Υποστήριξη
Hosting

Τι είναι το PHP opcache;

Το opcache είναι μια μορφή caching για την ιστοσελίδα σας, η οποία λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, όπως άλλες μέθοδοι caching. Αφού μεταγλωττιστούν οι σελίδες php  του site σας, αποθηκεύονται στη μνήμη του server σε μορφή κώδικα μηχανής (opcode).

Το opcache αποθηκεύει τα opcodes αυτά, δηλαδή τις προετοιμασμένες σελίδες, μειώνοντας την ταχύτητα φόρτωσής των σελίδων όταν ξαναζητηθούν για εκτέλεση από τον server.

Η δημιουργία του αρχείου μηχανής γίνεται την πρώτη φορά που θα ζητηθεί κάποια σελίδα php και έπειτα το αρχείο θα είναι έτοιμο όταν ξαναζητηθεί η συγκεκριμένη σελίδα. Στην περίπτωση που κάποια σελίδα php τροποποιηθεί, θα μεταγλωττιστεί και θα αποθηκευτεί και πάλι στην προσωρινή μνήμη του server το αντίστοιχο opcode.


Πως το opcache βοηθάει την ιστοσελίδα σας;

Μα φυσικά στην ταχύτητα! Είναι γνωστό πως ο κώδικας μηχανής είναι γρηγορότερος στην εκτέλεση του, καθώς δεν χρειάζεται μεταγλώττιση από τον server. Έτσι μετατρέποντας τα αρχεία php σε κώδικα μηχανής (opcode) δεν χρειάζεται κάθε φορά που ζητείται μια σελίδα να γίνεται ανάγνωση και μεταγλώττιση.

Επομένως καθίσταται αισθητή η βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, ενώ μειώνεται σημαντικά και η κατανάλωση των πόρων του πακέτου hosting σας.

Πως θα ενεργοποιήσετε το opcache και για την δική σας ιστοσελίδα;

Το opcache είναι ένα extention της PHP διαθέσιμο από την έκδοση 5.5 και μετά. Βεβαιωθείτε πως διαθέτετε τουλάχιστον την 5.5 έκδοση  της PHP μεταβαίνοντας από το cPanel στην επιλογή Server Information > PHP Version.

Για να ενεργοποιήσετε το opcache ή να αλλάξετε την έκδοση της PHP για τo hosting σας, μεταβείτε από το cPanel > Software > Select PHP Version. Εκεί μπορείτε να αλλάξετε την έκδοση της PHP σας - προτιμείστε όσο το δυνατόν νεότερη έκδοση - και να ενεργοποιήσετε το extention του opcache. 


Η IP.GR έχει διαθέσιμη σε όλα τα πακέτα hosting την έκδοση PHP 7.2  προσφέροντας ενεργοποιημένο το opcache extention εξαρχής με κάθε αγορά πακέτου.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης