Υποστήριξη
Web Development

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ CSS και HTML?

Η HTML είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται για τη διάρθρωση περιεχομένου. Το CSS χρησιμοποιείται για τη μορφοποίηση του δομημένου με την HTML περιεχομένου.

Ακούγεται κάπως περίπλοκο και τεχνικό. Ας το κάνουμε λίγο πιο κατανοητό.

Πριν από αρκετά χρόνια, η γλώσσα HTML χρησιμοποιήθηκε για να δώσει δομή στο κείμενο που περιείχαν οι ιστοσελίδες. Ένας συγγραφέας κειμένου για μια ιστοσελίδα, μπορούσε να δομήσει το περιεχόμενό του με HTML “ετικέτες” (tags) όπως η < h1 >, η οποία δηλώνει ότι πρόκειται για επικεφαλίδα (headline) και η < p >, η οποία διαμορφώνει τις παραγράφους (paragraphs).

Καθώς το διαδίκτυο γινόταν όλο και πιο δημοφιλές, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων άρχισαν να αναζητούν τρόπους να αλλάξουν την εμφάνιση (layout) των ιστοσελίδων. Για να ικανοποιήσουν αυτή την απαίτηση, οι κατασκευαστές των browsers (εκείνη την εποχή η Netscape και η Microsoft) δημιούργησαν νέες ετικέτες HTML, όπως για παράδειγμα η < font >, οι οποίες διαφοροποιούνταν αρκετά από τις αρχικές ετικέτες, καθώς προσδιόριζαν την εμφάνιση και όχι τη δομή του περιεχομένου.

Το ίδιο γεγονός οδήγησε επίσης σε μια κατάσταση, στην οποία πολλές από τις αρχικές ετικέτες HTML χρησιμοποιούνταν λανθασμένα για τη μορφοποίηση και όχι για τη διαμόρφωση των ιστοσελίδων, όπως για παράδειγμα η ετικέτα < table >. Επίσης, πολλές από τις νέες ετικέτες που χρησιμοποιούνταν για μορφοποίηση, υποστηρίζονταν μόνο από ένα τύπο browser, όπως συνέβη με τη < blink >.

Το CSS εφευρέθηκε για να επιλύσει αυτή την κατάσταση, παρέχοντας στους σχεδιαστές των websites ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων μορφοποίησης, που υποστηρίζονται από όλους τους browsers. Συγχρόνως, ο διαχωρισμός του τρόπου παρουσίασης του περιεχομένου των σελίδων από το ίδιο το περιεχόμενο, διευκόλυνε κατά πολύ την συντήρηση των σελίδων.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης