Υποστήριξη
Web Development

Τι είναι το tagline στο Wordpress site μου και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω?

Είναι σίγουρα ευχάριστο να δημιουργείτε το δικό σας blog. Μπορείτε να εκφραστείτε και να δημιουργήσετε κάτι νέο και διαφορετικό. Σίγουρα όσοι έχετε ξεκινήσει να κατασκευάζετε το δικό σας blog σε Wordpress, θα έχετε προσέξει τη λεζάντα just another wordpress blog, που δημιουργείται αυτόματα στο blog σας κατά την εγκατάσταση του Wordpress. Αυτή η λεζάντα ακριβώς είναι αυτό που ονομάζουμε tagline. Μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά κατά την περιήγησή σας στο Internet θα διαπιστώσετε ότι είναι πάρα πολλοί οι bloggers που ξεχνούν να αλλάξουν το tagline τους, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πλήθος από ..just another wordpress blog blogs!

Ένα πραγματικά χρήσιμο tagline θα πρέπει να παρέχει λίγη περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με το site σας, κάτι που θα κινεί το ενδιαφέρον των αναγνωστών ή θα διατηρείται εύκολα στη μνήμη. Επιπλέον, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για SEO σκοπούς. Αντί να σπαταλάτε αυτό τον πολύτιμο χώρο, σκεφτείτε ένα δημιουργικό τρόπο να τον εκμεταλλευτείτε. Ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιήσετε για SEO, το tagline σας μπορεί να περιέχει ένα έξυπνο σλόγκαν, που θα είναι αξιομνημόνευτο και θα συσχετίζεται αυτόματα με το περιεχόμενο του blog σας ή το brand σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποίησετε για να δώσετε έμφαση εκ νέου στις κύριους άξονες ή στο σκοπό δημιουργίας του site σας.

Φυσικά, ένας από τους καλύτερους τρόπους να εκμεταλλευτείτε το tagline σας, είναι να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το site σας φιλικό για SEO, προσθέτοντας σε αυτό μερικές λέξεις κλειδιά. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχετε ένα πολύ καλό domain, αλλά χωρίς μεγάλη SEO αξία. Αυτό αυτόματα δυσκολεύει λίγο τα πράγματα, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να ανεβάσετε το site σας στην κατάταξη χωρίς domain που περιέχει λέξεις κλειδιά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε τις εκφράσεις που σας προσδιορίζουν περισσότερο και αποτελούν κλειδιά για αναζητήσεις στο Διαδίκτυο στο tagline σας.

Εάν δε θυμάστε πως μπορείτε να αλλάξετε το tagline για το blog σας, μπορείτε να από την επιλογή Settings να πάτε στην ενότητα General και στη συνέχεια να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Θα πρέπει πάντα να θυμάστε να αποθηκεύετε τις όποιες αλλαγές κάνετε.

Αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο κάτω, ας δούμε λίγο την περίπτωση που έχετε φτιάξει ένα καλαίσθητο γραφικό για την επικεφαλίδα σας και δε χρειάζεστε λεζάντα. Δυστυχώς, δε μπορείτε να διαγράψετε πραγματικά το tagline σας. Αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε είναι να το κρύψετε ώστε να είναι ορατό από τις μηχανές αναζήτησης, όχι όμως και από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να κάνετε κάποιες μικρές παρεμβάσεις στο θέμα (theme) του wordpress site σας.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, σας συμβουλεύουμε να κρατάτε πάντα ένα αντίγραφο των αρχείων της τρέχουσας σελίδας σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε επαναφορά σε περίπτωση που κάποια από τις αλλαγές που θα προχωρήσετε δεν λειτουργήσει σωστά.

Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, είναι να εντοπίσετε πρώτα από όλα το αρχείο header.php ανάμεσα στα αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο theme του site σας. Στη συνέχεια, μέσα σε αυτό το αρχείο θα πρέπει να βρείτε το τμήμα του κώδικα που αντιστοιχεί στην περιγραφή(description) για το tagline σας. Βάλτε το σε σχόλια και στη συνέχεια ανεβάστε το αρχείο header.php ξανά στο φάκελο σας στο server, αντικαθιστώντας το προηγούμενο. Εκτός απροόπτου, θα έχετε επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Όσοι έχετε γνώσεις CSS, μπορείτε επίσης να αποκρύψετε την περιγραφή από το stylesheet σας.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης