητά σας ή το εμπορικό σας σήμα. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου κατοχυρώνουν τα domains της μορφής τοονομαμου.com, ηεπιχειρησημου.com και άλλα, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα χρησιμοποιηθούν για κάποιο σκοπό.

Παρότι είναι καλό να κατοχυρώσει κανείς το domain που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για εκείνον στο μέλλον, είναι επίσης ένας τρόπος να αποτρέψει κανείς ανταγωνιστές ή και άλλους ενδιαφερόμενους από το να κατοχυρώσουν το domain που σχετίζεται με την ταυτότητά του ή το εταιρικό του σήμα πράγμα που θα είχε ως συνέπεια τον αποπροσανατολισμό των χρηστών του διαδικτύου και τη μείωση επισκεπτών και πωλήσεων-κερδών για τον πραγματικό ενδιαφερόμενο.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αναζητήστε τώρα το οικογενειακό σας όνομα ή την εμπορική σας επωνυμία και κατοχυρώστε το δικό σας domain εδώ!

Κάντε μια πολύ προσοδοφόρα επένδυση

Τα domains αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία με την πάροδο των ετών, καθώς όλο και περισσότερα από τα “καλής ποιότητας” domains δεσμεύονται. Τα μονολεκτικά domains σπανίζουν πλέον, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα καλή επένδυση, σε περίπτωση που μπορέσει κανείς να κατοχυρώσει ένα τέτοιο domain. Από το 2014, δόθηκαν στο κοινό προς κατοχύρωση και νέες καταλήξεις, επομένως μπορείτε πλέον να κατοχυρώσετε το domain της αρεσκείας σας με μία από αυτές.

Υπάρχουν επίσης πολλά sites τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να πωλούν τα domains που έχουν κατοχυρώσει. Ακόμη, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην αξία ενός domain. Ένα domain μπορεί να έχει ιδιαίτερη αξία για κάποιον, ανεξάρτητα από το αν αποτελεί λέξη που συναντά κανείς στο λεξικό ή δημοφιλή φράση. Αναζητήστε τώρα το δικό σας domain και ποιος ξέρει? Μπορεί στο άμεσο μέλλον η αξία του να αυξηθεί κατακόρυφα!


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης