Υποστήριξη
Web Development

Τι είναι οι Μηχανές Αναζήτησης;

Ορισμός

Σύμφωνα με τον ορισμό του wikipedia, μια μηχανή αναζήτησης είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει την αναζήτηση κειμένων και αρχείων στο Διαδίκτυο.

Αποτελείται από ένα πρόγραμμα υπολογιστή που βρίσκεται σε έναν ή περισσότερους υπολογιστές στους οποίους δημιουργεί μια βάση δεδομένων με τις πληροφορίες που συλλέγει από το διαδίκτυο, και το διαδραστικό περιβάλλον που εμφανίζεται στον τελικό χρήστη ο οποίος χρησιμοποιεί την εφαρμογή από άλλον υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Εργαλείο καθημερινότητας?

Η χρήση των μηχανών αναζήτησης και πολύ περισσότερο της Google είναι για τους περισσότερους στοιχείο καθημερινότητας. Όλοι μας έχουμε μπει στη διαδικασία να αναζητήσουμε κάτι στο διαδίκτυο που θεωρούμε ενδιαφέρον.

Η εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία είναι ένας πειρασμός που δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί και αυτή είναι άλλωστε η δύναμη του διαδικτύου, να μπορεί κανείς εύκολα και γρήγορα να αντλήσει πληροφορίες για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν.

Η καθημερινή χρήση έχει επηρεάσει ακόμη και τον τρόπο έκφρασής μας οπότε έχουμε εντάξει όλοι στο λεξιλόγιό μας λέξεις όπως το γκουκλάρω ή γκουκλίζω κ.ά.

Εμπορική εκμετάλλευση

Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούνται πολύ από το αγοραστικό κοινό παγκοσμίως με αποτέλεσμα να αποτελούν ένα σημαντικό μέρος στην κατανάλωση και την διαφήμιση. Οι καταναλωτές με τα λήμματα που αναζητούν διαμορφώνουν λέξεις κλειδιά για προϊόντα και υπηρεσίες και τροφοδοτούν με αυτά τις μηχανές αναζήτησης.

Οι εταιρίες που θέλουν να προβληθούν στις μηχανές αναζήτησης, πληθαίνουν, με μεγάλο ανταγωνισμό για τις πρώτες θέσεις στις ιστοσελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη ενός άλλου κλάδου, του search engine optimization - SEO (Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης) που περιλαμβάνει τεχνικές κατασκευής και δικτύωσης ιστοσελίδων που να προσφέρουν καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα.

Φανταστείτε πόσο σημαντική δύναμη έχουν οι μηχανές αναζήτησης υπό την έννοια του ότι γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ αυτού που θέλει να βρει κάτι και αυτού που διαθέτει το επιθυμητό αντικείμενο ή πληροφορία.

Υπάρχουν πολλές μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο με πιο διάσημες τις Google, Yahoo, MSN Search που είναι παγκόμσιας κλίμακας καθώς και ελληνικές όπως τις Forthnet, Otenet κ.ά.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης