Υποστήριξη
SSL

Τι σημαίνει η πράσινη γραμμή διευθύνσεων του browser? Πως μπορεί και το δικό μου site να αποκτήσει πράσινη γραμμή?

Η πράσινη μπάρα στη γραμμή διευθύνσεων των προγραμματων περιήγησης (Browsers) είναι μία ένδειξη η οποία έχει πλέον καταργηθεί, σταδιακά από το 2018 και μετέπειτα.

Η πράσινη μπάρα εμφανιζόταν στα EV (Extended Validated) πιστοποιητικά, προκειμένου να γνωρίζει ο επισκέπτης μιας ιστοσελίδας και εποπτικά, ότι προσπελάυνει στην ιστοσελίδα ενός διαπιστευμένου φορέα ή εταιρείας.

Κατόπιν διεξοδικών μελετών, διαπιστώθηκε ότι αυτή η χρωματική ένδειξη δεν πρόσθετε τα οφέλη που θα προσδοκούσε κανείς σε επίπεδο ασφαλείας, καθότι επρόκειτο μόνο για μια εποπτική απεικόνιση ενός EV πιστοποιητικού. 

Παρότι λοιπόν τα EV πιστοποιητικά εξακολουθούν να υπάρχουν και να αποτελούν τα καλύτερα πιστοποιητικά μιας και πιστοποιούν και τον φορέα που εκπροσωπεί η εκάστοτε ιστοσελίδα, έχει πάψει πλέον να εμφανίζεται η πράσινη ενδειξη για να μην προκαλεί μάταιο θόρυβο κατά την πλοήγηση μέσω browser.

Αν λοιπόν είχατε πράσινη μπάρα στο website σας και δεν την έχετε, να γνωρίζετε ότι είναι κάτι το αναμενόμενο και μη ανησυχητικό.  Επίσης έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορείτε πλεόν να εκδώσετε κάποιο πιστοποιητικό που να εμφανίζει πράσινη μπάρα, καθότι όπως περιγράφηκε ανωτέρω αυτό το χαρακτηριστικό έχει πλέον απαληφθεί από τα προγράμματα περιήγησης.

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης