Φάση Landrush

Landrush

Αποκτήστε πρώτοι τα πλέον περιζήτητα domains!

H φάση Landrush είναι η ευκαιρία να αποκτήσετε κάποια από τα domain names με μεγάλη αξία και με μεγάλη ζήτηση. Domains όπως τα auto.insurance ή photo.camera, τα οποία είναι περιζήτητα αλλά πολύ γενικά για να μπορέσουν να κατοχυρωθούν σαν εμπορικό σήμα, μπορεί να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε λίγο υψηλότερη τιμή. Η φάση αυτή ακολουθεί την περίοδο Sunrise και προηγείται της γενικής διάθεσης των domains. Είναι ωστόσο προαιρετική φάση, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα περάσουν όλα τα νέα domains από αυτή. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από μία εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το ίδιο domain, το domain αυτό θα καταχωρηθεί πιθανόν μετά από δημοπρασία.

Προβάδισμα στην κατοχύρωση σε ειδική τιμή

Τα νέα gTLDs συνήθως περνάνε από μία σειρά φάσεων μέχρι να γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Η δεύτερη από αυτές είναι συνήθως η Landrush. Η φάση αυτή επιτρέπει την κατοχύρωση domain όχι μόνο από κατόχους εμπορικών σημάτων, αλλά από οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να αποκτήσει το όνομα που επιθυμεί, πληρώνοντας λίγο παραπάνω.

Μετά τη λήξη αυτής της φάσης, τα domains για τα οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον τίθενται συνήθως σε δημοπρασία. Οι όροι κάθε δημοπρασίας είναι διαφορετικοί, ενώ κάποια από τα μητρώα που διαχειρίζονται τα νέα ονόματα μπορεί να επιλέξουν διαφορετικό τρόπο απονομής των domains στον τελικό τους ιδιοκτήτη.

Αυτή η φάση για τα νέα TLD διαρκεί συνήθως 30 ημέρες, ωστόσο η διάρκειά της μπορεί να διαφέρει για ορισμένα από τα νέα ονόματα.


Χρονοδιάγραμμα φάσεων gTLDs

Τα λογότυπα Internet Promotions και IP.GR είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της IP.GR  |  IP.GR web hosting and domain registration services in Greece