Υποστήριξη
Hosting

Πώς αλλάζω εγγραφές DNS μέσα από το cPanel μου?

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο ζώνης του domain σας με τις DNS εγγραφές μέσω του cPanel, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Συνδεθείτε στο cPanel σας.

 2. Από την ενότητα Domains ανατρέξτε στο Zone Editor.

 3. Είσοδος στο Zone Editor


 4. Στα δεξιά του domain σας, πατήστε το Manage.

 5. Διαχείριση DNS εγγραφών


 6. Εδώ θα βρείτε όλες τις DNS εγγραφές που είναι περασμένες στο αρχείο ζώνης του domain. Μπορείτε να τις επεξεργαστείτε πατώντας το Edit ή να τις διαγράψετε με το Delete.

 7. Τροποποίηση DNS εγγραφών


 8. Εάν θέλετε να προσθέσετε μία νέα εγγραφή, πατήστε το + Add Record και συμπληρώστε τα πεδία της νέας εγγραφής που θα εμφανιστούν στο πάνω μέρος.

 9. Προσθήκη DNS εγγραφής


  • Name

   Το όνομα της DNS εγγραφής, η οποία θα πρέπει να τελειώνει με το domain σας. Η τελεία (.) που πρέπει να υπάρχει στο τέλος για να είναι σωστή η εγγραφή, προστίθεται αυτόματα από το cPanel.

  • TTL

   Time To Live. Αυτή η πληροφορία ενημερώνει όλους του DNS Servers παγκοσμίως για τη χρονική διάρκεια ισχύος της DNS εγγραφής. Ουσιαστικά δηλώνετε μετά από πόσο χρόνο λήγει η εγγραφή σας, ώστε με το πέρας αυτού του διαστήματος οι DNS Servers να ξαναρωτήσουν για την τρέχουσα κατάσταση της εγγραφής. Ο χρόνος ορίζεται σε δευτερόλεπτα και η συνήθης δήλωση είναι 14400, δηλαδή 4 ώρες. Αν ορίσετε κάποιο πολύ μικρό TTL ενδεχομένως να προκληθεί μια ελάχιστη καθυστέρηση στο άνοιγμα της ιστοσελίδας σας, καθότι το δίκτυο DNS θα προσπαθεί συνεχώς να ενημερωθεί για την νέα κατάσταση των DNS εγγραφών του site σας, ενέργεια η οποία απαιτεί κάποια miliseconds.

  • Type

   Επιλέξτε τον τύπο της εγγραφής από τη λίστα. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: A, AAA, CAA, CNAME, MX, SRV και TXT.

  • Record

   Η διεύθυνση του server στον οποίο αναφέρεται η DNS εγγραφή. Εδώ μπορείτε να συμπληρώσετε την IP διεύθυνση του server, το domain name ή κάποιο subdomain. Οι TXT εγγραφές είναι υπό της μορφής κειμένου και δεν απαιτείται να προσθέσετε τα αυτάκια (quotes) πριν και μετά την εγγραφή.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης