Υποστήριξη
Web Development

Drupal Tutorial - Προσθήκη Drupal module

Καλό θα ήταν, πριν ξεκινήσετε με τη δημιουργία περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας, να εγκαταστήσετε πρώτα κάποια βασικά και χρήσιμα modules. Τα modules σε ένα CMS όπως το Drupal, είναι μικρές εφαρμογές που προσθέτουν λειτουργικότητα στο site σας, οπότε πέραν του κεντρικού κορμού της εφαρμογής, συνήθως προστίθενται κάποια modules για να την κάνουν πιο εύχρηστη.


Εγκατάσταση του WYSIWYG κειμενογράφου (html editor) CKEditor για το Drupal

Στο Drupal δεν υπάρχει ενσωματωμένος εκ των προτέρων κάποιος επεξεργαστής κειμένου WYSIWYG (What You See Is What You Get). Έτσι σε αυτό το παράδειγμα θα προσθέσουμε τον επεξεργαστή κειμένου CKEditor, ο οποίος είναι ένας από τους γνωστότερους html editors για web εφαρμογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον επεξεργαστή κειμένου εσείς θέλετε ακολουθώντας αντίστοιχες οδηγίες με τις παρακάτω. Το Drupal έχει έτοιμη διεπαφή για αλληλεπίδραση με του περισσότερους εκ των γνωστών WYSIWYG html editors και είναι πολύ εύκολο να ενσωματώσετε κάποιον από αυτούς στο διαχειριστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας σας.

Αρχικά θα πρέπει να προσθέσετε ένα WYSIWYG API module που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε όποιον επεξεργαστή κειμένου εσείς θέλετε, κατεβάζοντας το από την επίσημη σελίδα του Drupal. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη γνωσιακή μας βάση για το Πώς να εγκαταστήσετε modules στο Drupal.

Μόλις γίνει εγκατάσταση και ενεργοποίηση του WYSIWYG API module, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα των Modules σας και να πατήσετε το κουμπί Configure δίπλα του. Εκεί θα δείτε τους διάφορους υποστηριζόμενους επεξεργαστές και ένα σύνδεσμο λήψης για τον καθένα.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο λήψης του CKEditor ώστε να τον κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ανεβάστε (μέσω FTP) τα αρχεία του στο φάκελο sites/all/libraries του λογαριασμού σας και ανανεώστε τη σελίδα των modules. Εκεί θα δείτε πλέον διαθέσιμο τον επεξεργαστή CKEditor, επιλέξτε τον για όλους τους διαφορετικούς τύπους εισαγωγής περιεχομένου και τέλος πατήστε το κουμπί Save για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.


Ενεργοποίηση του module μεταφόρτωσης εικόνας στο Drupal

Για να είστε σε θέση να φορτώσετε και να εισάγετε εικόνες εύκολα στο περιεχόμενό σας, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε, από τη σελίδα Modules, το πρόσθετο Images το οποίο έρχεται προεγκατεστημένο με το Drupal.

Έτσι, όταν επεξεργάζεστε ένα άρθρο, θα υπάρχει η επιλογή Image κάτω από αυτό ώστε να μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες απευθείας από τον υπολογιστή.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης