Υποστήριξη
Web Development

Πως μπορώ να φτιάξω το δικό μου Drupal site?

Το Drupal είναι μια διάσημη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα με ιδιαίτερα μεγάλη κοινότητα χρηστών. Το Drupal θα λέγαμε ότι είναι σύγχρονο από παλιά καθότι ανέκαθεν είχε αρθρωτή δομή βασισμένη σε λογικές framework, κάτι που του επέτρεψε να έχει πιστή κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών σε βάθος χρόνου.

Για τη δημιουργία ιστοσελίδας με το Drupal θα χρειαστείτε μόνο κάποιες βασικές γνώσεις πληροφορικής καθώς υπάρχει υψηλή αυτοματοποίηση στις διαδικασίες εγκατάστασης και η κοινότητα του Drupal διαθέτει λύσεις για όλα τα γνωστά προβλήματα. Προκειμένου να έχετε μια πλήρη και λειτουργική ιστοσελίδα φτιαγμένη σε Drupal θα χρειαστείτε:

  1. Ένα όνομα χώρου (domain name)
  2. Ένα πακέτο hosting (web hosting account)
  3. Η εγκατάσταση του Drupal CMS στο πακέτο hosting


Βρείτε ένα όνομα χώρου (domain name)

Η προμήθεια ονομάτων χώρου γίνεται από καταχωρητές ονομάτων χώρου. Η IP.GR είναι από τους πρώτους εξουσιοδοτημένους καταχωρητές ονομάτων στην Ελλάδα, με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Δείτε πως μπορείτε να κατοχυρώσετε το domain name σας στην IP.GR.

Στην περίπτωση που κάνετε το development της ιστοσελίδας σας τοπικά δεν είναι αναγκαίο να έχετε στην κατοχή σας κάποιο domain εξαρχής. Όταν όμως θελήσετε να το ανεβάσετε online θα χρειαστείτε ένα domain name, οπότε ακολουθείστε τις οδηγίες των ανωτέρω συνδέσμων.


Επιλέξτε πακέτο hosting (web hosting account)

Η IP.GR διαθέτει web servers για τη φιλοξενία της Drupal ιστοσελίδας σας. Στη σελίδα με τα πακέτα hosting μπορείτε δείτε τα διαθέσιμα πακέτα hosting και να προμηθευτείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα από τα πακέτα hosting.

Αν θέλετε να φτιάξετε τη σελίδα σας αρχικά στον υπολογιστή σας (development) και όχι σε κάποιον πραγματικό (live) server, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν web server για development στον υπολογιστή σας και να λειτουργήσετε μέσω αυτού. Για τα windows μπορείτε να κάνετε χρήση των wamp, xampp κ.ά., για το MACos το MAMP ενώ για Linux κάντε μία LAMP εγκατάσταση. Όταν φτάσετε στο τελικό στάδιο της εφαρμογής σας, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε έναν πακέτο hosting σε πραγματικό server προκειμένου να ανεβάσετε την ιστοσελίδα που έχετε φτιάξει τοπικά στον υπολογιστή σας.

Μόλις γίνετε κάτοχος του domain της αρεσκείας σας και του πακέτου hosting που ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορείτε να συνδέσετε το domain σας με το πακέτο φιλοξενίας που έχετε στην IP.GR.


Εγκαταστήστε το Drupal CMS στο πακέτο hosting

Αν έχετε κάποιο πακέτο hosting στην IP.GR έχετε 2 τρόπους να εγκαταστήσετε το Drupal CMS:

Αν δεν έχετε κάποιο πακέτο hosting και κάνετε το development τοπικά, κάντε extract στο φάκελο του project σας το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε τα βήματα της χειροκίνητης εγκατάστασης που περιγράφονται ανωτέρω. Η δημιουργία της βάσης δεδομένων μπορεί γίνει με τη χρήση του phpMyAdmin από την επιλογή Create database που θα βρείτε σε αυτό. Τα υπόλοιπα βήματα παραμένουν τα ίδια.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης