Υποστήριξη
Hosting

Σύνδεση στο πακέτο hosting μου με FTP (Filezilla)

Με κάθε πακέτο hosting στην IP.GR έχετε τη δυνατότητα σύνδεσης σε αυτό μέσω της υπηρεσίας FTP (File Transfer Protocol). Δείτε τις βασικές έννοιες του πρωτοκόλλου FTP καθώς επίσης και κάποιες γενικές πληροφορίες για τους FTP Clients

Με την αγορά κάθε πακέτου hosting στην IP.GR αποστέλλεται ενημερωτικό email στον ιδιοκτήτη του πακέτου με στοιχεία σύνδεσης στο cPanel. Τα ίδια στοιχεία σύνδεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για FTP συνδέσεις. Μπορείτε πάντοτε να δημιουργήσετε ανεξάρτητους λογαριασμούς FTP μέσα από το cPanel. Δείτε σχετικές οδηγίες για τη δημιουργία FTP λογαριασμού στο cPanel. Η σύνδεση μέσω FTP με τα default στοιχεία του cPanel δίνει πρόσβαση σε ολόκληρο το λογαριασμό, γι'αυτό το λόγο υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας επιμέρους λογαριασμών όπου μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε υποφακέλους του site σας.


FTP σύνδεση με Filezilla

Για τις ανάγκες του άρθρου θα γίνει χρήση του FTP client Filezilla ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς χρήστες στο διαδίκτυο. Δείτε τα βήματα που ακολουθούν.

 1. Ανοίξτε το Filezilla

  • Στο πεδίο Host εισάγετε το domain name σας ή την IP του server.
  • Στο πεδίο Username το username σας

   Αν συνδέεστε με ftp account που φτιάξατε μέσα από το cPanel και όχι με τα στοιχεία σύνδεσης του cPanel, τότε το username θα έχει μορφή email π.χ. newft@example.com. Σε αντίθεση περίπτωση θα είναι ένα απλό username και μπορείτε να το βρείτε στο ενημερωτικό email που πήρατε με τη δημιουργία του πακέτου hosting σας. Στο ίδιο email περιέχεται και το Password του λογαριασμού

  • Στο πεδίο Password το password σας
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Quickconnect.
  • Αν εμφανιστεί αναδυόμενο παράθυρο για το πιστοποιητικό ασφαλείας του Server κάντε αποδοχή του για να προχωρήσετε.

Αν τα στοιχεία σύνδεσης που δοκιμάζετε δεν είναι σωστά θα εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα στην εφαρμογή, οπότε και θα πρέπει να ελέγξετε τα στοιχεία σύνδεσης ή να κάνετε επαναφορά αυτών.

Αν πάλι δεν μπορείτε να δείτε καθόλου το cPanel και την ιστοσελίδα σας τότε πιθανόν έχει μπλοκαριστεί η IP σας από το Firewall του Server και μπορείτε στην περίπτωση δυναμικής IP να κάνετε restart το router σας για να πάρετε νέα IP, ενώ σε περίπτωση στατικής IP επικοινωνήστε μαζί μας για να την αφαιρέσουμε από το Firewall.

Αν δεν κάνετε χρήση του Quickconnect αλλά έχετε ήδη μία σύνδεση στο Site Manager του Filezilla και δεν μπορείτε να συνδεθείτε, δείτε τον οδηγό αντιμετώπισης προβλήματος σύνδεσης FTP με το Filezilla.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης