Υποστήριξη
Web Development

Πως κάνω ανάκτηση του κωδικού του Joomla administrator?

Αρκετά συχνό είναι το φαινόμενο να ξεχνάμε κωδικούς (passwords) που έχουμε εισάγει σε ιστοσελίδες, γι'αυτό σχεδόν πάντοτε παρέχονται μηχανισμοί ανάκτησης κωδικού στην εκάστοτε ιστοσελίδα. Αν έχετε ένα Joomla site και έχετε ξεχάσει τον κωδικό σύνδεσης στο διαχειριστικό περιβάλλον, μπορείτε να δείτε τους τρόπους ανάκτησης που προτείνονται στη συνέχεια.

Η ανάκτηση κωδικού στο Joomla CMS είναι διαφορετική αναλόγως του τύπου χρήστη στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός σας. Αν είστε χρήστης με δικαιώματα Super Administrator δεν υπάρχει δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανάκτησης κωδικού και θα χρειαστεί να ορίσετε νέο κωδικό μέσα από τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας σας. Για τους υπολοιπους τύπους χρηστών είναι εφικτή η αυτοματοποιημένη ανάκτηση κωδικού.


Ανάκτηση κωδικού στο Joomla για χρήστες με δικαιώματα μικρότερα του Super Administrator

 1. Μεταβείτε στη σελίδα εισόδου διαχειριστή του Joomla που βρίσκεται στο /administrator του site σας. π.χ. www.example.com/administrator

  Joomla - Password reminder

  Κάντε κλικ στην επιλογή με το αγγλικό ερωτηματικό "?" δίπλα από το Password. Αν πάτε το ποντίκι σας επάνω από το ερωτηματικό το popup αναγράφει "Forgot your Password?"

 2. Εισάγετε το email του χρήστη για τον οποίο θέλετε να κάνετε ανάκτηση κωδικού.

  Joomla - email για ανάκτηση κωδικού

  Ένα μήνυμα email θα αποσταλεί στο λογαριασμό email σας, το οποίο θα περιέχει έναν κωδικό επιβεβαίωσης (verification code). Κάντε αντιγραφή (copy) του κωδικού επιβεβαίωσης.

 3. Εισάγετε το Όνομα χρήστη (username) του λογαριασμού σας και τον κωδικό επιβεβαίωσης (verification code) που λάβατε στο email.

  Joomla - εισαγωγή κωδικού επιβεβαίωσης

 4. Εισάγετε τον νέο κωδικό χρήστη και στα δύο πεδία.

  Joomla - εισαγωγή νέου κωδικού

 5. Αν η ανάκτηση ολοκληρωθεί επιτυχώς θα μεταβείτε στην ακόλουθη σελίδα:

  Joomla - επιτυχής ανάκτηση κωδικού

  Κάντε κλικ στο κουμπί Login για να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχειριστή.


Ανάκτηση κωδικού Super Administrator

Η ανάκτηση κωδικού χρήστη με δικαιώματα Super Administrator στο Joomla σκοπίμως δεν γίνεται αυτοματοποιημένα, για λόγους ασφαλείας. Συνήθως οι Super Administrators είναι οι γενικότεροι διαχειριστές μιας ιστοσελίδας και είθισται να έχουν πρόσβαση στο control panel του πακέτου hosting που φιλοξενεί την ιστοσελίδα (cPanel).

Δείτε τα βήματα που ακολουθούν για τον ορισμό νέου κωδικού Super Administrator στο Joomla:

 1. Κάντε login στο cPanel
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή phpMyAdmin της ενότητας Databases.

  cPanel - phpmyadmin

 3. Μεταβείτε στον πίνακα users της βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείτε και κάντε επεξεργασία (edit) στην εγγραφή του χρήστη σας (Super Administrator).

  cPanel - phpmyadmin

 4. Στο πεδίο Password επιλέξτε MD5 και εισάγετε τον νέο σας κωδικό στο αμέσως διπλανό πεδίο.

  cPanel - phpmyadmin

  Κάντε κλικ στο κουμπί Go στο τέλος της σελίδας.

 5. Μεταβείτε στη σελίδα εισόδου διαχειριστή του Joomla που βρίσκεται στο /administrator του site σας. π.χ. www.example.com/administrator και εισάγετε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που μόλις ορίσατε για να κάνετε είσοδο στο περιβάλλον διαχειριστή.

  Προαιρετικά:
  Επειδή οι default κωδικοί που υλοποιεί το Joomla έχουν ένα καλύτερο επίπεδο ασφαλείας από το απλό MD5 password που μόλις δημιουργήσατε, μπορείτε να μεταβείτε στη διαχείριση χρηστών του Joomla και να ορίσετε εκ νέου τον κωδικό του Super Administrator. Με αυτόν τον τρόπο το Joomla θα παράξει ένα πιο ισχυρό κρυπτογράφημα για τον κωδικό που εισάγατε καθότι αλλάζει η μέθοδος κρυπτογράφησης και προστίθεται salt στο κρυπτογράφημα.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης