Υποστήριξη
Web Development

Drupal Tutorial - Δημιουργήστε την αρχική σελίδα σας

Η αρχική σελίδα του ιστοτόπου σας δίνει την πρώτη εντύπωση στο επισκέπτη, για αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι απλή και ταυτόχρονα ενημερωτική για κάποιον που ενδιαφέρεται για εσάς και τις υπηρεσίες σας. Επίσης θα πρέπει να έχει μικρό μέγεθος ώστε να μη χρειάζεται μεγάλος χρόνος για τη φόρτωση της.  

Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού, θα δημιουργήσουμε μια πολύ απλή και στατική σελίδα την οποία θα ορίσουμε ως Αρχική σελίδα, χρησιμοποιώντας ως βάση μια Βασική Σελίδα Drupal (Basic Page). Μπορείτε να ορίσετε το στυλ της με όποιο τρόπο εσείς θέλετε και να προσθέσετε διαφορετικές ενότητες σε αυτή αργότερα.

Δημιουργήστε μια βασική σελίδα και ορίστε την ως Αρχική

Για αρχή θα πρέπει να δημιουργήσετε τη σελίδα που θα έχει το ρόλο της Αρχικής στην ιστοσελίδα σας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στη διαδρομή Content > Add Content > Basic Page ώστε να μεταφερθείτε στη σελίδα δημιουργίας περιεχομένου.

Εκεί μπορείτε να προσθέσετε και να διαμορφώσετε το περιεχόμενό που θα έχει η Αρχική σελίδα σας. Όταν τελειώσετε και είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επεκτείνετε τη καρτέλα Publishing Options. Εκεί θα πρέπει να τσεκάρετε τις επιλογές Published και Promoted to front page. Τέλος, πατήστε το κουμπί Save στο κάτω μέρος της σελίδας σας για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. 

Φροντίστε μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία της Αρχικής σας σελίδας να σημειώσετε κάπου την διεύθυνση URL της διότι θα τη χρειαστείτε στο επόμενο βήμα. Η διεύθυνση αυτή θα είναι της μορφής /node/1.

Για να ορίσετε την σελίδα που μόλις δημιουργήσατε ως Αρχική σελίδα το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε στη διαδρομή Configuration > Site Information. Μέσα εκεί εντοπίστε τη κατηγορία Front Page και το πεδίο Default front page όπου θα επικολλήστε την διεύθυνση URL που σημειώσατε στο προηγούμενο βήμα και η οποία αντιστοιχεί στη νέα σας Αρχική σελίδα. 

Τέλος φορτώστε την ιστοσελίδα σας ώστε να δείτε τη νέα αρχική σελίδα που μόλις δημιουργήσατε. 


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης