Υποστήριξη
Web Development

Πώς μπορώ να φτιάξω το δικό μου Wordpress site?

Το Worpdress είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές με τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας. Η αρχική του προδιαγραφή ήταν να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες ενός blog, στην πορεία όμως προστέθηκαν περισσότερες δυνατότητες και μπορείτε πλέον να φτιάξετε διάφορες εφαρμογές μέσα από αυτό, όπως απλές εταιρικές παρουσιάσεις, portals, eshops, προσωπικά portfolios κ.ά.


Τι είναι το Wordpress.com?

Η εγκατάσταση του Wordpress μπορεί να γίνει είτε σε δικό του πακέτο Hosting (standalone installation) είτε στο wordpress.com. Μπορείτε δηλαδή να κάνετε χρήση του Wordpress μέσω αυτόνομης εγκατάστασης αλλά και ως υπηρεσία. Όπως είναι φυσικό κατά τη χρήση του Wordpress ως υπηρεσία μέσω του Wordpress.com, θα υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί ως προς τους μηχανισμούς που θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε και την γενικότερη αυτονομία σας στην πλατφόρμα του Wordpress. Αντιθέτως στην standalone εγκατάσταση έχετε πλήρη αυτονομία καθότι όλη η εγκατάσταση ανήκει σε εσάς και μπορείτε με πολλούς τρόπους να κάνετε παρεμβάσεις στο Wordpress.

Η δημιουργία του website σας με την standalone έκδοση του Wordpress γίνεται με απλό και σύντομο τρόπο. Προκειμένου να έχετε μια πλήρη και λειτουργική εγκατάσταση του Wordpress απαιτούνται 3 πράγματα:

  1. Ένα όνομα χώρου (domain name)
  2. Ένα πακέτο hosting (web hosting account)
  3. Η εγκατάσταση του Wordpress στο πακέτο hosting


Βρείτε ένα όνομα χώρου (domain name)

Αν η εγκατάσταση του wordpress αφορά μόνο ένα μέρος του ιστοτόπου σας, για παράδειγμα ένα blog που θέλετε να φτιάξετε, τότε το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη στην κατοχή σας ένα domain.

Αν δεν έχετε, η προμήθεια ονομάτων χώρου γίνεται από καταχωρητές ονομάτων χώρου. Η IP.GR είναι από τους πρώτους εξουσιοδοτημένους καταχωρητές ονομάτων στην Ελλάδα, με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Δείτε πως μπορείτε να κατοχυρώσετε το domain name σας στην IP.GR.

Αν έχετε ήδη ένα domain και πιθανόν κάποια ιστοσελίδα ήδη εγκατεστημένη σε αυτό, μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση του Wordpress είτε σε κάποιο subdomain της ιστοσελίδας σας (π.χ. blog.example.com) είτε απλά σε κάποιο υποφάκελο του site σας (π.χ. example.com/blog).

Στην περίπτωση που κάνετε το development της ιστοσελίδας σας τοπικά δεν είναι αναγκαίο να έχετε στην κατοχή σας κάποιο domain εξαρχής. Όταν όμως θελήσετε να το ανεβάσετε online θα χρειαστείτε ένα domain name ή ένα subdomain, οπότε ακολουθείστε τις ανωτέρω οδηγίες.


Επιλέξτε πακέτο hosting (web hosting account)

Η IP.GR διαθέτει web servers για τη φιλοξενία της Wordpress ιστοσελίδας σας. Στη σελίδα με τα πακέτα hosting μπορείτε δείτε τα διαθέσιμα πακέτα hosting και να προμηθευτείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα από τα πακέτα hosting.

Αν θέλετε να φτιάξετε τη σελίδα σας αρχικά στον υπολογιστή σας (development) και όχι σε κάποιον πραγματικό (live) server, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν web server για development στον υπολογιστή σας και να λειτουργήσετε μέσω αυτού. Για τα windows μπορείτε να κάνετε χρήση των wamp, xampp κ.ά., για το MACos το MAMP ενώ για Linux κάντε μία LAMP εγκατάσταση. Όταν φτάσετε στο τελικό στάδιο της εφαρμογής σας, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε έναν πακέτο hosting σε πραγματικό server προκειμένου να ανεβάσετε την ιστοσελίδα που έχετε φτιάξει τοπικά στον υπολογιστή σας.

Μόλις γίνετε κάτοχος του domain της αρεσκείας σας και του πακέτου hosting που ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορείτε να συνδέσετε το domain σας με το πακέτο φιλοξενίας που έχετε στην IP.GR.


Λεπτομέρειες για την εγκατάσταση του Wordpress θα βρείτε στο άρθρο αυτό.

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης