Υποστήριξη
Hosting

Πως αλλάζω εγγραφές DNS μέσα από το control panel μου?

Για να αλλάξετε τις DNS εγγραφές του λογαριασμού σας μέσα από το cPanel έχετε δύο επιλογές, την Simple DNS Zone Editor και την Advanced DNS Zone Editor. Μέσα από την επιλογή Simple δίνονται οι δυνατότητες προσθήκης και διαγραφής Α και CNAME records ενώ μέσα από την επιλογή Advanced μπορείτε να επιλέξετε και άλλους τύπους εγγραφών όπως και να επεξεργαστείτε κάποια από τις υπάρχουσες. Σε αυτόν τον οδηγό θα λειτουργήσουμε με τον Advanced DNS Zone Editor.


Αλλαγή DNS εγγραφών μέσω του Advanced DNS Zone Editor

Για να κάνετε χρήση του Advanced DNS Zone Editor στο cPanel ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κάντε login στο cPanel
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Advanced DNS Zone Editor που θα βρείτε στην ενότητα Domains.

  cPanel - Advanced DNS Zone Editor - ενότητα domains

 3. Αν έχετε περισσότερα του ενός domains στο λογαριασμό σας επιλέξτε το domain για το οποίο θέλετε να επεξεργαστείτε τις DNS εγγραφές. Αν έχετε μόνο ένα domain δεν θα υπάρχει αυτό το πεδίο.
 4. Στην ενότητα Reset a Zone File μπορείτε να κάνετε reset το αρχείο ζώνης σας στις προεπιλεγμένες DNS εγγραφές του cPanel. Αυτό χρησιμοποιείται σπάνια αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο όταν το αρχείο ζώνης περιέχει πολλές άχρηστες εγγραφές και θέλετε να τις απομακρύνετε ή αν έχετε κάνει λάθη στην επεξεργασία κάποιων από τις default εγγραφές και θέλετε να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.
 5. Στην ενότητα Add a Record μπορείτε να προσθέσετε κάποια εγγραφή στο αρχείο ζώνης (DNS file) του domain σας.

  cPanel - Προσθήκη DNS εγγραφής

  • Name

   Το όνομα της dns εγγραφής σας. Σιγουρευτείτε ότι τελειώνει με το domain σας και μια τελεία π.χ.: samplerec.example.com.

  • TTL

   Time To Live. Αυτή η πληροφορία ενημερώνει όλους του DNS Servers παγκοσμίως για τη χρονική διάρκεια ισχύος της DNS εγγραφής σας. Ουσιατικά δηλώνετε μετά από πόσο χρόνο λήγει η εγγραφή σας και κατά συνέπεια με το πέρας αυτού του χρόνου οι DNS Servers θα ξαναρωτήσουν τον server σας για την κατάσταση της εγγραφής. Ο χρόνος τίθεται σε δευτερόλεπτα και η συνήθης ρύθμιση είναι η 14400 (4 ώρες). Αν ορίσετε κάποιο πολύ μικρό TTL ενδεχομένως να προκληθεί μια ελάχιστη καθυστέρηση στο άνοιγμα της ιστοσελίδας σας, καθότι το δίκτυο DNS θα προσπαθεί συνεχώς να ενημερωθεί για την νέα κατάσταση των DNS εγγραφών του site σας, ενέργεια η οποία απαιτεί κάποια miliseconds.

  • Type

   Επιλέξτε τύπο εγγραφής από τη λίστα μεταξύ των A, AAA, CNAME, SRV και TXT εγγραφών.

  • Address

   Η διεύθυνση του server στον οποίο αναφέρεται η DNS εγγραφή. Εδώ μπορείτε να συμπληρώσετε την IP διεύθυνση του server, το domain name, ή κάποιο subdomain. Οι TXT εγγραφές τίθενται σαν κείμενο μέσα σε αυτάκια (quotes).

 6. Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση της φόρμας κάντε κλικ στο κουμπί Add Record για να προσθέσετε την εγγραφή σας.

Με αυτόν τον τρόπο προστίθενται νέες εγγραφές στο αρχείο ζώνης και τις βλέπετε στη λίστα της ενότητας Zone File Records. Για να επεξεργαστείτε κάποια από τις υπάρχουσες DNS εγγραφές κάντε κλικ στην επιλογή Edit, ενώ για να διαγράψετε στην επιλογή Delete.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης