Υποστήριξη
Hosting

Δημιουργία σελίδας Υπό κατασκευή
Πως να δημιουργήσετε μια σελίδα Υπό κατασκευή ή Σύντομα κοντά σας

Κατά την κατασκευή ενός διαδικτυακού τόπου, ίσως να μην θέλετε οι επισκέπτες σας να βλέπουν σελίδες του ιστοτόπου σας, μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η κατασκευή του. Ορισμένα προγράμματα σας επιτρέπουν να κατασκευάσετε το site σας στον τοπικό σας υπολογιστή και όταν τελειώσετε την κατασκευή του να το δημοσιεύσετε. Σε αυτήν την περίπτωση ο μόνος που βλέπει τις όποιες ιστοσελίδες έχουν δημιουργηθεί είστε εσείς.

Εναλλακτικά μπορεί να θέλετε να στήσετε το site σας στον online διακομιστή (server) που τελικά θα το φιλοξενήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, μια καλή πρακτική είναι να τοποθετήσετε μια σελίδα "Υπό κατασκευή" ή "Σύντομα κοντά σας" στο site σας, ώστε να μην βλέπουν οι επισκέπτες του site σας άλλες σελίδες όσο βρίσκεται ακόμη στην φάση της κατασκευής.

Ο server φιλοξενίας ψάχνει μεταξύ των αρχείων που έχετε δημιουργήσει για να βρει την αρχική σελίδα του site σας, που ονομάζεται επίσης σελίδα index, με κριτήριο το όνομα του αρχείου. Η σειρά με την οποία γίνεται η αναζήτηση (DirectoryIndex) είναι η ακόλουθη: index.htm, index.html, index.php, και default.htm. Αν βρει αρχείο με ένα από αυτά τα ονόματα, το τοποθετεί ως αρχική σελίδα.

Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα "Υπό Κατασκευή/Σύντομα κοντά σας"

  1. Κάντε σύνδεση στο cPanel.
  2. Έπειτα μπείτε στον File Manager. Βεβαιωθείτε πως θα περιηγηθείτε στο ριζικό φάκελο (root folder) για τον domain που εργάζεστε. Αν είναι το κύριο domain, χρησιμοποιήστε το φάκελο public_html.
  3. Μετά κάντε κλικ στην επιλογή New File, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργαλείων στο πάνω μέρος της σελίδας.
  4. Στη συνέχεια, δώστε ένα όνομα αρχείου. Στο παράδειγμά μας θα την ονομάσουμε comingsoon.html. Κάντε κλικ στο κουμπί Create New File για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία της. Έτσι απλά δημιουργήσαμε μία κενή σελίδα.
  5. Για να επεξεργαστείτε το κενό αρχείο κάντε δεξί κλικ επάνω στο όνομα του αρχείου  και κλικ στην επιλογή HTML Editor. Ο HTML Editor σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη σελίδα αυτή οπτικά, χωρίς να χρειάζεται γνώση κώδικα. Μπορείτε να τη κάνετε όσο φανταχτερή ή απλή εσείς επιθυμείτε. 
  6. Μόλις έχετε σχεδιάσει τη σελίδα σας, κάντε κλικ στο κουμπί Save, που εμφανίζεται ως μια δισκέτα, στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής εργαλείων.
  7. Τώρα που έχετε δημιουργήσει τη σελίδα, πρέπει να την ορίσετε ως προεπιλεγμένη για τον ιστότοπό σας. Αυτές τις οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε στο άρθρο μας σχετικά με το Πώς να αλλάξετε την αρχική σελίδα index μέσω του αρχείου .htaccess στη γνωσιακή μας βάση.

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης