Υποστήριξη
Hosting

Πως ανεβάζω αρχεία στο website μου μέσω Direct Admin?
Δομή καταλόγου ιστοσελίδας, ανέβασμα με ftp & μέσω file manager του control panel

Upload το site σας

Δομή του καταλόγου
Στην ρίζα (root) κάθε λογαριασμού υπάρχουν οι παρακάτω κατάλογοι:

/domains
/mail
/public_html
/backups

Ο κατάλογος /backups περιέχει όλα τα backups που έχουν δημιουργηθεί μέσω του control panel. Ο κατάλογος /backups θα δημιουργηθεί μόλις δημιουργήσετε ένα backup από το control panel.

/domains

Ο κατάλογος /domains περιέχει αρχεία που συσχετίζονται με τον host λογαριασμό/μούς σας. Κάθε domain που φιλοξενείτε στον λογαριασμό σας, έχει τον δικό του κατάλογο (/domains/yourdomain.com). Σε αυτόν τον κατάλογο περιέχονται:

/logs

(εδώ αποθηκεύονται τα log files (αρχεία καταγραφής) - ο κατάλογος αυτός δημιουργείται ένα μήνα μετά τη δημιουργία του λογαριασμού)

/private_html

(όλα τα αρχεία που είναι προσπελάσιμα μέσω του SSL -- https://)

/public_html

(αρχεία του website)

/public_ftp

(αρχεία του FTP site)

/stats

(αρχεία που δημιουργούνται από τον Webalizer με σκοπό τη δημιουργία στατιστικών - μην τροποποιήσετε ή διαγράψετε αυτόν τον κατάλογο)

/mail

(αρχεία του ταχυδρομείου) - Ο κατάλογος mail περιλαμβάνει τα αρχεία που δημιουργούνται από το σύστημα ταχυδρομείου του server. - μην τροποποιήσετε, μην διαγράψετε ή προσθέσετε τίποτα σε αυτόν τον κατάλογο.

/ public_html

Ο κατάλογος /public_html στη ρίζα του λογαριασμού σας, στην πραγματικότητα είναι μια σύνδεση με τον κατάλογο /domains/yourdomain.com/public_html. Εάν φιλοξενείτε περισσότερα από ένα domain στον λογαριασμό σας, αυτή η σύνδεση θα σας μεταφέρει στον κατάλογο public_html του πρώτου domain που δημιουργήσατε στον λογαριασμό σας.

Αρχείο Home (index.html)

Το προεπιλεγμένο (default) αρχείο για οποιοδήποτε web κατάλογο είναι ο index.html. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι επισκέπτες μπαίνουν στη διέυθυνση https://www.yourdomain.com, ο server τους στέλνει στη https://www.yourdomain.com/index.html. Αυτό συμβαίνει για κάθε κατάλογο του συστήματός σας που είναι public, συμπεριλαμβανομένων των subdomains. Όταν κάνετε upload το κυρίως web site, για κάθε κατάλογο, να θυμάστε να το ονομάζετε index.html. Οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αρχεία php, shtml τα αρχεία, κ.λ.π. Εάν το web site σας δεν βασιζεται σε HTML, σιγουρευτείτε ότι έχετε μετονομάσει τα κύρια αρχεία σας σε index.extension (π.χ. index.php, index.shtml).

Upload με FTP

Βήμα 1: Βρείτε λογισμικό FTP client.

Το upload στον server μέσω FTP, απαιτεί ειδικό λογισμικό. Προτείνουμε:
ΙΒΜ/Windows: FileZilla (ελεύθερο), WS_FTP LE (ελεύθερο), FTP Explorer (ελεύθερο), CuteFTP (ελεύθερη δοκιμή).
Macintosh: Fetch (ελεύθερo), Transmit (ελεύθερη δοκιμή).

Βήμα 2: Συνδεθείτε με τον server

Οι FTP clients χρειάζονται κάποιες πληροφορίες όπως:
Username - Αυτό είναι το username στο control panel
Password - Αυτό είναι το password στο control panel
Address - Αυτή είναι η διεύθυνση του server. Χρησιμοποιήστε την ftp.yourdomain.com
Port - Χρησιμοποιήστε το default port (21)
Μερικοί clients μπορεί να ζητήσουν τον τύπο host (select "auto"), ASCII/Binary/Auto (select "auto") και τον αρχικό remote folder (αυτό μπορείτε να το αφήσετε κενό ή να το μετατρέψετε σε /domains/yourdomain.com/public_html για να ξεκινήσετε στον κύριο κατάλογο Ιστού).

Βήμα 3: Ανοίξτε τον κατάλογο public_html και φορτώστε (upload) τα αρχεία σας.
Εάν φιλοξενείτε περισσότερα από ένα domain στον λογαριασμό σας πρέπει πρώτα να εισαγάγετε τον κατάλογο /domains, μετά το domain που θέλετε να εκδόσετε και έπειτα τον κατάλογο public_html.
Για να κάνετε upload, πρέπει να μαρκάρετε τα αρχεία/τους καταλόγους που βρίσκονται στον υπολογιστή σας και να τους σύρετε στον κατάλληλο κατάλογο στον remote server.

Uploading με το DirectAdmin's File Manager

1. Μπείτε στο control panel και πατήστε στο εικονίδιο "File Manager".
2. Βρείτε τον κατάλογο στον οποίο θέλετε να φορτώσετε τα αρχεία.
3. Πατήστε το κουμπί "Upload files to current directory" στο κάτω μέρος της οθόνης.
4. Θα δείτε οκτώ (8) πεδία. Πατήστε το κουμπί "" για να επιλέξετε τα αρχεία που επιθυμείτε να φορτώσετε. Πατήστε "Upload Even More Files" εάν θέλετε να φορτώσετε περισσότερα από οκτώ αρχεία συγχρόνως.
5. Πατήστε "Upload Files".IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης