Υποστήριξη
Domains

Πώς βρίσκω τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain μου αν δεν μου τον γνωστοποιεί ο τρέχων καταχωρητής?

Εάν θέλετε να μεταφέρετε το .gr ή το .eu domain σας στην IP.GR, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε τον κωδικό εξουσιοδότησής του.
Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να αντλήσετε τον κωδικό μέσω του τρέχοντος καταχωρητή, στο παρακάτω οδηγό σας δίνουμε εναλλακτικές μεθόδους για την απόκτησή του.

Domains με κατάληξη .gr και .ελ

1ος τρόπος: Μέσω της IP.GR

Αρχικά, θα χρειαστεί να κάνετε είσοδο στον λογαριασμό που διατηρείτε στη σελίδα μας. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα λογαριασμό, κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε.
Στη συνέχεια, πατήστε στο “Αίτημα Υποστήριξης” που θα βρείτε δίπλα στον Πίνακα ελέγχου.

Αίτημα Υποστήριξης


Στη φόρμα που θα εμφανιστεί, ανατρέξτε στα Σχόλια όπου θα χρειαστεί να συμπληρώσετε το παρακάτω αίτημα:
“Παρακαλώ να αποσταλεί μέσω του Μητρώου ο τρέχων κωδικός εξουσιοδότησης του {domain_mou.gr}”.

Αποστολή αιτήματος για κωδικό εξουσιοδότησης

Για να σταλεί το αίτημά σας, πατήστε Συνέχεια.

Μόλις λάβουμε το αίτημά σας, το αρμόδιο τμήμα της IP.GR θα υποβάλει το αντίστοιχο αίτημα στο Μητρώο ονομάτων Internet .gr και .ελ και ο κωδικός εξουσιοδότησης θα σταλεί στη διεύθυνση email που είναι δηλωμένη στο Μητρώο στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του domain.

2ος τρόπος: Μέσω της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων)

Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) προκειμένου να αιτηθείτε την αποστολή του κωδικού εξουσιοδότησης του .gr / .ελ domain σας, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση την οποία θα βρείτε εδώ . Στη συνέχεια, θα πρέπει να συλλέξετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο τέλος της αίτησης. Για τα φυσικά πρόσωπα αρκεί η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, ενώ για τα νομικά, θα χρειαστεί μία υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση του γνήσιου υπογραφής και μια φωτοτυπία της ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου. Η συμπληρωμένη αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να αποσταλούν είτε Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: ΕΕΤΤ, Λεωφ. Κηφισίας 60, 151 25, Μαρούσι, είτε με e-mail στο: info@eett.gr.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την ΕΕΤΤ στο 210 615 1194 (09:00-13:00).

Domains με κατάληξη .eu και .ευ

Μπορείτε να αιτηθείτε μέσω τη Μητρώου ονομάτων τομέα με κατάληξη .eu και .ευ (Eurid) τη γνωστοποίηση του κωδικού εξουσιοδότησης του domain σας, κάνοντας κλικ εδώ. Στη σελίδα που θα ανοίξει, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε στο πρώτο πεδίο το domain σας και στο δεύτερο τη διεύθυνση email που είναι δηλωμένη στο Μητρώο στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του domain. Στη συνέχεια, πατήστε “Αίτηση κωδικού πρόσβασης”.

Αίτηση κωδικού πρόσβασης από Eurid


Εφόσον το email που έχετε εισάγει ταυτίζεται με το email που είναι δηλωμένο στο Μητρώο, αποστέλλεται άμεσα ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα με έναν τυχαίο προσωρινό κωδικό τον οποίο πρέπει να εισάγετε στη σελίδα του Eurid προκειμένου να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου. Εφόσον συνδεθείτε επιτυχώς, από το αριστερό πλαίσιο με την ένδειξη “Κωδικός εξουσιοδότησης μεταφοράς”, πατήστε το κουμπί “Δημιουργήστε ένα κωδικό εξουσιοδότησης μεταφοράς”.

Δημιουργία κωδικού εξουσιοδότησης μεταφοράς


Στη συνέχεια, θα σας γνωστοποιηθεί σε μία πράσινη μπάρα ο τρέχων κωδικός εξουσιοδότησης του domain.

Γνωστοποίηση κωδικού εξουσιοδότησης domain


Αυτό ήταν! Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να παρακάμψετε τη μεσολάβηση του τρέχοντος καταχωρητή του domain σας και να αντλήσετε εύκολα και γρήγορα τον κωδικό εξουσιοδότησής του.
Εάν θέλετε να μεταφέρετε τα domain σας στην IP.GR, μπορείτε να βρείτε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης