Υποστήριξη
Web Development

Drupal Tutorial - Προσθέστε ένα blog στο site σας

Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να ανεβάζετε και να μοιράζεστε διάφορα νέα, προσωπικά (αν η ιστοσελίδα αφορά εσάς) ή για την επιχείρηση σας (αν η ιστοσελίδα είναι επαγγελματικού τύπου) με τους αναγνώστες, τους επισκέπτες ή τους πελάτες της ιστοσελίδας σας, ένα Blog είναι η καλύτερη λύση για αυτό το σκοπό. Εκεί μέσα μπορείτε να δημοσιεύετε οτιδήποτε καινούριο θα ήταν καλό να μάθει το ακροατήριο σας. 

Την ίδια στιγμή ένα Blog, με συχνές και πρωτότυπες δημοσιεύσεις, βοηθάει σημαντικά και στην προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ενεργοποίηση του πρόσθετου Blog και δημιουργία της πρώτης δημοσίευσης

Το πρώτο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο (module) Blog το οποίo είναι προεγκατεστημένο στο Drupal μέχρι και την έκδοση 7, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί ξανά σαν module στο Drupal 8 και άνω. Όπως και αν προστεθεί θα το βρείτε στη σελίδα Modules μαζί με τα υπόλοιπα εγκατεστημένα πρόσθετα, όπου και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου Enabled δίπλα του. Έπειτα πατήστε το κουμπί Save configuration για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας.

Τώρα που το πρόσθετο Blog είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να δημιουργήσετε την πρώτη σας δημοσίευση μέσα σε αυτό. Για να το κάνετε, πλοηγηθείτε στη διαδρομή Content > Add Content όπου θα δείτε έναν νέο διαθέσιμο τύπο περιεχομένου Blog entry. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο αυτό για να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας δημοσίευσης για το Blog σας. Η προσθήκη περιεχομένου στο Blog σας, μοιάζει με τη δημιουργία μια βασικής σελίδας, όπως κάναμε στο προηγούμενο παράδειγμα με τη σελίδα "Σχετικά με εμάς". Μόλις η νέα σας δημοσίευση είναι έτοιμη πατήστε το κουμπί Save στο κάτω μέρος της σελίδας για να την αποθηκεύσετε.

Ως τελευταίο βήμα θα πρέπει να προσθέσετε ένα σύνδεσμο στο μενού της σελίδας σας προς το Blog σας, έτσι ώστε κάποιος επισκέπτης να μπορεί να βρει τις δημοσιεύσεις σας. Για να προσθέσετε την επιλογή για το Blog σας θα πρέπει να πλοηγηθείτε στην κατηγορία Structure > Menus και να πατήσετε το πλήκτρο Add link δίπλα από το κύριο μενού. Εκεί θα υπάρχουν δύο κενά πεδία που πρέπει να συμπληρώσετε. 

  • Στο πεδίο Menu link title θα πρέπει να πληκτρολογήσετε ένα κείμενο που θα εμφανίζεται ως ετικέτα στο μενού. 
  • Στο πεδίο Path θα πρέπει να πληκτρολογήστε τη διαδρομή προς το Blog σας, η προεπιλεγμένη διαδρομή είναι "blog". 
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα μενού του Drupal σε επόμενο βήμα αυτού του οδηγού ή κάνοντας κλικ εδώ.

Μόλις προσθέσετε τον σύνδεσμο μενού για το Blog σας, μπορείτε να φορτώσετε την ιστοσελίδα σας και να κάνετε πλέον κλικ στην νέα κατηγορία Blog. Εκεί θα δείτε τη δημοσίευση που δημιουργήσατε πριν λίγο.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης