Υποστήριξη
General

Τι είναι SEO?

Case Study. Ας υποθέσουμε ότι είστε στο γραφείο σας, εργάζεστε και πεινάτε. Θέλετε να παραγγείλετε και μάλιστα ιταλικό. Διαπιστώνετε ότι δε θυμάστε το τηλέφωνο παραγγελιών για κάποιο κοντινό ιταλικό εστιατόριο. Που θα καταφύγετε? Το πιθανότερο είναι σε κάποια μηχανή αναζήτησης. Οι λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποίησετε λογικά είναι η περιοχή σας και οι λέξεις εστιατόριο, ιταλικό και delivery. Αυτό ήταν – η αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης θα σας δώσει μια λίστα με τα περισσότερα κοντινά ιταλικά εστιατόρια για να παραγγείλετε το μεσημεριανό σας. Αυτό που δεν έχετε σκεφτεί μάλλον, είναι πως προκύπτει αυτή η λίστα και γιατί το Α εστιατόριο είναι στην πρώτη θέση της λίστας σας, ενώ το Β δεύτερο, παρόλο που και οι δύο επιχειρήσεις είναι εξίσου γνωστές ή αξιόλογες. Πως αποφασίζουν οι μηχανές αναζήτησης πως θα κατατάξουν τα αποτελέσματά τους και σε ποια σειρά θα εμφανίζεται μια ιστοσελίδα?

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν πολλούς και πολύπλοκους αλγόριθμους κατάταξης των αποτελεσμάτων τους, δίνοντας βαρύτητα στο περιεχόμενο, τη δομή και πολλά ακόμη στοιχεία μιας ιστοσελίδας. Σκεφτείτε κάτι ακόμη. Από τα αποτελέσματα που παίρνετε κάθε φορά για μια αναζήτηση που πραγματοποιείτε, συνήθως ελέγχετε τα 2-3 πρώτα για να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε κάθε φορά. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί η κατάταξη στα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης είναι ζωτικής σημασίας για επιχειρήσεις και ιδιώτες και γιατί όλοι διαγκωνίζονται για μια θέση υψηλότερα στην κατάταξη. Οι διαδικασίες ή επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε μια ιστοσελίδα ή και έξω από αυτή με στόχο τη βελτίωση της κατάταξής της στις μηχανές αναζήτησης για κάποιες λέξεις κλειδιά (keywords) που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αντιπροσωπεύουν το περιεχόμενο της σελίδας αυτής, ονομάζονται τεχνικές SEO (Search Engine Optimization).

Τα αποτελέσματα που δίνουν οι μηχανές αναζήτησης ποικίλουν από μερικές χιλιάδες μέχρι αρκετά εκατομμύρια ιστοσελίδες απαντώντας στα ερωτήματα που εισάγετε. Ο αριθμός αυτός διαφοροποιείται μάλιστα ανάλογα με τον αριθμό και τις λέξεις κάθε αναζήτησης. Στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζονται οι ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη συνάφεια ως προς τη λέξη κλειδί που επιλέχθηκε για την αναζήτηση. Αυτό δίνει στις τεχνικές SEO πολύ μεγάλη αξία και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες πάνω σε αυτό το θέμα είναι περιζήτητοι. Δοκιμάστε και σεις να κάνετε τη δική σας σελίδα περισσότερο φιλική στις μηχανές αναζήτησης!

Τα λογότυπα Internet Promotions και IP.GR είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της IP.GR  |  IP.GR web hosting and domain registration services in Greece