Υποστήριξη
Hosting

Πως διαγράφω μια βάση δεδομένων MySQL ή ένα χρήστη στο cPanel?

Πολλές φορές είναι ανάγκη να διαγράψετε βάσεις δεδομένων παλαιών ιστοσελίδων ή εφαρμογών που εγκταστήσατε δοκιμαστικά κλπ. Αφαιρόντας μια ανεπιθύμητη βάση δεδομένων πολύ πιθανόν να θέλετε να διαγράψετε και το χρήστη που είχε δικαιώματα χρήσης αυτής της βάσης.

Αυτό που συνήθως γίνεται όταν δημιουργείται μια βάση δεδομένων είναι το να προστίθεται ένας νέος χρήστης που να έχει διακαιώματα χρήσης σε αυτήν τη βάση. Αν είχατε εγκαταστήσει τη βάση χειροκίνητα τότε πιθανόν να προσθέσατε και τον χρήστη χειροκίνητα, αν όμως κάνατε χρήση του μηχανισμού αυτόματης εγκατάστασης (auto installer) που διατίθεται σε κάθε λογαριασμό hosting της IP.GR, τότε ο χρήστης δημιουργείται αυτόματα. Σε κάθε περίπτωση μέσα από το cPanel μπορείτε να δείτε ποιος χρήστης έχει δικαιώματα σε ποια βάση και να διαγράψετε τους κατάλληλους χρήστες και τις κατάλληλες βάσεις δεδομένων.


Διαγραφή Βάσης Δεδομένων στο cPanel - Database Delete

 1. Κάντε login στο cPanel
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή MySQL Databases που θα βρείτε στην ενότητα Databases.

  cPanel - Βάσεις δεδομένων MySQL

 3. Στον πίνακα Current Databases, πατήστε το εικονίδιο Delete στη στήλη Actions, το οποίο αντιστοιχεί στη βάση που θέλετε να διαγράψετε.

  cPanel - διαγραφή βάσης δεδομένων MySQL

  Στη στήλη PRIVILEDGED USERS μπορείτε να δείτε το χρήστη που έχει δικαιώματα χρήσης της βάσης. Στη συνέχεια μπορείτε να διαγράψετε και αυτόν.

  Τώρα θα πρέπει να βλέπετε ένα παράθυρο όπως αυτό:

  cPanel - επιβεβαίωση διαγραφής βάσης δεδομένων MySQL

 4. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά τη βάση, πατήστε Delete Database.


Διαγραφή χρήστη Βάσης Δεδομένων στο cPanel - Database Delete

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη διαγραφή χρηστών της MySQL. Η διαδικασία είναι απλή αρκεί να είστε σίγουροι ότι ο χρήστης που θέλετε να διαγραψετε είναι ο σωστός. Αν ο ίδιος χρήστης έχει δικαιώματα σε πολλές βάσεις δεδομένων, τότε υπάρχει πιθανότητα οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις βάσεις αυτές να εμφανίσουν σφάλμα σύνδεσης, καθότι θα έχετε διαγράψει το χρήστη με τον οποίο συνδέονταν.

Αν λοιπόν έχετε περισσότερες της μίας βάσεις δεδομένων στον λογαριασμό σας, ελέγξτε από τη στήλη PRIVILEDGED USERS ποιος χρήστης διαχειρίζεται την εκάστοτε βάση δεδομένων. Μη διαγράψετε χρήστες που διαχειρίζονται περισσότερες από μία βάσεις δεδομένων αν δεν είστε σίγουροι ότι οι βάσεις αυτές δεν χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας.

Για να διαγράψετε χρήστη της βάσης δεδομένων MySQL ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Στην ενότητα current_users πατήστε στο εικονίδιο Delete στη στήλη Actions που αντιστοιχεί στο χρήστη που θέλετε να διαγράψετε.

  cPanel - διαγραφή χρήστη MySQL

 2. Θα πρέπει τώρα να βλέπετε ένα παράθυρο όπως αυτό:

  cPanel - επιβεβαίωση διαγραφής χρήστη MySQL

 3. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά το χρήστη, πατήστε το κουμπί Delete MySQL Users.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης