Υποστήριξη
Web Development

Που θα βρω το αρχείο ρυθμίσεων wp-config.php του WordPress?

Ένα από τα πιο σημαντικά αρχεία του WordPress είναι το αρχείο ρυθμίσεων wp-config.php. Αυτό το αρχείο βρίσκεται στο ριζικό κατάλογο αρχείων (root folder) της WordPress εγκατάστασης σας και περιέχει βασικές λεπτομέρειες διαμόρφωσης της ιστοσελίδας σας, όπως για παράδειγμα τις πληροφορίες σύνδεσης με την βάση δεδομένων.

Αν λοιπόν έχετε μόνο ένα site στο πακέτο hosting σας, θα βρείτε το αρχείο wp-config.php στον φάκελο public_html. Αν πάλι έχετε κάνει την εγκατάσταση του WordPress σε κάποιον υποφάκελο τότε θα βρείτε το αρχείο στον υποφάκελο αυτό.

Όταν κατεβάζετε το WordPress για εγκατάσταση, το αρχείο wp-config.php δεν περιλαμβάνεται. Δημιουργείται αυτόματα κατά την διαδικασία εγκατάστασης βάσει των πληροφοριών που θα παρέχετε εσείς.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο ρυθμίσεων σας μέσω του εργαλείου File Manager της κατηγορίας Files, αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο cPanel.
Βρείτε το αρχείο wp-config.php, κάντε δεξί κλικ σε αυτό ώστε να το επιλέξετε και από το αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε Code Edit.

Μέσα στο αρχείο wp-config.php υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις της ιστοσελίδας σας τις οποίες μπορείτε να τροποποιήσετε. Το αρχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας σας, έτσι καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί και σίγουροι για τις αλλαγές που θα κάνετε.

Εκεί θα βρείτε ρυθμίσεις για: 

  • την σύνδεση με τη βάση δεδομένων σας,
  • τα κλειδιά ασφαλείας της ιστοσελίδας σας,
  • τις επιλογές προγραμματιστή.
Τροποποιήστε ότι είναι απαραίτητο και αποθηκεύστε το αρχείο ώστε να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης