Υποστήριξη
Domains

Τι σημαίνει κατοχυρώνω ένα domain?

Τι είναι η κατοχύρωση domain name?

Η κατοχύρωση ενός domain name είναι η διαδικασία με την οποία ένα ελεύθερο domain name (δεν ανήκει σε κάποιον άλλο), παραχωρείται για χρήση σε καποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Με την κατοχύρωση ενός domain name παραχωρείται στον ιδιοκτήτη το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του domain, για όσο διάστημα ο ιδιοκτήτης καταβάλλει τα τέλη κατοχύρωσης. Τα domains δεν κατοχυρώνονται ισόβια, δεσμεύονται απλώς για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να ανανεωθεί από τους ιδιοκτήτες τους όταν η προηγούμενη περίοδος μίσθωσης φτάνει στη λήξη της.


Πως γίνεται η κατοχύρωση domain name?

Η διαδικασία της κατοχύρωσης domain name γίνεται μέσω ενός εξουσιοδοτημένου καταχωρητή ονομάτων όπως η IP.GR. Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνει την εταιρεία ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει κάποιο domain name κάνοντας την αντίστοιχη παραγγελία και η εταιρεία αναλαμβάνει να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το Μητρώο να αποδώσει το δικαίωμα χρήσης αυτού του domain στον ενδιαφερόμενο.

Αν δεν έχετε αποφασίσει ποιο domain επιθυμείτε να κατοχυρώσετε, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Πως θα βρω το κατάλληλο domain για εμένα?. Αν έχετε ήδη βρει το κατάλληλο domain για εσάς, μπορείτε να ελέγξετε εάν αυτό είναι διαθέσιμο και εφόσον είναι, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατοχύρωσή του.


Πως γίνεται η ανανέωση domain name?

Αν είστε ήδη ιδιοκτήτης ενός ή περισσοτέρων domain names, μπορείτε να τα ανανεώσετε μέσα από τη σελίδα του λογαριασμού σας στην IP.GR. Περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα με τις οδηγίες για την ανανέωση domain name.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης