Υποστήριξη
Web Development

Δημιουργήστε το δικό σας site με το RVSitebuilder.

Για να ξεκινήσετε, συνδεθείτε στο cPanel σας. Μπορείτε να βρείτε το RVSitebuilder στην ενότητα Software and Services του cPanel. Κάνετε κλικ στο εικονίδιο του RVSitebuilder. Θα πρέπει τώρα να βλέπετε το περιβάλλον:

RVSiteuilder - Αρχική σελίδα διαχείρισης

Η δημιουργία ενός website με το RVSitebuilder είναι πολύ απλή. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:1. Πατήστε το κουμπί Create a Project, όπως φαίνεται στην προηγούμενη εικόνα.

 • Στα πεδία της φόρμας Create Project που εμφανίζεται, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μερικές βασικές πληροφορίες για το site σας:

  RVSiteuilder Δημιουργία project

 • Αφού συμπληρώστε το όνομα του Project, μπορείτε να συμπληρώσετε επίσης το όνομα της επιχείρησής σας, καθώς και μια φράση – slogan που τη χαρακτηρίζει. Τα πεδία My Company και My Slogan ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε το site σας να είναι Mobile Compatible. Τι σημαίνει αυτό? Καθώς πλέον όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν κινητές συσκευές όπως τηλέφωνα και tablets για να επισκέπτονται σελίδες στο διαδίκτυο, είναι μάλλον θεμιτό να επιλέγουμε μια τέτοια σχεδίαση για το site μας, η οποία να προσαρμόζεται στις συσκευές αυτές, ώστε το site μας να μην παραμορφώνεται ή να αποκτά μια διάταξη πιο φιλική προς το χρήστη της κινητής συσκευής. Αυτού του είδους η σχεδίαση λέγεται responsive. Εάν λοιπόν επιθυμείτε η σχεδίαση και του δικού σας site να είναι responsive, τσεκάρετε το κουτί Mobile Compatible Website.

  RVSiteuilder - Συμβατότητα με κινητά

 • Μπορείτε επίσης από το Category List να επιλέξετε την κατηγορία ή τον κλάδο με τον οποίο σχετίζεται το site σας, όπως για παράδειγμα οι επιχειρήσεις, η διαφήμιση, οι τέχνες, ο αθλητισμός και πολλές ακόμη.

  RVSiteuilder - Λίστα κατηγοριών

 • Τέλος, από το πλαίσιο Web Page List, μπορείτε να προσθέσετε στο site σας μερικές προ-διαμορφωμένες σελίδες. Μην ανησυχείτε, στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες ή να τις αφαιρέσετε.

  RVSiteuilder - Λίστα σελίδων

 • Αφού επιλέξετε και τις σελίδες σας, πατήστε το κουμπί Save για να προχωρήσετε.2. Στο επόμενο βήμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα εκατοντάδες templates για τη διαμόρφωση του site σας.

 • Εμείς στο παράδειγμά μας, έχουμε επιλέξει σαν Category την κατηγορία Computer and Technology, οπότε εμφανίζονται τα σχετικά αποτελέσματα:

  RVSiteuilder - Template

  Μπορείτε και εδώ ωστόσο να αλλάξετε την κατηγορία του site σας και να επιλέξετε κάτι διαφορετικό από το μενού Category.

 • Από το μενού Style, μπορείτε να επιλέξετε το ύφος που θέλετε να έχει το template σας, για παράδειγμα μπορεί να είναι μονόχρωμο ή σε δύο χρωματικούς τόνους, φωτεινό, σύγχρονο και άλλα. Εμείς επιλέξαμε το Clean style.

  RVSiteuilder - Στυλ template

  *Σε ορισμένα από τα templates, πάνω αριστερά, εμφανίζεται μια κίτρινη ετικέτα. Η ετικέτα αυτή σημαίνει ότι το συγκεκριμένο template είναι responsive, προσαρμόζεται δηλαδή στις κινητές συσκευές, όπως έχουμε εξηγήσει προηγουμένως. Δείτε για παράδειγμα την ετικέτα στο τρέχον template:

  RVSiteuilder - τρέχον template

  *Εάν αφήσετε το ποντίκι σας να αιωρηθεί για λίγο πάνω από κάποιο template, μπορείτε να δείτε εάν το template αυτό είναι διαθέσιμο επίσης και σε άλλους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως αυτό:

  RVSiteuilder - Προεπισκόπηση template

 • Στη συνέχεια πατάμε Select στο template που επιλέξαμε, για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε στο site μας.3. Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε στοιχείο του template και να το επεξεργαστείτε.

RVSiteuilder - slogan ιστοσελίδας

Ας δούμε για παράδειγμα πως μπορούμε να επεξεργαστούμε το slogan του site μας:

 • Πατήστε πάνω στο slogan σας για να δείτε τα παρακάτω εικονίδια:

  RVSiteuilder - εισαγωγή slogan

  Μπορείτε να το επεξεργαστείτε, να το διαγράψετε ή να το κλειδώσετε. Μπορείτε επίσης να το πιάσετε και να το σύρετε για να το τοποθετήσετε στη θέση που θέλετε. Εάν το κλειδώσετε, δεν θα μπορείτε πλέον να το μετακινείτε, μέχρι να ξεκλειδωθεί. Τη δυνατότητα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε λάθη κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης της εμφάνισης του site σας, εφόσον έχετε αποφασίσει ότι η θέση κάποιου στοιχείου είναι αυτή ακριβώς που θέλετε.

 • Πατήστε τώρα το εικονίδιο με το μολύβι, για να επεξεργαστούμε το slogan μας.

  RVSiteuilder - καταχώρηση slogan

  Μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα νέο slogan, να το μορφοποιήσετε ή ακόμη και να τo μετατρέψετε σε σύνδεσμο σε κάποια άλλη σελίδα.

 • Αφού κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε, πατήστε save για να αποθηκευτούν.

Ας προσθέσουμε τώρα περιεχόμενο στα sidebars. Όπως μπορείτε να δείτε, μια περιοχή που δεν έχει περιεχόμενο, εμφανίζεται ως γκρι, δηλαδή ανενεργή:

RVSiteuilder - Πλάγιες μπάρες

 • Κάνουμε κλικ στο SIDE1 για να το επεξεργαστούμε. Θα πρέπει τώρα να βλέπουμε το παράθυρο Edit Side 1:

  RVSiteuilder - περιεχόμενο πλάγιων στηλών

  Όπως μπορείτε να δείτε, το παράθυρο που ανοίγει είναι ένας πλήρης κειμενογράφος. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε συνδέσμους, εικόνες, βίντεο και άλλα αντικείμενα. Μπορείτε επίσης να βλέπετε το side1 είτε σε κατάσταση σχεδίασης, είτε σε κατάσταση source code. Εάν είστε περισσότερο εξοικειωμένοι με τον προγραμματισμό, μπορείτε σε αυτή την κατάσταση να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Αφού προσθέσετε το περιεχόμενό σας, πατήστε το εικονίδιο της αποθήκευσης πάνω αριστερά.

  RVSiteuilder - κειμενογράφος

 • Αφού οι αλλαγές σας αποθηκευτούν επιτυχώς, πατήστε το κουμπί Close, για να επιστρέψετε στην επεξεργασία του site σας. Όπως μπορείτε να δείτε, η περιοχή SIDE1 έχει γίνει πράσινη, που σημαίνει ότι πλέον έχει περιεχόμενο.4. Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να επεξεργαστούμε την πλοήγηση στο site μας, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες του μπορούν να περιηγούνται στις σελίδες του.

 • Πατήστε αρχικά στο Step 3. Εδώ μπορείτε να δείτε τη διάταξη των σελίδων σας.

  RVSiteuilder - πλοήγηση

 • Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε αυτή τη σειρά, κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τα βέλη δίπλα στον τίτλο Pages, για να εμφανιστεί το παράθυρο Rearrange pages.

  RVSiteuilder - Αναδιάταξη σελίδων

 • Πατήστε τα κουμπιά Move Up και Move Down, για να αλλάξετε τη διάταξη των σελίδων σας και τα κουμπιά Move to main level και Move to sub level για να επεξεργαστείτε την ιεραρχία τους.

Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να προσθέσουμε νέα σελίδα στο site μας.

 • Πατήστε στα δεξιά σας το κουμπί Add Page. Τώρα θα πρέπει να βλέπετε το παράθυρο Add Page/ Component.

  RVSiteuilder προσθήκη component σε σελίδα

 • Μπορείτε να προσθέσετε νέα σελίδα από το υπάρχον template, συμπληρώνοντας το όνομα της σελίδας ή κάποια σελίδα εκτός του site σας, συμπληρώνοντας την πλήρη διεύθυνσή της. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε κάποιο συστατικό, όπως blog, newsletter, βιβλίο επισκεπτών, photo gallery και άλλα.
 • Εάν κάνετε κλικ στο μενού Select Page Option δίπλα σε κάθε σελίδα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ άλλων να μετονομάσετε τη σελίδα σας, να την κάνετε point σε κάποιον εξωτερικό σύνδεσμο, να την αποθηκεύσετε σαν πρόχειρο, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια:

  RVSiteuilder - Επιλογές αρχικής σελίδας

* Οι επιλογές αυτές ισχύουν μόνο για τις εσωτερικές σελίδες. Η αρχική σελίδα έχει διαφορετικό μενού:

RVSiteuilder - Επιλογές αρχικής σελίδας5. Στο ίδιο step, από την καρτέλα Extras, μπορούμε να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο.

RVSiteuilder - Extras

 • Από την καρτέλα Page Title μπορείτε να αλλάξετε το HTML title tag κάθε σελίδας. Το RVSitebuilder χρησιμοποιεί προεπιλεγμένα tags για τις σελίδες του. Εδώ, μπορείτε να το παρακάμψετε και να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας. Το HTML title tag είναι πολύ σημαντικό για μια σελίδα, τόσο γιατί καθορίζει το URL που θα βλέπει τελικά ο επισκέπτης της σελίδας σας, αλλά και γιατί χρησιμοποιείται από τις μηχανές αναζήτησης για την αξιολόγηση της σελίδας και την κατάταξή της στα αποτελέσματά τους.
 • Για να αλλάξετε το page title μιας σελίδας, κάντε κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο Edit. Θα πρέπει τώρα να βλέπετε το παράθυρο Change Page Title:

  RVSiteuilder - Αλλαγή τίτλου σελίδας

 • Πληκτρολογείτε τώρα το νέο τίτλο για τη σελίδα σας. Προσοχή, το μέγιστο μήκος του τίτλου μπορεί να είναι έως 255 χαρακτήρες. Πατήστε το κουμπί Save για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.
 • Από την καρτέλα Meta Tags, μπορείτε να αλλάξετε τις λέξεις-κλειδιά και τις περιγραφές κάθε σελίδας. Για να το κάνετε, πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο Edit της σελίδας που επιθυμείτε.
 • Θα πρέπει τώρα να βλέπετε το παράθυρο Meta Tag Edit. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι τρέχουσες λέξεις κλειδιά και η περιγραφή της σελίδας και να τα τροποποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, πατήστε το κουμπί Save.

  RVSiteuilder - Επεξεργασία Meta tag

 • Η καρτέλα Page Effect σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε εφέ εμφάνισης των σελίδων σας. Τα εφέ που θα προσθέσετε ωστόσο θα είναι δυνατόν να προβληθούν μόνο σε Internet Explorer, οπότε μπορείτε να παραλείψετε το βήμα αυτό.

  RVSiteuilder - Εφέ σελίδας

 • Η καρτέλα Page File Name σας επιτρέπει να αλλάξετε το όνομα της σελίδας, όπως αυτό εμφανίζεται στο URL μετά το domain σας και την κάθετο. Για παράδειγμα, αν το domain σας είναι το example.com και το όνομα της αρχικής σελίδας είναι home, το URL της θα είναι https://www.example.com/home.

  RVSiteuilder - Αλλαγή τίτλου σελίδας

 • Για να αλλάξετε το όνομα της σελίδας σας, κάνετε κλικ στο πλαίσιο Change Page File Name και γράφετε το νέο όνομα. Στη στήλη Current Page File Name μπορείτε να δείτε το τρέχον όνομα της σελίδας. Πατήστε το κουμπί Save για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.6. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τις αλλαγές που έχετε κάνει έως τώρα, πατήστε πάνω δεξιά το κουμπί Preview.

RVSiteuilder - Επιλογή προεπισκόπησης

 • Τώρα το site σας θα πρέπει να μοιάζει κάπως με αυτό:

RVSiteuilder - Προεπισκόπηση

Φυσικά, θα χρειαστεί ακόμη λίγη δουλειά, για να προσθέσετε περιεχόμενο, όπως κείμενο και εικόνες, τόσο στην αρχική όσο και στις εσωτερικές σελίδες.7. Όταν ολοκληρώσετε το site σας και είστε ικανοποιημένοι από την εικόνα του, μπορείτε πλέον να το δημοσιεύεσετε. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί Publish, που θα βρείτε επίσης στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης σας.

RVSiteuilder - Δημοσίευση

 • Θα πρέπει τώρα να βρίσκεστε στο παράθυρο Publish website to:

  RVSiteuilder - Url Δημοσίευσης ιστοσελίδας

 • Εδώ σας δίνονται δύο επιλογές: μπορείτε να δημοσιεύσετε το site σας απευθείας στο domain σας, για το παράδειγμά μας το example.com, ή σε κάποιον υποφάκελο του domain σας. Μπορείτε για παράδειγμα, ενώ έχετε ήδη κάποιο άλλο site, να χρησιμοποιήσετε το RVSitebuilder για να φτιάξετε κάποιο επιμέρους τμήμα του. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα blog και να το δημοσιεύσετε στον υποφάκελο blog. Όταν κάποιος θέλει να περιηγηθεί στο blog σας, θα επισκέπτεται τη διεύθυνση www.todomainmou.gr/blog.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις φτιάξατε το δικό σας site με τη βοήθεια του RVSitebuilder! Συγχαρητήρια!


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης