Υποστήριξη
Hosting

Πώς δημιουργώ Subdomain στο cPanel
Σε τι χρειάζονται τα subdomains και πως μπορείτε να τα δημιουργήσετε στο cPanel

Αναπτύσσοντας κάποιον ιστότοπο πολλές φορές παρουσιάζεται η ανάγκη για το διαχωρισμό διαφορών θεματικών ενοτήτων του ιστοτόπου τόσο τεχνικά όσο και λογικά.  Για παράδειγμα ο ιστότοπος μιας επιχείρησης ενδέχεται να περιλαμβάνει και κάποιο blog, κάποιο forum ή ενδεχομένως και κάποιον ειδικό χώρο για σύνδεση συνεργατών κ.ά. Σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει η εκάστοτε υποενότητα του ιστοτόπου, μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες marketing της επιχείρησης ή ακόμη και τους τεχνικούς περιορισμούς που ενδεχομένως υπαγορεύουν τη δομή του ιστοτόπου.

Ας δούμε ένα από τα παραπάνω παραδείγματα, το blog. Η τεχνική υλοποίηση ενός blog για μια επιχείρηση μπορεί να γίνει σε εφαρμογή / πλατφόρμα εντελώς διαφορετική από αυτή με την οποία έχει υλοποιηθεί το κεντρικό site και πολλές είναι οι επιχειρήσεις που επιλέγουν την κατασκευή του blog τους μέσω εξειδικευμένων online εφαρμογών, όπως το blogger.com ή το wordpress.com. Σε όρους marketing είναι επίσης θεμιτό να μπορεί να επικοινωνηθεί με διακριτό τρόπο το url του blog στα κοινωνικά μέσα και σε διαφημιστικές καμπάνιες που ενδεχομένως υλοποιηθούν.

Για τις ανάγκες της παρουσίασης υποθέτουμε ότι η επιχείρηση έχει πάρει την απόφαση να εγκαταστήσει ένα custom script για το blog της, σε ένα διακριτό υποχώρο (subdomain) του site της. Tο cPanel παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας τέτοιων υποχώρων (subdomains) και μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα μέσα από το cPanel ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Συνδεθείτε στο cPanel σας.

  2. Από την ενότητα Domains μεταβείτε στα Domains.

  3. Go to domains


  4. Πατήστε το κουμπί Create A New Domain.

  5. Create a new domain


  6. Στο πεδίο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε το επιθυμητό subdomain και αποεπιλέξτε το "Share document root(/home/username/public_html)". Ακριβώς από κάτω Θα συμπληρωθεί αυτόματα το όνομα του φακέλου (directory) στο οποίο θα ανεβάσετε τα αρχεία αυτού του subdomain. Εάν θέλετε, μπορείτε να το αλλάξετε πληκτρολογώντας το όνομα της επιλογής σας. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πατήστε το Submit.
IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης