Υποστήριξη
Email

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τα spam emails? Το SpamAssassin.

Το SpamAssassin είναι ένα δωρεάν εργαλείο που μπορείτε να βρείτε μέσα από το cPanel σας, το οποίο σας βοηθά να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα spam emails που λαμβάνετε. To SpamAssassin μπλοκάρει όλες τις ανεπιθύμητες email διευθύνσεις, πριν οποιοδήποτε μήνυμα από αυτές φτάσει στο mailbox σας. Προεπιλεγμένα, αυτό το εργαλείο είναι απενεργοποιημένο, επομένως θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε μέσα από το cPanel σας, για να εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας παρέχει.


Πως δουλεύει το SpamAssassin?

Το SpamAssassin δεν είναι ένα φίλτρο για τα emails σας, όπως κάποια άλλα εργαλεία διαχείρισης της spam αλληλογραφίας σας. Αντίθετα, αποφασίζει εάν ένα email πρέπει να χαρακτηριστεί ως spam, αμέσως μόλις αυτό φτάσει στο server. Το SpamAssassin δουλεύει στο back end του email server σας και έχει 10 διαφορετικά επίπεδα ρυθμίσεων για να αντιλαμβάνεται τα spam emails. Όταν το ενεργοποιήσετε με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του, θα ρυθμιστεί αυτόματα σε επίπεδο 5. Αυτή είναι μια μάλλον μεσαίας κλίμακας δυνατότητα. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα το επίπεδο 5?


Πως δουλεύει το σύστημα των πόντων (point system)?

Το SpamAssassin χρησιμοποιεί ένα σύστημα το οποίο βασίζεται σε πόντους, που λέγεται "hits" στην ετικέτα spam. Όταν εντοπίσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε ένα email, του δίνει έναν βαθμό στο σύστημα. Εάν το email ξεπεράσει το όριο των βαθμών, το επίπεδο δηλαδή που έχετε θέσει εσείς, το email αυτό χαρακτηρίζεται σαν spam mail.

Όσο πιο χαμηλό θέσετε το σύνολο των πόντων, τόσο περισσότερα emails θα αναγνωρίζονται ως spam. Για παράδειγμα, αν ορίσετε το σκορ σε 1, τότε αρκεί μόνο ένα hit για να θεωρηθεί ένα email spam. Σας προτείνουμε να κάνετε δοκιμές με τα επίπεδα, πρωτού καταλήξετε σε κάποιο υψηλότερο.


Πως ενεργοποιώ το SpamAssassin?

 1. Το πρώτο βήμα για να ενεργοποιήσετε το SpamAssassin, είναι να συνδεθείτε στο cPanel σας.

  cPanel - είσοδος χρήστη

 2. Αφού συνδεθείτε, πηγαίνετε στην ενότητα Mail και κάνετε κλικ στο εικονίδιο SpamAssassin.

  cPanel - SpamAssassin

 3. Δεδομένου ότι το SpamAssassin είναι προεπιλεγμένα απενεργοποιημένο, θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε. Για να το κάνετε αυτό, κάνετε κλικ στο κουμπί Enable Spam Assassin.

  cPanel - SpamAssassin απενεργοποιημένο

 4. Τώρα θα πρέπει να βλέπετε μια οθόνη όπως αυτή:

  cPanel - SpamAssassin ενεργοποιημένο

 5. Συγχαρητήρια, έχετε ενεργοποιήσει το SpamAssassin σας! Κάνετε κλικ στο Go Back για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του SpamAssassin.


Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα φίλτρα για να οργανώσω τα Spam mails?

Για να μεγιστοποίησετε την ωφέλεια από τη χρήση του SpamAssassin, προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο (Filter/ Message rule) στο πρόγραμμα αλληλογραφίας σας. Τα emails τα οποία χαρακτηρίζονται ως spam, καταλήγουν στο inbox σας. Τα μηνύματα αυτά χαρακτηρίζονται στο θέμα τους με την ετικέτα ***SPAM***. Χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του προγράμματος αλληλογραφίας σας, μπορείτε να ταξινομήσετε τα emails σας και να τοποθετήσετε όλα τα email με την ετικέτα spam σε ένα φάκελο για να τα εξετάσετε αργότερα.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης