Υποστήριξη
Web Development

Πως να εγκαταστήσετε πρόσθετα στοιχεία (extensions, modules, plugins, templates) στην Joomla ιστοσελίδα σας?

Το Joomla είναι δυνατό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) και με την αρχική του εγκατάσταση περιέχει πολλές λειτουργίες. Για να προσθέσετε και εσείς ακόμη περισσότερη λειτουργικότητα στην δική σας Joomla εγκατάσταση ή να αλλάξετε την εμφάνιση της μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία (extensions, modules, plugins, templates) απλά και γρήγορα με μερικά μόνο κλικ. 

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε αν θέλετε να εγκαταστήσετε πρόσθετα στοιχεία είναι να συνδεθείτε στην Joomla ιστοσελίδα σας και να πλοηγηθείτε στην διαδρομή Extensions > Extension Manager. Μέσα εκεί θα δείτε τις παρακάτω 4 διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης επεκτάσεων: 

  • Εγκατάσταση από το διαδίκτυο (Install from web)
  • Εγκατάσταση με πακέτο επέκτασης (Upload package file) 
  • Εγκατάσταση από φάκελο (Install from directory)
  • Εγκατάσταση από διεύθυνση URL (Install from URL)
Παρακάτω παρουσιάζεται η κάθε μία αναλυτικά.

Εγκατάσταση από το διαδίκτυο (Install from web) 

Αυτή η επιλογή σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε το νέο σας πρόσθετο στοιχείο απευθείας από τη βάση επεκτάσεων του Joomla. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε την επέκταση που σας ενδιαφέρει στην σελίδα επεκτάσεων που θα εμφανιστεί. Μόλις βρείτε αυτή που σας ενδιαφέρει κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Install και μετά ξανά κλικ στο δεύτερο κουμπί Install για επιβεβαίωση. Η επέκταση σας θα εγκατασταθεί άμεσα και θα μπορείτε πλέον να την χρησιμοποιήσετε από το μενού Extensions.

Εγκατάσταση με πακέτο επέκτασης (Upload package file)

Με την επιλογή εγκατάστασης από πακέτο μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία που έχετε προηγουμένως κατεβάσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Αυτά τα πακέτα είναι συνήθως σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου .zip .

Για να ανεβάσετε ένα πακέτο εγκατάστασης κάντε κλικ στο κουμπί Choose File και επιλέξτε το αρχείο από τον υπολογιστή σας μέσα από το παράθυρο που θα εμφανιστεί. Έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Upload & Install για να ανέβει το συμπιεσμένο αρχείο και να γίνει εγκατάσταση. Μετά από λίγο το πρόσθετο στοιχείο σας θα έχει εγκατασταθεί και θα μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε από την αντίστοιχη κατηγορία Extensions > (Modules, Plugins, Templates).

Εγκατάσταση από Directory (Install from directory)

Αυτή η επιλογή εγκατάστασης είναι κατάλληλη για πρόσθετα στοιχεία μεγάλου μεγέθους τα οποία υπερβαίνουν το όριο μεγέθους αρχείου που επιτρέπεται από τον διακομιστή σας (server) να ανέβει μέσω της επιλογής Εγκατάσταση με πακέτο επέκτασης (Upload package file). 

Για να κάνετε λοιπόν εγκατάσταση ενός μεγάλου πρόσθετου στοιχείου θα πρέπει πρώτα να μεταφέρετε τα αρχεία του (αφού πρώτα τα εξαγάγετε από το συμπιεσμένο αρχείο) σε έναν νέο φάκελο του διακομιστή σας μέσω ενός προγράμματος πελάτη FTP (FTP client) ή του εργαλείου διαχείρισης αρχείων στο cPanel > File Manager.

Μόλις ανεβάσετε τα αρχεία σας σε έναν φάκελο του διακομιστή σας θα πρέπει να καθορίσετε την διαδρομή προς αυτόν το φάκελο στο πεδίο Install Directory. Έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Install από κάτω για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Αν όλα πάνε καλά μετά από λίγο το πρόσθετο στοιχείο σας θα έχει εγκατασταθεί και θα μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε από την αντίστοιχη κατηγορία Extensions > (Modules, Plugins, Templates)

Εγκατάσταση από διεύθυνση URL (Install from URL)

Η τελευταία διαθέσιμη επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός πρόσθετου στοιχείου μέσω της διεύθυνσης URL του συμπιεσμένου αρχείου της. 

Για να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο στοιχείο το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να εισάγετε την διεύθυνση του συμπιεσμένου .zip αρχείου που θέλετε να εγκαταστήσετε στο πεδίο Install URL. Μετά κάντε κλικ στο κουμπί Install από κάτω για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του. Αν η διεύθυνση που εισάγατε αντιστοιχεί σε σωστό αρχείο τότε το Joomla θα εγκαταστήσει το πρόσθετο στοιχείο σας και θα μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε από την αντίστοιχη κατηγορία Extensions > (Modules, Plugins, Templates).


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης