Υποστήριξη
Email

Πως μπορώ να κάνω προώθηση του email μου σε άλλη διεύθυνση (email forwarder)?

Ο πιο εύκολος τρόπος για να προωθήσετε τα email που λαμβάνετε σε κάποια άλλη διεύθυνση email, είναι να δημιουργήσετε ένα email forwarder.

Τι είναι τα email forwarders?

Τα Email Forwarders σας επιτρέπουν να στέλνετε ένα αντίγραφο των μηνυμάτων που λαμβάνετε σε μία διεύθυνση email σε κάποια άλλη, αυτόματα.

Εάν για παράδειγμα, για την επιχείρησή σας χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία διευθύνσεις email, όπως το sales@example.com, το service@example.com ή το support@example.com, μια καλή χρήση του forwarder είναι η προώθηση όλων των emails που λαμβάνετε σε έναν κεντρικό λογαριασμό όπως το customers@example.com, από όπου θα μπορείτε να τα διαχειρίζεστε εύκολα. Έτσι, δε χρειάζεται να ελέγχετε τους λογαριασμούς αυτούς μεμονωμένα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοια forwarders είτε μέσα από το cPanel σας, είτε μέσα από τη σελίδα εισόδου στο Webmail σας. Στη συνέχεια, θα περιγράψουμε αναλυτικά τα βήματα και για τους δύο τρόπους.

Πως δημιουργώ forwarder στο cPanel?

 1. Συνδεθείτε στο cPanel σας.

  cPanel - είσοδος χρήστη

 2. Στην ενότητα Mail, κάνετε κλικ στο εικονίδιο Forwarders.

  cPanel - email forwarders

 3. Στη σελίδα των forwarders, κάνετε κλικ στο κουμπί Add Forwarder.

  cPanel - προσθήκη forwarder

 4. Τώρα θα πρέπει να βλέπετε το παράθυρο Add a New Forwarder:

  cPanel - προσθήκη νέου forwarder

  • Στο πεδίο Address to Forward στην ενότητα Address, συμπληρώνετε το email, τα μηνύματα του οποίου θέλετε να προωθείτε και σε άλλη διεύθυνση.
  • Στο πεδίο Forward to email address στην ενότητα Destination, συμπληρώνετε το email στο οποίο θέλετε να πηγαίνουν τα αντίγραφα των μηνυμάτων που λαμβάνετε.

  * Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να επιλέξετε αντί της προώθησης, την απόρριψη των μηνυμάτων που λαμβάνετε σε αυτή τη διεύθυνση email και μάλιστα να επεξεργαστείτε το απαντητικό μήνυμα που λαμβάνει ο αποστολέας του μηνύματος, μετά την απόρριψή του.

 5. Πατήστε το κουμπί Add Forwarder.

Εάν επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα, θα δείτε τώρα ότι το forwarder σας έχει δημιουργηθεί. Για το παράδειγμά μας, φτιάξαμε το forwarder test@example.com στο test1@example.com:

cPanel - Λίστα forwarders

Όλα τα email που στέλνονται στη διεύθυνση test@example.com, θα προωθούνται αυτόματα και στη διεύθυνση test1@example.com.

* Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες από μία διευθύνσεις email στο πεδίο προορισμού, χωρισμένες με κόμμα, όπως για παράδειγμα:

email1@example.com, email2@example.com, email2@example1.com

Πως δημιουργώ forwarder μέσω του Webmail?

 1. Ξεκινήστε κάνοντας σύνδεση στο webmail για το λογαριασμό που επιθυμείτε να προωθήσετε.

  cPanel - σύνδεση στο webmail

  * Υπενθύμιση, μπορείτε να συνδεθείτε στο webmail σας από το link your-domain.com/webmail, όπου your-domain.com, θα βάλετε το όνομα του δικού σας site. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι σαν username θα χρησιμοποιήσετε όλο το email σας, ενώ το password που θα συμπληρώσετε είναι το password που έχετε χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία αυτού του λογαριασμού email.

 2. Αφού συνδεθείτε, κάνετε κλικ στο εικονίδιο Forwarding Options.

  cPanel - email account forwarders

 3. Από το εικονίδιο αυτό, πηγαίνετε απευθείας στη σελίδα των Forwarders. Όπως μπορείτε να δείτε, στη λίστα των forwarders υπάρχει ήδη το forwarder που δημιουργήσαμε προηγουμένως από το cPanel.

  cPanel - email account forwarders

  Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε νέο forwarder, κάνετε κλικ στο κουμπί Add Forwarder και προσθέτετε το forwarder σας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως κάναμε και μέσω του cPanel.

  cPanel - προσθήκη νέου forwarder

  Οι μόνες διαφορές είναι ότι δε θα χρειαστεί φυσικά να ορίσουμε από ποια διεύθυνση θα προωθούνται τα email, καθώς δουλεύουμε ήδη πάνω σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και ότι δεν έχουμε τις επιπρόσθετες δυνατότητες για απόρριψη email που παρέχει το cPanel. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, ειναι να συμπληρώσετε το πεδίο Forward to email address με τη διεύθυνση email στην οποία θα προωθούνται τα αντίγραφα των μηνυμάτων σας. Όταν είστε έτοιμοι, κάνετε κλικ στο κουμπί Add Forwarder.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης