Υποστήριξη
Web Development

Τι είναι το CSS?

Πριν προσπαθήσετε να κατανοήσετε το CSS, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με τη γλώσσα HTML. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτή τη γλώσσα, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό άρθρο στη βάση μας.

Τι είναι λοιπόν το CSS? Το CSS είναι ένα ακρωνύμιο για την φράση "Cascading Style Sheets". Το CSS είναι αυτό δηλαδή που καθορίζει πως εμφανίζονται στον επισκέπτη μιας σελίδας τα διάφορα στοιχεία της HTML. Προστέθηκε στην HTML 4.0 για να επιλύσει το πρόβλημα της μορφοποίησης των σελίδων, σώζοντας τους σχεδιαστές από πολύ κόπο και πολύ χρόνο, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο της εργασίας.

Η HTML δεν δημιουργήθηκε για να περιέχει ετικέτες μορφοποίησης για ένα online έγγραφο. Στόχος της ήταν να δομεί το περιεχόμενο του εγγράφου με ετικέτες όπως οι:


< h1 >Αυτή είναι μια επικεφαλίδα < /h1 >

< p >Αυτή είναι μια παράγραφος < /p >


Όταν ετικέτες όπως η < font > και τα χρωματικά στοιχεία προστέθηκαν στην έκδοση HTML 3.2, ξεκίνησε ο "εφιάλτης" για τους web developers. Η ανάπτυξη πολύ μεγάλων sites, στα οποία οι γραμματοσειρές και τα χρώματα έπρεπε να προστεθούν σε κάθε σελίδα χωριστά, έγινε μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, το World Wide Web Consortium (W3C) δημιούργησε το CSS. Στην έκδοση HTML 4.0, όλη η μορφοποίηση αφαιρέθηκε από το έγγραφο HTML και αποθηκεύτηκε σε χωριστό CSS αρχείο. Όλα εκείνα τα στοιχεία που σχετίζονται με τη μορφοποίηση του εγγράφου αποθηκεύονται πλέον σε εξωτερικά .css αρχεία. Με ένα εξωτερικό style sheet αρχείο, μπορείτε να αλλάξετε τη μορφοποίηση ολόκληρου του website αλλάζοντας μόνο ένα αρχείο!


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης