Υποστήριξη
Email

Τι είναι το spam?

Το spam είναι ηλεκτρονική αλληλογραφία που δεν έχετε ζητήσει και δεν επιθυμείτε, την οποία λαμβάνετε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Μπορείτε να φανταστείτε το spam mail όπως τα διαφημιστικά φυλλάδια που λαμβάνετε στο ταχυδρομικό σας κουτί. Μερικά από τα spam emails είναι ακίνδυνα, ενώ άλλα περιέχουν ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι spam emails, όπως:


Τα διαφημιστικά (promotional) spam emails

Τα διαφημιστικά spam emails είναι αυτά που θα συναντήσετε πιο συχνά. Όπως φανερώνει και η κατηγοριοποίησή τους, πρόκειται για διαφημιστικό υλικό το οποίο προωθεί συνήθως επιχειρήσεις, καθώς και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτά τα emails δεν έχετε ζητήσει και συνήθως δεν επιθυμείτε και να τα λαμβάνετε.

Σε κάθε περίπτωση, ΜΗΝ κάνετε κλικ σε κανέναν από τους συνδέσμους που περιέχουν αυτού του είδους τα μηνύματα, καθώς είναι πιθανό να πρόκειται για κάποιον ιό. Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για κάποια υπηρεσία την οποία έχετε ζητήσει.


Τα phishing spam emails

Τα phishing emails χαρακτηρίζονται ως απάτη. Λαμβάνετε σε αυτή την περίπτωση ένα email, το οποίο φαίνεται καθ' όλα νόμιμο και προέρχεται από κάποιο αξιόπιστο website. Μπορεί για παράδειγμα να λάβετε ένα email από την τράπεζά σας, το οποίο σας ζητά να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Ένας σύνδεσμος σε αυτό το email θα σας μεταφέρει στη σελίδα εισόδου στο σύστημα της τράπεζάς σας ή για να είμαστε πιο σαφείς, σε μια σελίδα εισόδου που μοιάζει ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτή της τράπεζάς σας.

Σκοπός αυτού του είδους της αλληλογραφίας, είναι προφανώς να εκμαιεύσει τα στοιχεία εισόδου σας σε κάποιο συγκεκριμένο site. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους απάτες, μη συνδέεστε ποτέ μέσω των links που περιέχονται σε αυτά τα emails. Επισκεφθείτε το ίδιο το site απευθείας και κάνετε είσοδο από εκεί στο λογαριασμό σας. Επιπλέον καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας ότι κανένα χρηματοπιστωτικό ιδρυμα δεν θα σας ζητήσει ποτέ να δώσετε εμπιστευτικές πληροφορίες όπως το password σας, μέσω email.


Τα spam emails που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες

Μερικά από τα emails που ενδέχεται να λάβετε, μπορεί να σας παροτρύνουν να λάβετε μέρος σε παράνομες δραστηριότητες εν αγνοία σας, όπως για παράδειγμα να στείλετε κάποιο χρηματικό ποσό, χωρίς να λάβετε τίποτα ως αντάλλαγμα.

Τέτοιου είδους emails μπορεί να σας ζητήσουν παραδείγματος χάριν να εξαργυρώσετε μια επιταγή και να στείλετε τα χρήματα στον κάτοχό της, με αντάλλαγμα να κρατήσετε ένα ποσοστό του ποσού αυτού. Η επιταγή τελικά αποδεικνύεται ακάλυπτη και εσείς έχετε χάσει τα χρήματα που στείλατε. Σε κάθε περίπτωση, ένα μήνυμα που σας προτρέπει να στείλετε χρήματα σε τρίτο πρόσωπο το οποίο δε γνωρίζετε, με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό, είναι κατά πάσα πιθανότητα απάτη.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης