Υποστήριξη
Email

Πως δημιουργώ / τροποποιώ εγγραφές ΜΧ?

Για να λαμβάνετε email σε ένα domain, πρέπει να προσδιορίσετε τις εγγραφές MX.

Για παράδειγμα, όταν μεταφέρεστε στο Google Apps και θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα στο Google Mail (Gmail) θα χρειαστεί να κάνετε τις MX εγγραφές σας να δείχνουν στους servers του Gmail.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις εγγραφές MX χρησιμοποιώντας τα εργαλεία διαχείρισης του domain που σας παρέχει ο καταχωρητής σας.

Η IP.GR σας παρέχει δωρεάν με κάθε domain που καταχωρείτε ή μεταφέρετε σε εμάς την υπηρεσία DNS Control, για να επεξεργαστείτε εάν το επιθυμείτε τις εγγραφές MX.

Τα παρακάτω βήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους καταχωρητές ονόματος χώρου, αν και κάποιες λεπτομέρειες στην εφαρμογή μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από καταχωρητή σε καταχωρητή.

Για να διαμορφώσετε τις MX εγγραφές για ένα domain μέσω της IP.GR:

1. Επισκεφθείτε τη σελίδα της IP.GR και συνδεθείτε στο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει.

2. Από το μενού Ο Λογαριασμός μου, επιλέγετε Τα Domains μου και στη συνέχεια Διαχείριση. Εντοπίζετε το domain για το οποίο επιθυμείτε να τροποποιήσετε τις εγγραφές και πηγαίνετε στην Επεξεργασία του.

3. Στο πάνελ επεξεργασίας του domain, ενεργοποιείτε την υπηρεσία DNS Control.

4. Στο αρχείο ζώνης, εισάγετε τις MX εγγραφές που επιθυμείτε ή τροποποιείτε τις ήδη υπάρχουσες. Έχετε υπόψη σας πως οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιείτε στο αρχείο ζώνης, μπορεί να χρειαστεί από 3 έως και 72 ώρες μέχρι να τεθούν οι αλλαγές σας σε εφαρμογή,μέχρι να επανεκκινηθούν οι servers του αντίστοιχου μητρώου.

5. Οι εγγραφές MX είναι της μορφής:

Name/Host/Alias Time to Live (TTL) Record Type(MX) Value/Answer/Destination

Στην πρώτη στήλη, σαν name/host/alias αφήνετε κενό ή βάζετε το χαρακτήρα @.

Η στήλη TTL, είναι το όρισμα που αναφέρεται στο χρονικό διάστημα για το οποίο οι name servers διατηρούν την καταχώρηση για τη διεύθυνση IP στην οποία αντιστοιχεί το συγκεκριμένο domain.

Ενδεικτικά, μπορείτε να δώσετε την τιμή 300, που σημαίνει ότι οι servers θα διατηρούν την καταχώρηση για το όνομα για 300 δευτερόλεπτα (5 λεπτά) και στη συνέχεια, αν αιτηθεί, θα ελέγχουν ξανά για πιθανές αλλαγές.

Όσο μικρότερη είναι η τιμή του TTL, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να πραγματοποιείτε αλλαγές στην εγγραφή.

Η στήλη value/answer/destination, έχει την αρθμητική τιμή που ορίζει την προτεραιότητα και το όνομα του server που δέχεται την αλληλογραφία.

Αν θέλετε να ανακατευθύνεται η αλληλογραφία σας σε περισσότερους από έναν server, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές εγγραφές MX, με διαφορετική προτεραιότητα.

Ένα παράδειγμα τέτοιας εγγραφής είναι το ακόλουθο:

@ 86400 MX 10 mail1.example.com.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης