Υποστήριξη
Hosting

Ποιες δυνατότητες μου παρέχει το cpanel μου?

Τι είναι το cPanel?

Το cPanel είναι ένα περιβάλλον / εφαρμογή μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε αλλαγές και παραμετροποιήσεις στο λογαριασμό hosting (hosting account) που έχετε αγοράσει στην ip.gr.

Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα διαχειριστικά περιβάλλοντα για hosting accounts με έμφαση στην ασφάλεια και την ευχρηστία.

Αγοράζοντας κάποιο πακέτο hosting στην ip.gr έχετε αυτομάτως πρόσβαση στο cPanel του πακέτου σας και συνήθως αναφερόμαστε στο cPanel με το απλοϊκό χαρακτηρισμό control panel.


Ποιες δυνατότητες μου παρέχει το cpanel μου?

Μέσα από το control panel της συνδρομής σας μπορείτε να παρέμβετε / παραμετροποιήσετε τα ακόλουθα αντικείμενα του λογαριασμού σας:

 • Email

  Μέσα από το cPanel μπρείτε να δημιουργήσετε νέους λογαριασμούς email (email accounts), να δείτε / τροποποιήσετε υπάρχοντες λογαριασμούς, να τροποιήσετε τις MX εγγραφές (MX records), να αλλάξετε κωδικούς στα emails σας, να ορίσετε το μέγεθος των mail box σας (mail box quotas) και πολλά άλλα.

 • Domains

  Στην ενότητα domains του cPanel μπορείτε να είσαγετε πρόσθετα domains (addon domains) στο πακέτο hosting σας εφόσον το πακέτο περιλαμβάνει περισσότερα του ενός domain. Μπορείτε επίσης να βάλετε Parked domains, να δημιουργήσετε subdomains, ανακατευθύνσεις domain ( domain redirects) και πολλά άλλα.

 • File Management

  Στην ενότητα files του cPanel μπορείτε να πάρετε backup του cpanel λογαριασμού σας, να προσπελάσετε και να τροποιήσετε αρχεία που υπάρχουν στο λογαριασμό σας, να επιβλέψετε τη χρήση των πόρων στο λογαριασμό σας όπως η μνήμη (virtual & physical memory), ο επεξεργαστής (cpu), ο σκληρός δίσκος (disk usage). Μπορείτε επίσης να κάνετε διαχείριση / δημιουργία FTP λογαριασμών (FTP accounts).

 • Databases

  Μέσα από αυτήν την ενότητα μπορείτε να δημιουργήσετε νέες βάσεις δεδομένων στο πλήθος που επιτρέπει το πακέτο που έχετε επιλέξει, να διαχειριστείτε μέσα από το phpMyAdmin τις βάσεις δεδομένων που έχετε ήδη δημιουργήσει και πολλά άλλα.

Το cPanel είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη και δημοφιλές μεταξύ control panels αυτού του είδους. Υπάρχει πληθώρα επιλογών και εφαρμογών για μία ευρεία γκάμα θεμάτων που μπορείτε να διαχειριστείτε μέσα από το cPanel. Περιέχει επίσης πλήρες και εύχρηστο μενού πλοήγησης για να σας διευκολύνει στη χρήση.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης