Υποστήριξη
Web Development

Πως να επεξεργαστείτε τις γενικές ρυθμίσεις της WordPress ιστοσελίδας σας?

Μέσα από την σελίδα Γενικών Ρυθμίσεων του WordPress μπορείτε να επεξεργαστείτε ρυθμίσεις της ιστοσελίδας σας όπως τον Τίτλο (Title) και τον Υπότιτλο (Tagline), την Γλώσσα (Language), τις ρυθμίσεις Ιδιωτικότητας (Privacy), τις ρυθμίσεις Σχετικών Άρθρων (Related Posts), τις ρυθμίσεις σχετικά με την Ώρα και την Ημερομηνία (Timezone, Time and Date format, Week Start On) και την Φωτογραφία της ιστοσελίδας σας (Blog Picture).

Για να τροποποιήσετε τις Γενικές Ρυθμίσεις τις ιστοσελίδας σας συνδεθείτε ως διαχειριστής του WordPress και πλοηγηθείτε στη διαδρομή Settings > General Settings. 

Τίτλος και Υπότιτλος (Title, Tagline)

Η πρώτη ρύθμιση που θα δείτε είναι η ρύθμιση του τίτλου και του υπότιτλου της ιστοσελίδας σας. Ο Τίτλος (Title) μπορεί να είναι οτιδήποτε ακόμη και κάτι τελείως διαφορετικό από το όνομα της ιστοσελίδας σας. Εμφανίζεται σε διάφορα μέρη μιας σελίδας όπως το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και χρησιμοποιείται από τα περισσότερα θέματα στην κεφαλίδα (header) της σελίδας. Εμφανίζεται επίσης και ως όνομα αποστολέα όταν οι ακόλουθοι σας λαμβάνουν κάποια ειδοποίηση με email.

Από προεπιλογή το WordPress δεν σας επιτρέπει να ορίσετε προσαρμοσμένο τίτλο για κάθε post ή σελίδα που δημιουργείτε. Υπάρχουν όμως διαθέσιμα πρόσθετα (plugins) όπως το All in One SEO Pack, που προσθέτουν αυτήν τη επιλογή.

Ο Υπότιτλος (Tagline) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιγραφή της ιστοσελίδας σας ή για να εμφανίσει μια φράση (slogan) που την αντιπροσωπεύει. Τα περισσότερα θέματα εμφανίζουν τον υπότιτλο κάτω από τον τίτλο ή στο πλαϊνό τμήμα της σελίδας. 

Γλώσσα (Language)

Η επιλογή αυτή ορίζει τη Γλώσσα (Language) εμφάνισης της ιστοσελίδας σας και όλων των μηνυμάτων που εμφανίζονται από το θέμα (theme) που έχει επιλεγεί. Επίσης αν επιλεγεί κάποια γλώσσα με ανάγνωση από δεξιά προς τα αριστερά (RTL, Right To Left) τότε το θέμα προσαρμόζεται ανάλογα για την σωστή εμφάνιση της σελίδας.

Ρυθμίσεις Ιδιωτικότητας (Privacy)

Οι Ρυθμίσεις Ιδιωτικότητας (Privacy) σας επιτρέπουν να ελέγξετε ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να δει την ιστοσελίδα σας. Χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:
  • Δημόσιο (Public) - Με αυτήν τη ρύθμιση η ιστοσελίδα σας είναι προσβάσιμη από όλους και μπορεί να ευρετηριοποιηθεί (indexed) από τις μηχανές αναζήτησης. 
  • Κρυφό (Hidden) - Αν επιλέξτε την ρύθμιση "ως κρυφό" τότε η ιστοσελίδα σας θα μπορεί να διαβαστεί από όλους τους επισκέπτες της αρκεί να έχουν τον σύνδεσμο προς αυτή. Οι μηχανές αναζήτησης δεν θα ευρετηριοποιήσουν (index) την σελίδα σας για αναζήτηση στο διαδίκτυο. (Σημειώστε πως δεν σέβονται όλες οι μηχανές αναζήτησης αυτή την ρύθμιση και ίσως να συνεχίσουν να εμφανίζουν την ιστοσελίδα σας στις αναζητήσεις αν προηγουμένως έχει γίνει indexing)
  • Ιδιωτικό (Private) - Αυτή η επιλογή θα κάνει την ιστοσελίδα σας ιδιωτική. Έτσι θα μπορούν να τη διαβάσουν μόνο τα εγγεγραμμένα άτομα στο WordPress.com τα οποία έχετε προσκαλέσει εσείς. Μπορείτε να προσθέσετε άτομα από τις ρυθμίσεις People > Add βάζοντας το email ή το όνομα χρήστη που θέλετε να έχει πρόσβαση. Οι υπόλοιποι επισκέπτες της σελίδας σας θα βλέπουν το μήνυμα "Προστατευμένο Blog" (Protected Blog) και αν είναι ήδη συνδεδεμένοι στο λογαριασμό τους θα έχουν την επιλογή να "Ζητήσουν Πρόσβαση" (Request Access).

Σχετικά άρθρα (Related Posts)

Η επιλογή Σχετικών Άρθρων (Related Posts), χρησιμοποιείται αν θέλετε στο τέλος κάθε δημοσίευσης να εμφανίζονται και άλλες δημοσιεύσεις με παρόμοιο/σχετικό περιεχόμενο. Αν ενεργοποιηθεί τότε έχετε δυο επιπλέον επιλογές εμφάνισης: 
  • Εμφάνιση της λέξης Σχετικά (Related) για να διαχωρίζει το περιεχόμενο των σχετικών άρθρων από την κεντρική δημοσίευση στο επάνω μέρος.
  • Επιλογή Διάταξης (Large Layout) για τη χρήση μεγάλων εικονιδίων ώστε να είναι πιο εμφανές το περιεχόμενο των σχετικών άρθρων. 

Ρυθμίσεις Ώρας και Ημερομηνίας (Timezone, Time and Date Format, Week Starts On)

Μπορείτε να αλλάξετε την Ζώνη Ώρας (Timezone) της ιστοσελίδας σας ώστε τα άρθρα σας να εμφανίζουν τη σωστή ώρα δημοσίευσης ανάλογα με τη χώρα σας. Για παράδειγμα η ζώνη ώρας της Ελλάδας είναι EET (Eastern European Time)
UTC/GMT +2H.

Οι επιλογές Μορφής Ώρας και Ημερομηνίας (Time Format, Date Format) ορίζουν τον τρόπο που θα αναγράφεται η ώρα και η ημερομηνία στα άρθρα σας. Επιλέγετε αν θέλετε 24ωρη ή 12ωρη μορφή της ώρας και τη σειρά εμφάνισης της μέρας, τον μήνα και το έτος στην ημερομηνία ή αν θα παρουσιάζεται αριθμητικά ή λεκτικά.

Τέλος η επιλογή Αρχική Μέρα Εβδομάδας (Week Starts On) σας επιτρέπει αν επιλέξτε την πρώτη μέρα της εβδομάδας όπως συνηθίζεται στην περιοχή διαμονής σας. Για παράδειγμα για την Ελλάδα είναι η Δευτέρα.

Φωτογραφία Ιστοσελίδας (Blog Picture)

Η Φωτογραφία (Blog Picture) εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας σας. Τοποθετείται ως εικονίδιο στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης σας (browser) και ως εικονίδιο συντόμευσης σε κινητά ή σελιδοδείκτες. 
Ανεβάστε την φωτογραφία την επιλογής σας (jpeg, png) μεγέθους τουλάχιστον 128x128 και περικόψτε την (crop) τετράγωνη (αν δεν είναι ήδη) στο επόμενο βήμα. Μόλις το κάνετε αυτό η φωτογραφία θα οριστεί ως εικονίδιο της ιστοσελίδας σας και θα εμφανιστούν μερικά μεγέθη της που θα χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργίες του WordPress.

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης