Υποστήριξη
Web Development

Drupal Tutorial - Διαμόρφωση του βασικού μενού της ιστοσελίδα σας

Είναι σημαντικό να μπορούν οι επισκέπτες ή οι πελάτες σας να βρίσκουν και να πλοηγούνται με ευκολία στις διάφορες ενότητες και μέρη της ιστοσελίδας σας, για αυτό το σκοπό καλό θα ήταν να υπάρχει ένα σωστά διαμορφωμένο μενού στο πάνω μέρος του διαδικτυακού σας τόπου ώστε να τους διευκολύνει. Σε αυτό το μενού θα συνδέσουμε πλέον τις σελίδες που δημιουργήσαμε στα προηγούμενα βήματα αυτού του βοηθήματος.

Επεξεργασία του Βασικού Μενού και ορισμός της σειράς των στοιχείων

Για να βρείτε όλα τα μενού της ιστοσελίδας σας πλοηγηθείτε στη διαδρομή Structure > Menus, όπου θα δείτε και το Βασικό Μενού που δημιουργείται αυτόματα από το Drupal το οποίο εμφανίζεται ήδη στην ιστοσελίδα σας. Μέσα σε αυτό υπάρχει ήδη μια έτοιμη εγγραφή με τον σύνδεσμο προς την αρχική σελίδα του site σας.

Για να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία σε αυτό το μενού κάντε κλικ στο σύνδεσμο List Links δίπλα του ώστε να δείτε όλους τους συνδέσμους που είναι τοποθετημένοι μέσα σε αυτό και έπειτα κάντε κλικ στο σύνδεσμο Add Link στο πάνω μέρος.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε έναν τίτλο (title) και μια διαδρομή (link) για τον νέο σύνδεσμο του μενού σας. Για το παράδειγμα μας, θα πληκτρολογήσουμε ως title "Σχετικά με εμάς" και ως link "about_us" όπως τα είχαμε ορίσει σε προηγούμενο βήμα. Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας πατήστε το κουμπί Save στο κάτω μέρος της σελίδας.

Άλλο ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολεί τον διαχειριστή μια ιστοσελίδας σχετικά με τα μενού της είναι και η σωστή σειρά εμφάνισης των συνδέσμων μέσα σε αυτά.

Αν στο μενού σας υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι και θέλετε να αλλάξετε την σειρά διάταξης τους, μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν πολύ απλό τρόπο. Όπως και πριν, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στη διαδρομή Structure > Menus > List Links όπου θα δείτε την λίστα όλων των συνδέσμων για το συγκεκριμένο μενού που θα επιλέξετε. Για να αλλάξετε την σειρά των συνδέσμων το μόνο που έχετε να κάνετε είναι drag and drop (μεταφορά και απόθεση) στο κάθε στοιχείο που θέλετε να μετακινήσετε κρατώντας το εικονίδιο σταυρού  δίπλα του. Όταν έχετε πλέον ορίσει τη σειρά των στοιχείων του μενού σας στην επιθυμητή διάταξη, κάντε κλικ στο κουμπί Save Configuration για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Aν φορτώσετε ξανά την ιστοσελίδα σας θα δείτε πως το Βασικό Μανού περιέχει τα νέα στοιχεία με την σειρά την οποία ορίσατε εσείς.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης