Υποστήριξη
Web Development

Clean URLs στο Drupal-SEF
Πως να ενεργοποιήσετε τα search engine friendly (SEF) urls

Τα Search Engine Friendly (SEF) urls είναι μηχανισμοί μέσω των οποίων επαναγράφονται (rewrite) τα urls του sites με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πιο εύκολα κατανοητά από τις μηχανές αναζήτησης αλλά και τους ανθρώπους. Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τα Search Engine Friendly urls του Drupal μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα.

 1. Συνδεθείτε στο cPanel και χρησιμοποιώντας τον File Manager πηγαίνετε στο κατάλογο εγκατάστασης του Drupal. Επεξεργαστείτε το αρχείο .htaccess με δεξί κλικ και Code Edit.
 2. Εισάγετε τις ακόλουθες γραμμές μέσα στο αρχείο .htaccess:

  RewriteEngine on
  RewriteBase /drupal
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]

  Θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη διαδρομή στην επόμενη γραμμή:

  RewriteBase /drupal

  με τη σχετική διαδρομή προς τον κατάλογο όπου είναι εγκατεστημένο το Drupal. Για παράδειγμα, εάν έχει εγκατασταθεί στο ριζικό φάκελο (root folder) της ιστοσελίδας σας, η γραμμή θα πρέπει να είναι:

  RewriteBase /

 3. Το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα σας και να βεβαιωθείτε ότι το Path module είναι ενεργοποιημένο. Αυτό το πρόσθετο είναι απαραίτητο για τα SEF urls.
  Μόλις συνδεθείτε κάντε κλικ στο σύνδεσμο Modules και βρείτε το Path module, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου στα αριστερά και αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις σας.
 4. Τέλος κάντε κλικ στο σύνδεσμο Configuration από το μενού στην κορυφή και ανοίξτε την ενότητα Clean URLs. Eκεί ελέγξτε πως το πλαίσιο ελέγχου Clean URLs είναι ενεργοποιημένο και η ρύθμιση έχει αποθηκευτεί.
Για να βεβαιωθείτε πως όλα έγιναν σωστά φορτώστε την ιστοσελίδα σας και περάστε το ποντίκι πάνω από ένα σύνδεσμο, θα παρατηρήσετε ότι όλες οι διευθύνσεις στη γραμμή κατάστασης και στη γραμμή διευθύνσεων θα είναι σε καθαρή (εύκολα αναγνώσιμη) μορφή και φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης.

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης