Υποστήριξη
Web Development

Πώς να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε τον πίνακα ελέγχου του WordPress?

Ο πίνακας ελέγχου (dashboard) που εμφανίζεται όταν συνδέεστε ως διαχειριστής στο WordPress μπορεί να σας δώσει συνοπτικές πληροφορίες για την ιστοσελίδα σας. 

Περιέχει μια συλλογή από πλαίσια (gadgets) που σας παρέχουν με μια ματιά πληροφορίες, όπως τον αριθμό των σελίδων και των δημοσιεύσεων στο blog σας, τα πιο πρόσφατα σχόλια, τις τελευταίες ειδήσεις στο WordPress.org, κ.ά. Μπορείτε ακόμη αν θέλετε να κάνετε άμεσα μια πρόχειρη δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας.

Αν θέλετε μπορείτε να τακτοποιήσετε τα πλαίσια των πληροφοριών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες της ιστοσελίδας που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Για να διαμορφώσετε τα πλαίσια πληροφοριών που θέλετε να βλέπετε στο πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Screen Options στο πάνω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί μια καρτέλα μέσα από την οποία θα μπορέσετε να επιλέξετε και να καταργήσετε τα πλαίσια που επιθυμείτε.

Μπορείτε να αναδιατάξετε τα πλαίσια πληροφοριών απλά κάνοντας drag and drop στη θέση που επιθυμείτε. Σημειώστε ότι από την έκδοση WordPress 3.8 και μετά o πίνακας ελέγχου είναι responsive,  έτσι ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης σας θα βλέπετε διαφορετικό αριθμό διαθέσιμων στηλών για τα πλαίσια σας.

Επιπλέον, μερικά από τα πρόσθετα (plugins) που ίσως εγκαταστήσετε μπορεί να προσθέσουν περισσότερα πλαίσια πληροφοριών στο πίνακα ελέγχου. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να εμφανίσετε τις πρόσφατες παραγγελίες, το μηνιαίο γράφημα πωλήσεων και άλλα.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης