Υποστήριξη
Web Development

Πώς λειτουργεί το λογισμικό κοινότητας phpBB?

Το λογισμικό Forum phpBB έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να χτίσετε μια διαδραστική κοινότητα με χρήστες / μέλη. Οι επισκέπτες κάνουν εγγραφή ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε συζητήσεις με άλλα άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα για συγκεκριμένα θέματα.

Εγκατάσταση

Συνήθως, ένα εργαλείο όπως το Installatron μπορεί να εγκαταστήσει το phpBB για εσάς. Το Installatron είναι ένα πρόγραμμα που εγκαθιστά άλλα προγράμματα και φροντίζει για ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης, όπως τη δημιουργία της βάσης δεδομένων και την επιλογή του χρήστη της, τη σύσταση της σωστής δομής των φακέλων κ.ά.

Εκτός από την αυτόματη εγκατάσταση με κάποιο εργαλείο υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητης εγκατάστασης από εσάς.  Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα  Πώς να εγκαταστήσετε χειροκίνητα το phpBB

Συνδεθείτε στον πίνακα διαχειριστή

Αυτό είναι πολύ απλό στο phpBB, διότι όλοι οι χρήστες, συντονιστές και διαχειριστές, συνδέονται στην ίδια περιοχή, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη διεύθυνση URL ή διεύθυνση ιστού διαφορετική για διαχειριστές και διαβαθμισμένους χρήστες.

Δημιουργήστε ένα Forum

Αφού έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα, θα πρέπει να δημιουργήσετε το πρώτο σας forum. Χωρίς ένα forum, οι χρήστες σας δεν έχουν κάτι για να αλληλεπιδρούν. Ένα forum είναι ένας χώρος όπου οι χρήστες θα δημοσιεύουν τα θέματα συζήτησης και θα απαντάνε σε άλλα. Συχνά αυτά οργανώνονται σε ευρύτερες κατηγορίες για να δώσουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Δημιουργία χρήστη

Τα μέλη σας θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμούς για να μπορούν να κάνουν post στο forum σας. Η δημιουργία λογαριασμού χρήστη είναι εύκολη διαδικασία η οποία γίνεται με το πάτημα του κουμπιού Register (Εγγραφή) στη κεντρική σελίδα του website σας.

Δημιουργία δημοσιεύσεων

Μόλις ένας χρήστης κάνει εγγραφή ή είσοδο, θα μπορεί να συνεισφέρει στη κοινότητα με τη δημιουργία θεμάτων. Αυτός είναι και ο βασικός σκοπός μιας κοινότητας. Οι χρήστες θα ξεκινήσουν τις δικές τους συζητήσεις σχετικά με θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Δημιουργία απάντησης

Όταν ένας χρήστης δημιουργεί ένα θέμα ή μια δημοσίευση, τότε αυτό γίνεται ορατό στους άλλους χρήστες της κοινότητας και είναι διαθέσιμο για συζήτηση, μέσα από την δυνατότητα απάντησης σε ένα νήμα ή συνομιλία, που παρέχεται σε μέλη της κοινότητας.

Διαχείριση χρηστών

Όσο η κοινότητά σας μεγαλώνει, σε κάποιο σημείο ίσως χρειαστείτε βοήθεια για να διαχειριστείτε τα μέλη σας. Για αυτό το σκοπό μπορείτε να κάνετε δημιουργία ομάδων χρηστών ή ακόμη να προσθέσετε επόπτες ή άλλους διαχειριστές. Όλοι αυτοί οι τύποι μελών μπορούν να έχουν διάφορα επίπεδα πρόσβασης για διάφορες εργασίες μέσα στην κοινότητα.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης