Υποστήριξη
Hosting

Πως μπορώ να προσθέσω κι άλλα domain στο account μου?

Τι είναι τα πρόσθετα domains (πρόσθετοι τομείς / addon domains) ?

Τα πρόσθετα domains (addon domains), είναι υποδιαιρέσεις του λογαριασμού φιλοξενίας σας (hosting account), όπου μπορείτε να ανεβάσετε ιστοσελίδες ανεξάρτητες της κεντρικής σας ιστοσελίδας.

Πρακτικά για να ανοίξει ένας λογαριασμός hosting πρέπει να δηλωθεί ένα domain name ως κεντρικό. Τα addon domains είναι επιπρόσθετα domains στο account και το cPanel δημιουργεί ένα φάκελο για καθένα από αυτά τα domains ως χώρο όπου θα ανέβει η επιμέρους ιστοσελίδα / εφαρμογή. Οι υποφάκελοι αυτοί δημιουργούνται μέσα στο public_html ως προεπιλογή, μπορείτε όμως να ορίσετε τη δημιουργία τους και σε φάκελο εκτός του public_html.


Πόσα πρόσθετα domains μπορώ να εισάγω στον λογαριασμό μου?

Το πλήθος των addon domains που μπορούν να προστεθούν διαφέρει από πακέτο σε πακέτο. Μπορείτε να δείτε στη σελίδα του hosting πόσα sites μπορούν να φιλοξενηθούν σε κάθε πακέτο π.χ. πακέτο που φιλοξενεί 5 domains περιέχει το κεντρικό domain και 4 ακόμη addon domains.

Αν έχετε ήδη κάποιο πακέτο hosting στην IP.GR μπορείτε να πληροφορηθείτε αντίστοιχα μέσα από το cPanel για το πλήθος των addon domains που μπορεί να δεχτεί, από τις συνοπτικές πληροφορίες της αριστερής στήλης, αφού πρώτα κάνετε κλικ στην επιλογή Expand Stats.

cPanel - πρόσθετα domains


Προσθήκη Addon Domain στο cPanel

 1. Κάντε login στο cPanel
 2. Επιλέξτε "Addon Domains" στην ενότητα "Domains":

  cPanel - Επιλέξτε Addon Domain

 3. Συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία του domain:

  cPanel - Προσθήκη Addon Domain

  • New Domain Name:
   Εισάγετε το domain name που θέλετε να εισάγετε ως πρόσθετο στον λογαριασμό σας.
  • Subdomain or Ftp Username:
   Το cPanel αυτομάτως δημιουργεί έναν FTP χρήστη για κάθε πρόσθετο domain. Είναι πολύ πιθανό να μην κάνετε χρήση αυτού του FTP λογαριασμού αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί η δημιουργία του.
  • Document Root:
   Είναι ο φάκελος στον οποίο θα αποθηκευτούν / ανέβουν τα αρχεία της εφαρμογής. Το cPanel ως προεπιλογή, δημιουργεί έναν υποφάκελο μέσα στο public_html (public_html/myaddon.gr). Μπορείτε ωστόσο να αλλάξετε τη διαδρομή με το χέρι και να ορίσετε το Document Root του addon domain εκτός public_html για να μην βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με την κεντρική εγκατάσταση του domain σας.
  • Password:
   Αυτός ο κωδικός αναφέρεται στον λογαριασμό FTP που δημιουργείται από το cPanel.
  • Password (Again):
   Εισάγετε τον κωδικό ξανά για να μην υπάρχει κίνδυνος σφάλματος.

 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Add Domain.


Διαγραφή addon domain

Η διαγραφή addon domain γίνεται με εύκολο και απλό τρόπο μέσα από το cPanel.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Add on Domains στην ενότητα Domains του cPanel.
 • Κάντε scroll στη λίστα με τα addon domains που έχετε ήδη στο λογαριασμό σας
 • Δίπλα στο addon domain που θέλετε να διαγράψετε, κάντε κλικ στην επιλογή Remove.

  cPanel - Διαγραφή Addon Domain

Η διαγραφή του addon domain μέσα από το cPanel δεν επηρεάζει την κατάσταση του domain name σας. Το domain σας θα εξακολουθήσει να έχει τους ίδιους nameservers και μετά τη διαγραφή του addon domain. Αν θέλετε να αλλάξετε nameservers στο domain σας μπορείτε να το κάνετε μέσα από την ιστοσελίδα της IP.GR, κάνοντας είσοδο στο λογαριασμό σας και επεξεργασία στο domain name που σας ενδιαφέρει.


Συχνές ερωτήσεις - αντιμετώπιση προβλημάτων.

 1. Δεν με αφήνει να προσθέσω addon domain παρότι το πακέτο μου υποστηρίζει addon domains

  Ελέγξτε αν το domain που θέλετε να προσθέσετε είναι κατοχυρωμένο και χρησιμοποιεί τους nameservers του server που φιλοξενεί το πακέτο σας. Αν το domain δεν δείχνει προς τον server δεν θα μπορέσετε να κάνετε την προσθήκη του σαν πρόσθετο. Αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο δεν θέλετε να αλλάξετε nameservers ακόμη στο domain σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να προσθέσουμε εμείς τα addon domains που επιθυμείτε στο λογαριασμό σας.

 2. Έχω προσθέσει κάποιο addon domain αλλά η σελίδα μου δεν παίζει!

  Αν έχετε αλλάξει nameservers στο domain σας τις τελευταίες ώρες / λεπτά, ενδέχεται να μην έχει ενημερωθεί το δίκτυο DNS για την αλλαγή. Χρειάζεται κάποιος χρόνος (propagation time) 3 με 6 ώρες, μέχρι να ενημερωθεί πλήρως το δίκτυο DNS.

 3. Τι είναι το parked domain?

  Parked domains είναι domains που προστίθενται στον λογαριασμό hosting σας προκειμένου να μπορείτε να σερβίρετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας με περισσότερα του ενός domains. Μπορούν να γίνουν και άλλες χρήσεις σε parked domains αλλά η κύρια χρήση τους είναι η προαναφερθείσα.

  Αν έχετε ένα ή και περισσότερα Parked domains στο λογαριασμό hosting σας, θα πρέπει να μεριμνήσετε αντίστοιχα στην ιστοσελίδα σας, προκειμένου να διευκρινίσετε που βρίσκεται το πρωτογενές περιεχόμενο. Αυτό γίνεται με τη χρήση του cannonical tag, στον html κώδικα της ιστοσελίδας σας.

  Αν δεν μεριμνήσετε κατάλληλα υπάρχει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να θεωρηθεί από τις μηχανές αναζήτησης ότι το ένα domain παίρνει data από το άλλο (double content) πράγμα το οποίο είναι κακό για το SEO της ιστοσελίδας σας. Με το cannonical tag δηλώνεται ότι το πρωτογενές περιεχόμενο βρίσκεται στο ένα από τα domains σας οπότε ξέρουν οι μηχανές αναζήτησης σε ποιο domain να πιστώσουν το ranking της ιστοσελίδας σας.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης