Υποστήριξη
Hosting

Πως μπορώ να κάνω προεπισκόπηση του site μου?
Μέσω του αρχείου .hosts, κάντε preview το webite σας πριν το δημοσιεύσετε online!

Για να κάνετε προεπισκόπηση του site σας, θα χρειαστεί να προσθέσετε μια νέα εγγραφή στο αρχείο "Hosts" του συστήματος σας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε για να εντοπίσετε το αρχείο hosts στην ιεραρχία του συστήματος αρχείων σας διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Τα αρχεία hosts ονομάζονται συνήθως "hosts", χωρίς κάποια .txt κατάληξη.

  • Αν το λειτουργικό σας σύστημα είναι Unix ή Unix-like, θα βρείτε το αρχείο hosts στο φάκελο etc, δηλαδή ακολουθείτε τη διαδρομή

    /etc/hosts

  • Αν χρησιμοποιείτε Windows (NT, 2000, XP, 2003, Vista, 7 και 8), θα βρείτε το αρχείο hosts εδώ:

    C:\WINDOWS\System32\drivers\etc\hosts

  • Αν το σύστημά σας είναι ένα από τα λειτουργικά συστήματα της Apple (π.χ. Mac OS X 10.2 και νεότερα), ακολουθείτε επίσης τη διαδρομή /etc/hosts, που είναι ένας συμβολικός σύνδεσμος για τη διαδρομή /private/etc/hosts.

  • Αν το λειτουργικό σας σύστημα είναι iOs (από iOs 2.0 και νεότερα), θα βρείτε το αρχείο hosts ακολουθώντας επίσης τη διαδρομή /etc/hosts, που είναι ένας συμβολικός σύνδεσμος για τη διαδρομή /private/etc/hosts.

  • Αν πρόκειται για Android λογισμικό, το αρχείο hosts βρίσκεται στη διαδρομή: /etc/hosts, που είναι ένας συμβολικός σύνδεσμος για τη διαδρομή /private/etc/hosts.

Αφού εντοπίσετε το αρχείο "Hosts", το ανοίγετε με ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (text editor) αλλά με δικαίωματα administrator.

Για παράδειγμα για το notepad των Windows θα κάνετε δεξί click και θα πατήσετε το "Run as Administrator" και μετά μέσα απο το "Άνοιγμα αρχείου" του notepad θα ανοίξετε το αρχείο hosts . Στο αρχείο, μετά τις πρώτες γραμμές σχολίων που επισημαίνονται με το σύμβολο "#", θα βρείτε πιθανόν την εγγραφή:

127.0.0.1 localhost

Κάτω από αυτή, προσθέτετε δύο νέες εγγραφές της μορφής:

192.168.1.20 www.example_domain.gr
192.168.1.20 example_domain.gr

όπου "192.168.1.20" θα είναι η IP διεύθυνση του δικού σας site και "example_domain.gr" το δικό σας όνομα χώρου (domain).

Τη διεύθυνση IP, μπορείτε να τη βρείτε στο email που έχετε λάβει κατά την ενεργοποίηση του πακέτου hosting σας καθώς επίσης και από τη σελίδα του λογαρισμού σας στην IP.GR, στη διαδρομή:

Ο Λογαριασμός μου > Hosting > Διαχείριση

πηγαίνοντας το ποντίκι επάνω από το domain name της συνδρομής σας.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης