Υποστήριξη
Web Development

Πως να αλλάξετε το εικονίδιο (favicon) της Joomla ιστοσελίδας σας?

Το εικονίδιο (favicon) της ιστοσελίδας σας εμφανίζεται στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης σας (browser). Επίσης χρησιμοποιείται και ως εικονίδιο σελιδοδείκτη ή συντόμευσης για την ιστοσελίδα σας. Αν και όχι μια απαραίτητη ρύθμιση για την ιστοσελίδα σας είναι καλό να αλλάξετε το εικονίδιο της ώστε να την παραμετροποιήσετε και να την προσαρμόσετε σε εσάς ή την επιχείρησης σας.

Το εικονίδιο favicon.ico είναι αποθηκευμένο στον φάκελο του προτύπου (template) που χρησιμοποιείτε μέσα στον φάκελο προτύπων του καταλόγου της Joomla εγκατάστασης σας, templates/onoma_template_se_xrhsh. Για να αλλάξετε λοιπόν το εικονίδιο της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να αντικαταστήσετε αυτό το αρχείο favicon.ico με ένα δικό σας αρχείο ίδιου τύπου. Για να κάνετε αυτή την αλλαγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο διαχείρισης αρχείων File Manager μέσα από το cPanel σας ή ένα πρόγραμμα πελάτη FTP (FTP client).

Το νέο σας εικονίδιο favicon.ico θα πρέπει να έχει μέγεθος τουλάχιστον 16*16px έως 64*64px. Για να δημιουργήσετε ένα νέο εικονίδιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας στον υπολογιστή σας ή μια γεννήτρια εικονιδίων από τις πολλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπως την FaviconGenerator.com.

Μόλις αντικαταστήσετε το αρχείο favicon.ico στον φάκελο του προτύπου σας κάντε ανανέωση της ιστοσελίδας σας για να δείτε το νέο σας εικονίδιο. 

Αν το νέο σας εικονίδιο δεν εμφανίζεται δεν σημαίνει πως κάνατε κάτι λάθος. Δοκιμάστε να κάνετε ανανέωση πατώντας τα πλήκτρα SHIFT + F5 από το πληκτρολόγιο σας. Αν και πάλι δεν εμφανίζεται το νέο σας εικονίδιο ίσως θα πρέπει να κάνετε εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης (cache) του προγράμματος περιήγησης σας (browser).

Έπειτα δοκιμάστε να κάνετε ξανά ανανέωση της ιστοσελίδας σας. Αν όλα πάνε καλά το νέο εικονίδιο σας θα εμφανιστεί στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης σας.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης