Υποστήριξη
SSL

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω χειροκίνητα το δωρεάν SSL στο cPanel?

Η διαδικασία εγκατάστασης του δωρεάν SSL πιστοποιητικού στο cPanel πραγματοποιείται αυτόματα εντός 24ώρου από τη στιγμή που το domain θα κάνει resolve στην IP του server, δηλαδή το domain θα "δείχνει" στην IP του server που φιλοξενεί την εκάστοτε ιστοσελίδα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορεί για να γίνει το resolve στην IP του server, πατήστε εδώ.

Εφόσον το domain σας "δείχνει" στην IP του server, μπορείτε μέσω του cPanel σας να επιταχύνετε τη διαδικασία της εγκατάστασης του δωρεάν SSL πιστοποιητικού, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

 1. Συνδεθείτε στο cPanel σας.
 2. Από την ενότητα SECURITY πατήστε στο εικονίδιο του ή εισάγετε στο πεδίο αναζήτησης το λέξη SSL και από τα αποτελέσματα επιλέξτε τo SSL/TLS Status.

 3. SSL/TLS Status

 4. Στην οθόνη αυτή, στα αριστερά του domain σας, θα δείτε ένα κόκκινο εικονίδιο που θα φανερώνει την ανεπιτυχή εγκατάσταση του δωρεάν SSL πιστοποιητικού από το cPanel. Πατήστε το Run AutoSSL κουμπί. Η διαδικασία εγκατάστασης συνήθως διαρκεί μερικά λεπτά.

 5. Run AutoSSL

 6. Εφόσον η εγκατάσταση του SSL πιστοποιητικού πραγματοποιηθεί επιτυχώς, πλέον στα αριστερά του domain θα εμφανίζεται ένα πράσινο λουκέτο.

 7. Run AutoSSL


Τρόποι για να κάνει ένα domain resolve στην IP του server:

 • Να αλλάξετε τους nameservers του domain σας σε αυτούς που αντιστοιχούν στον server που φιλοξενεί τη σελίδα σας (web hosting).
 • Για να δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τους nameservers του domain σας στην IP.GR, πατήστε εδώ.

  Σημείωση: Για τα .gr και .ελ domain, η αλλαγή των nameservers τίθεται σε εφαρμογή μετά την επόμενη επαννεκίνηση του Μητρώου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 3 ώρες (12:00 - 15:00 - 18:00 κ.ο.κ. για το χειμερινό ωράριο / 10:00 - 13:00 - 16:00 κ.ο.κ. για το θερινό ωράριο).

 • Να ορίσετε στην Α εγγραφή (record) του DNS, την IP του server που φιλοξενεί τη σελίδα σας. Οι ρυθμίσεις DNS πραγματοποιούνται μέσω του αρχείου ζώνης (DNS Zone / Zone Editor), το οποίο βρίσκεται στον server που υποδηλώνουν οι nameservers του domain.
 • Για περισσότερες πληφορορίες σχετικά με το τι είναι το DNS, πατήστε εδώ.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης