Υποστήριξη
General

Γιατί πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η σελίδα μου στις μηχανές αναζήτησης;

Οι δικτυακοί τόποι (ιστοσελίδες), αποτελούν πλέον βασική πηγή πληροφόρησης. Χονδρικά μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής: σε μη κερδοσκοπικές ιστοσελίδες, σε αυτές δηλαδή που δεν αποσκοπούν σε πωλήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών και έχουν επιστημονικό ή καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε σελίδες που συνδέονται άμεσα με έναν οργανισμό και αποσκοπούν στη δημιουργία κέρδους, είτε μέσα από την απευθείας πώληση, είτε μέσω της διαφήμισης. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο κατηγοριών όμως, είναι ότι απευθύνονται σε ένα κοινό με στόχο την ενημέρωσή του σχετικά με ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος.

Λόγω του μεγάλου όγκου των πληροφοριών που διακινούνται αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, είναι μάλλον αδύνατο για ένα ενδιαφερόμενο χρήστη να γνωρίζει όλες τις διευθύνσεις όλων των σελίδων που περιέχουν την πληροφορία που του είναι χρήσιμη. Και εδώ έρχονται οι μηχανές αναζήτησης να παίξουν καταλυτικό ρόλο και να διευκολύνουν το χρήστη να εντοπίσει αυτό που ψάχνει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πληκτρολογήσει τις λέξειςκλειδιά, τις λέξεις δηλαδή που περιγράφουν όσο το δυνατόν καλύτερα το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του, στο πεδίο που του παρέχει η εκάστοτε μηχανή αναζήτησης, για να πάρει ως αποτέλεσμα μια σειρά από συνδέσμους (links), με τα sites που σχετίζονται όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό με την πληροφορία που αναζητά ο χρήστης.

Το σημείο – κλειδί σε όλο αυτό, είναι ότι ένας ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για την ύπαρξη ιστοσελίδων που δεν γνώριζε καν. Το αποτέλεσμα είναι, ότι οι μη κερδοσκοπικοί δικτυακοί τόποι αυξάνουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται, ενώ οι επιχειρήσεις, μπορούν να διευρύνουν έτσι το πελατολόγιο τους και να περιορίζουν δραστικά το κόστος της διαφήμισης για τα προϊόντα ή υπηρεσίες τους, καθώς το internet αποτελεί ασφαλώς πολύ πιο οικονομικό τρόπο προβολής από οποιοδήποτε άλλο εναλλακτικό μέσο. Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν τελικά ένα ισχυρό και οικονομικό μέσο marketing και προώθησης.

Τα λογότυπα Internet Promotions και IP.GR είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της IP.GR  |  IP.GR web hosting and domain registration services in Greece