Μενού Πλοήγησης


Όροι χρήσης

 1. Εισαγωγή

  1. Η Εταιρεία

   Η ιστοσελίδα www.ip.gr, αποτελεί διαδικτυακό τόπο της εταιρείας IPGLOBAL ΙΚΕ με διακριτικό τίτλο IP.GR, ΑΦΜ 801014305 , αριθμό ΓΕΜΗ 146978306000, η οποία στο παρόν θα φέρεται ως "η εταιρεία", που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Ι. Δραγούμη και Βαμβακά 1, Τ.Κ. 54631 και παρέχει υπηρεσίες Διαδικτύου (ονοματοδοσία και φιλοξενία ιστοσελίδων).

   Για λόγους διευκόλυνσης, στη συνέχεια ο επισκέπτης / χρήστης της ιστοσελίδας της IP.GR θα αποκαλείται "πελάτης", ακόμα και αν δεν έχει προβεί ή δε σκοπεύει να προβεί σε αγορά των παρεχόμενων από την εταιρεία υπηρεσιών.

   Παρακαλείστε να διαβάσετε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών μας, προτού προβείτε στη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου ή/και των υπηρεσιών μας. Η πρόσβαση καθώς και η χρήση του IP.GR και των υπηρεσιών της εταιρείας, υποδηλώνει την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων χρήσης των υπηρεσιών που έχει θέσει η εταιρεία. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου της IP.GR, δεν συμφωνεί με τους όρους που προβλέπονται στο παρόν τμήμα, οφείλει να μην περιηγείται στο περιεχόμενο των σελίδων του ιστοτόπου και να μην χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχονται από την εταιρεία.

   Οι συνδρομητές των υπηρεσιών της IP.GR θα πρέπει να έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

  2. Ορολογία υπηρεσιών και ιστοσελίδας

   H υπηρεσία της φιλοξενίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, ονομάζεται και θα αναφέρεται γενικά στο εξής και σαν hosting, web hosting, semi-dedicated hosting, reseller hosting, φιλοξενία ιστοσελίδων, φιλοξενία ιστοτόπων, διαδικτυακή φιλοξενία ιστοσελίδων.

   • Οι ειδικά διαμορφωμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τις υπηρεσίες της θα αναφέρονται στο εξής και σαν διακομιστές, εξυπηρετητές, servers, web servers.
   • Το περιβάλλον διαχείρισης των υπηρεσιών hosting, θα αναφέρεται στο εξής και σαν Control Panel ή cPanel.
   • O διαδικτυακός ιστότοπος, θα αναφέρεται στο εξής και σαν ιστότοπος, ιστοσελίδα, website, web site, site.
   • Οι διαδικτυακές εφαρμογές θα αναφέρονται και σαν web applications, web εφαρμογές ή απλά εφαρμογές.
   • H ηλεκτρονική αλληλογραφία θα αναφέρεται στο εξής και σαν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή email.
   • Ο λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας θα αναφέρεται και σαν διεύθυνση email, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή απλά email.
   • Ο σκληρός δίσκος σε έναν server θα αναφέρεται και σαν δίσκος, χώρος δίσκου ή disk space.
   • Το όνομα χώρου στο διαδίκτυο θα αναφέρεται και σαν όνομα τομέα, domain name ή domain.
   • Μια διεύθυνση ιστού θα αναφέρεται και σαν διαδικτυακή διεύθυνση, διεύθυνση ιστοσελίδας, διεύθυνση URL, URL ή απλά διεύθυνση.
   • H Κοινόχρηστη Διαδικτυακή Φιλοξενία Ιστοσελίδων (φιλοξενία ιστοσελίδων στον ίδιο server με άλλους χρήστες) θα αναφέρεται και σαν κοινόχρηστη φιλοξενία ιστοσελίδων, κοινόχρηστο hosting, shared hosting, web hosting, hosting.
   • Η δημιουργία και η αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σε ένα server, θα αναφέρεται στο εξής σαν backup ή back up. Η επαναφορά/ανάκτηση δεδομένων από ένα αντίγραφο ασφαλείας θα αναφέρεται και σαν restore backup.
  3. Πνευματική ιδιοκτησία

   Τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου και των υπηρεσιών που έχουν αναρτηθεί ή θα αναρτηθούν από μέρους της εταιρείας στην ιστοσελίδα της, ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην IP.GR και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

   Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα, σήματα και διακριτικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας του παρόντος διαδικτυακού χώρου και αφορούν στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες αυτού, προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις περί βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και ανήκουν αποκλειστικά στην IP.GR και τυχόν τρίτους δικαιούχους αυτών.

   Πέραν της απλής και απευθείας ανάγνωσης με σκοπό την ενημέρωση, ο κάθε επισκέπτης του ιστοχώρου της IP.GR απαγορεύεται να αντιγράψει, διανέμει, αναπαράγει, εμπορευθεί, μεταδώσει, μεταβιβάσει, χρησιμοποιήσει και αναδημοσιεύει το περιεχόμενο του ιστοχώρου με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο, χωρίς την έγγραφη συναίνεση της IP.GR. Το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου έχει κατατεθεί σε έντυπη και ψηφιακή μορφή σε συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης και οποιαδήποτε από τις παραπάνω παράνομες ενέργειες διώκεται νομικά.

  4. Ευθύνη εταιρείας

   1. Επικοινωνία

    Η επικοινωνία της εταιρείας προς τον πελάτη γίνεται κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) και μέσω ανακοινώσεων που η εταιρεία τοποθετεί στην ιστοσελίδα της (www.ip.gr), στο blog της (blog.ip.gr) καθώς και στα ακόλουθα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media):

    Η επικοινωνία του πελάτη προς την εταιρεία είναι αποδεκτή από την εταιρεία όταν γίνεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email, από το email που δηλώθηκε κατά την εγγραφή του πελάτη στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Η αποστολή μηνυμάτων στα social media καθώς και ο σχολιασμός αναρτήσεων της εταιρείας σε αυτά, ή / και στο blog της εταιρείας, δεν θεωρούνται από την εταιρεία αιτήματα πελάτη και δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να απαντά σε αυτά ή να ασκεί κάποια άλλου είδους μέριμνα.

    Η επικοινωνία με άλλους τρόπους όπως η τηλεφωνική, το sms, το fax κ.ά. είναι επίσης πιθανό να συμβεί στο μέτρο που εξυπηρετεί τους σκοπούς της ομαλής επικοινωνίας. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τον πελάτη να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με το αίτημά του ακόμη και αν έχει προηγηθεί άλλου τύπου επικοινωνία, για λόγους οργάνωσης και προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρεί ιστορικό με τα αιτήματα του πελάτη.

   2. Αναβάθμιση υποδομών / εφαρμογών

    IP.GR σε τακτά χρονικά διαστήματα αναβαθμίζει τις εγκατεστημένες εφαρμογές / προγράμματα που υπάρχουν στους servers της έτσι ώστε να διατηρεί τα επίπεδα ασφαλείας υψηλά και να παρέχει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις στους πελάτες της. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει ο πελάτης.

    Για τις εφαρμογές / ιστοσελίδες πελάτη, ο πελάτης οφείλει να ενημερώνει / αναβαθμίζει ανάλογα τον κώδικα τους, προκειμένου να είναι αυτές συμβατές με τους servers της εταιρείας.

    Η IP.GR δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία προκύψει από αναβαθμίσεις, είτε αυτές διενεργήθηκαν από μέρους της για τις ανάγκες των υποδομών φιλοξενίας, είτε από τον ίδιο τον πελάτη για σκοπούς που αφορούν τον ίδιο και τις εφαρμογές του.

   3. Περιεχόμενο εφαρμογών / ιστοσελίδων πελάτη

    Η IP.GR δεν επιφέρει υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταφέρονται και αποθηκεύονται στους διακομιστές από τους πελάτες της, ούτε έχει γενική υποχρέωση αναζήτησης των γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Δεν επεμβαίνει, ούτε τροποποιεί το αποθηκευμένο υλικό, δύναται όμως ο αποκλεισμός υπηρεσιών, ιστοσελίδων και εφαρμογών ή μέρους αυτών, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη ορθή χρήση των υπηρεσιών ή εν γένει παραβίαση των όρων χρήσης.

    Εάν μια δικαστική ή διοικητική αρχή με έννομη δικαιοδοσία διατάξει διαφορετικά, όπως για παράδειγμα την απόσυρση υλικού, τότε ακολουθούνται οι οδηγίες των αρχών, αποσύρεται άμεσα το υλικό και η πρόσβαση σε αυτό καθίσταται αδύνατη ή εφαρμόζονται εν γένει οι οδηγίες των αρχών κατά περίσταση.

    Η IP.GR δεν φέρει καμία εξουσία ή έλεγχο σε κανέναν από τους αποδέκτες των υπηρεσιών της.

   4. Παραπομπές σε τρίτους

    Η παρούσα ιστοσελίδα περιέχει παραπομπές μέσω συνδέσμων σε ιστοχώρους τρίτων, όπου ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε αυτούς με δική του ευθύνη, χωρίς η εταιρεία να φέρει καμία ευθύνη και καμία απολύτως εγγύηση για το περιεχόμενο αυτών.

  5. Ανωτέρα Βία

   Η εταιρεία δεν ευθύνεται σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης οποιασδήποτε υποχρέωσης κατά την διάρκεια παροχής των υπηρεσιών, που οφείλεται σε γεγονότα ανωτέρας βίας.

   Ανωτέρα βία συνιστά κάθε γεγονός ανεξάρτητο από την βούληση της εταιρείας που είναι αντικειμενικά απρόβλεπτο και δεν είναι δυνατό να προληφθεί ούτε με μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης, όπως ενδεικτικά: πόλεμος, ταραχές, θεομηνίες, πυρκαγιές, εκρήξεις, πράξεις δολιοφθοράς, κακόβουλες ενέργειες, απεργίες, βλάβες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εμφάνιση ιών και άλλα.

   Η ΙP.GR καταβάλλει διαρκή προσπάθεια ώστε οι πληροφορίες, το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού της χώρου να είναι σε κάθε χρονική στιγμή ακριβείς, άρτιες και ενημερωμένες.

   Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η εταιρεία δεν εγγυάται και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στους πελάτες αυτής ή σε τρίτους από την χρήση του διαδικτυακού της τόπου, των υπηρεσιών που διατίθενται μέσω αυτού ή/και του περιεχομένου που είναι αναρτημένο σε αυτόν ως προϊόν ανωτέρας βίας.

   Επιπρόσθετα, η IP.GR καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου της, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η λειτουργία της ιστοσελίδας, των servers της ή/και τρίτων ιστοσελίδων μέσω των οποίων μεταδίδεται το περιεχόμενό της θα είναι αδιάκοπες ή/και εύρυθμες, απαλλαγμένες από ιούς και παρόμοια στοιχεία.

   Συνεπώς, η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν ζημία προκληθεί στους πελάτες της ή σε τρίτους και η οποία θα σχετίζεται με τη λειτουργία των προαναφερθέντων.

  6. Ευθύνη πελάτη

   Ο επισκέπτης / χρήστης του ιστοχώρου, υπηρεσιών και όποιου περιεχομένου της IP.GR προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη στην χρήση αυτών. Η IP.GR δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης / χρήστης.

   Ο πελάτης δεν πρέπει να παρεμποδίζει τις υπηρεσίες σε κανένα χρήστη ή δίκτυο της IP.GR (Service attacks) και να μην προκαλεί εσκεμμένες προσπάθειες υπερφόρτωσης των υπηρεσιών του δικτύου (οποιοδήποτε περιεχόμενο που περιέχει ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα με σκοπό να καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία λογισμικού ή εξοπλισμού θα αφαιρείται).

   Η IP.GR αποκλείει οποιαδήποτε επικοινωνία με δίκτυα από τα οποία έχει προηγηθεί κακόβουλη ενέργεια. Ο πελάτης κατανοεί ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση από και προς τέτοιου είδους δίκτυα μέσω των υπηρεσιών της IP.GR κατά οποιοδήποτε τρόπο (αποστολή/παραλαβή μηνυμάτων, ανταλλαγή δεδομένων κτλ).

   Όταν η πρόσβαση του επισκέπτη / πελάτη σε ιστοσελίδες ή υπηρεσίες του ιστοχώρου της IP.GR απαιτούν τη χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού πρόσβασης (password), τότε ο ίδιος ευθύνεται αποκλειστικά και μόνον για διαρροή σε τρίτους ή παράνομη χρήση αυτών των δεδομένων.

   Όλη η επικοινωνία μεταξύ του πελάτη και της IP.GR γίνεται μέσω του email που ο πελάτης δηλώνει κατά την εγγραφή του στην IP.GR και το οποίο ο πελάτης οφείλει να το ελέγχει τακτικά και να μην είναι σε λίστες spam αλληλογραφίας. Επίσης οφείλει να φροντίσει ώστε τα emails της IP.GR να μην είναι μπλοκαρισμένα από τον αντίστοιχο πάροχο του και να περιλαμβάνονται στη λίστα με τους αποδεκτούς αποστολείς του (whitelist). Υποχρέωση της IP.GR είναι να αποστέλλει οποιοδήποτε email επικοινωνίας σε αυτό και μόνον το email και είναι ευθύνη του πελάτη η επιτυχής παραλαβή του.

   Ο πελάτης οφείλει να διαφυλάσσει των κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού του, προκειμένου να αποτρέψει μια οποιαδήποτε ανεπιθύμητη πρόσβαση στον λογαριασμό του. Ο πελάτης είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε δραστηριότητα προέρχεται από τον λογαριασμό του.

   Σε περίπτωση που ο πελάτης προμηθεύεται από την IP.GR υπηρεσίες που θα χρησιμοποιηθούν από τρίτο πρόσωπο ή ενεργεί γενικά για λογαριασμό τρίτου προσώπου, δηλώνει υπεύθυνα και είναι σε θέση να αποδείξει ότι έχει την πλήρη εξουσιοδότηση και συναίνεση από το πρόσωπο αυτό να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του και οι ενέργειες του είναι σε γνώση του τρίτου προσώπου (π.χ. καταχώρηση προσώπου επαφής με στοιχεία τρίτου για καταχώρηση domain, συνδρομή φιλοξενίας για φιλοξενία domain τρίτου προσώπου ή στοιχεία τιμολόγησης). Επίσης, αναγνωρίζει ότι λαμβάνει όλες τις ενημερώσεις και αναλαμβάνει να ενημερώνει σχετικά το πρόσωπο που εκπροσωπεί. Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη έναντι των τρίτων προσώπων που έχουν συσχετιστεί με αυτήν κατά παραγγελία του πελάτη της και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του πελάτη να μπορεί να αποδείξει την εξουσιοδότηση και συναίνεση που έλαβε από τα τρίτα αυτά πρόσωπα σε περίπτωση που ζητηθεί από κάποια δημόσια αρχή. Η εταιρεία δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώνει, εξυπηρετεί και επικοινωνεί με τα τρίτα πρόσωπα κατά πως ορίζονται ανωτέρω εκτός αν διαταχθεί διαφορετικά από κάποια δημόσια αρχή.

   Ο πελάτης έχει την ευθύνη να διατηρεί τοπικά αντίγραφα (offline backups) του περιεχομένου και όλων των απαιτούμενων πληροφοριών που αφορούν τις εφαρμογές και ιστοσελίδες του. Ο πελάτης ενημερώνεται για την πολιτική λήψης αντιγράφων ασφαλείας από την αντίστοιχη ενότητα των παρόντων όρων χρήσης "Πολιτική Αντιγράφων Ασφαλείας (backups)"

   Ως προς την ονοματολογία των αρχείων που ανεβάζει ο πελάτης στους ιστοτόπους του θα πρέπει να μεριμνά σχετικά ώστε να αποτελούνται αποκλειστικά από πεζούς αγγλικούς χαρακτήρες, χωρίς κενά. Σε περίπτωση επαναφοράς website από backup, ονόματα αρχείων που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, ενδέχεται να μην μπορούν να αποκατασταθούν.

   Κατά περιόδους η εταιρεία ανανεώνει τους servers με νέους πιο σύγχρονους και αναβαθμισμένους servers, μεταφέροντας sites από τον έναν server στον άλλον. Προκειμένου να είναι επιτυχής η μεταφορά των sites, η εταιρεία ενημερώνει τον εκάστοτε πελάτη για την επικείμενη μεταφορά τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη της μεταφοράς εκτός και αν συντρέχει έκτακτος λόγος μεταφοράς. Για ονόματα χώρου που χρησιμοποιούν τους προτεινόμενους από την εταιρεία (default) nameservers του εκάστοτε server και με τις προεπιλεγμένες (default) ρυθμίσεις χωρίς επιμέρους παρεμβάσεις στο εκάστοτε αρχείο ζώνης, συνήθως η μετάβαση γίνεται απολύτως ομαλά και χωρίς την ανάγκη παρεμβάσεων από μέρους του πελάτη.
   Σε ονόματα χώρου στα οποία ο πελάτης χρησιμοποιοεί κάποια εξωτερική υπηρεσία DNS όπως το Cloudflare, το DNS Control κ.ά. ή αν έχει προβεί σε ειδικές ρυθμίσεις στο αρχείο ζώνης του server πέραν των προεπιλεγμένων, τότε αποτελεί αποκλειστική δική του ευθύνη να προσαρμώσει κατάλληλα τις ρυθμίσεις αυτές, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  7. Περιγραφή υπηρεσιών

   1. Ο ιστότοπος IP.GR

    H IP.GR μέσω του διαδικτυακού της τόπου (ip.gr), παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση για χρήση των υποδομών της μέσω του Διαδικτύου. Οι υπηρεσίες φιλοξενίας (hosting) παρέχονται με τη μορφή συνδρομών φιλοξενίας και η απόκτηση και διαχείρισή τους γίνεται μέσω του ιστοτόπου και των υποδομών της εταιρείας. Οι υπηρεσίες ονοματοδοσίας παρέχονται κι αυτές με τη μορφή συνδρομής, όπου ο πελάτης αποκτά το δικαίωμα χρήσης πάνω σε ένα όνομα χώρου (domain name) για το χρονικό διάστημα που το μισθώνει. Η απόκτηση και διαχείριση ονομάτων χώρου γίνεται επίσης μέσα από τον ιστότοπο της εταιρείας με ηλεκτρονικό τρόπο.

   2. Τα datacenters

    Η IP.GR χρησιμοποιεί τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις Kέντρων Δεδομένων (datacenters) εγχώρια αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σχέση της εταιρείας με τα datacenters διέπεται από επίσημες συμβάσεις και είναι σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία και την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Οι εξυπηρετητές (web servers) της ΙP.GR διανέμουν στο διαδίκτυο το αποθηκευμένο σε αυτούς υλικό, ενώ η διακίνηση των δεδομένων γίνεται με τη χρήση των καθιερωμένων Διαδικτυακών Πρωτοκόλλων (Internet Protocols), TCP (Transmission Control Protocol) και IP (Internet Protocol), HTTP (HyperText Transfer Protocol, http://), HTTPS (Hypertext Transfer Protocol over Secure Socket Layer, https://), FTP (File Transfer Protocol), IMAP (Internet Message Access Protocol ), POP (Post Office Protocol ) , DNS (Domain Name System) κλπ.

   3. Τα μητρώα ονομάτων

    Για την παροχή υπηρεσιών ονοματοδοσίας (domain names), η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις επίσημου καταχωρητή ονομάτων με τα μητρώα ονομάτων που αφορούν τις καταλήξεις .gr ή .ελ και .eu, ενώ λειτουργεί ως μεταπωλητής ονομάτων του καταχωρητή ονομάτων Enom για τις υπόλοιπες καταλήξεις (.com, .net, .info, .org, .biz και gTlds). Οι συμβάσεις με τα μητρώα ονομάτων και με τον Enom είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία και την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά δική τους ομολογία και ικανότητα απόδειξης.

 2. Φιλοξενία Ιστοσελίδων / Hosting

  H IP.GR μέσω του διαδικτυακού της τόπου, διαθέτει λογαριασμούς hosting (hosting accounts) στους ιδιόκτητους ή μισθωμένους και αποκλειστικά για δική της χρήση διακομιστές (dedicated servers), οι οποίοι διανέμουν στο Internet το αποθηκευμένο σε αυτούς υλικό και την ηλεκτρονική αλληλογραφία των πελατών. Ο έτερος συμβαλλόμενος (πελάτης), προτίθεται να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει έναν ή περισσότερους λογαριασμούς hosting από την εταιρεία, έναντι αμοιβής η οποία προσδιορίζεται κατά περίσταση στις σελίδες του ιστοτόπου της εταιρείας.

  Για την χρήση των υπηρεσιών της IP.GR απαιτούνται οι στοιχειώδεις γνώσεις χειρισμού του υπολογιστή και του Internet.

  Ο πελάτης θα πρέπει να κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις για τη δημιουργία και διατήρηση του πακέτου φιλοξενίας. Η IP.GR δεν υποχρεούται να παρέχει αυτές τις γνώσεις στον πελάτη. Ο πελάτης επιβεβαιώνει ότι το υλικό που θα δημοσιεύσει στον λογαριασμό hosting που προμηθεύτηκε από την εταιρεία, θα είναι κατάλληλο για διαδικτυακή χρήση και δεν θα χρειαστεί επιπλέον επεξεργασία από την εταιρεία. H IP.GR διαθέτει προς χρήση στον πελάτη τον συμφωνημένο λογαριασμό φιλοξενίας και του γνωστοποιεί τον κωδικό πρόσβασης και τα λοιπά τεχνικά στοιχεία με τα οποία μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Ο πελάτης υποχρεούται να αλλάξει άμεσα τον κωδικό πρόσβασης με κωδικό δικής του επιλογής που μόνο αυτός θα γνωρίζει και να μην γνωστοποιήσει ποτέ τον κωδικό πρόσβασης για κανένα λόγο σε οποιονδήποτε τρίτο.

  O πελάτης αναγνωρίζει ότι το Internet δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και δεν ελέγχεται από κανέναν, έτσι η IP.GR δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οποιοσδήποτε χρήστης του Internet θα έχει πρόσβαση στον server οποιαδήποτε στιγμή. H IP.GR θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο server να είναι διαθέσιμος ευρύτατα και με όσο το δυνατόν λιγότερες διακοπές.

  O πελάτης συμφωνεί ότι η κύρια χρήση του account του θα έχει ως σκοπό την παρουσίαση websites (εταιρικών ή προσωπικών) και όχι τις υπόλοιπες βοηθητικές υπηρεσίες που προσφέρονται με το account του όπως η διανομή αρχείων (file sharing) σε τρίτους στο Internet μέσω web ή FTP ή τη λειτουργία mailing list, εκτός και αν ρητά συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό.

  Η πολιτική ασφαλείας για τους servers της IP.GR είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να εξασφαλίζει την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των websites του συνόλου των πελατών και όχι να εξυπηρετεί τυχόν μεμονωμένες και ιδιαίτερες ανάγκες.

  Επειδή σε κάθε server φιλοξενούνται πάνω από ένα website, δεν είναι δυνατή η τροποποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας ή παραχώρηση προνομίων προς κάποιον χρήστη όταν ενδέχεται η ενέργεια αυτή να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών του server. Όταν ο πελάτης έχει αμφιβολίες για το αν η εφαρμογή που θέλει να φιλοξενήσει είναι συμβατή με τις ρυθμίσεις ασφαλείας, τότε οφείλει να επικοινωνήσει με την IP.GR πριν την ενεργοποίηση της συνδρομής και να ζητήσει σχετικές διευκρινίσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ζητήσει μεταγενέστερες τροποποιήσεις σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εφαρμογής του.

  Η IP.GR δεν φέρει καμία ευθύνη από την διαγραφή, μεταποίηση ή καταστροφή αρχείων που έχουν τοποθετηθεί στους servers της εταιρείας καθώς και για τη διακοπή παροχής της υπηρεσίας λόγω ατυχημάτων. Σε περίπτωση ατυχήματος η IP.GR οφείλει να καταβάλει τις μέγιστες προσπάθειες ώστε να επανέλθει η ομαλή λειτουργία του συστήματος και να συνεχιστεί η παροχή των υπηρεσιών προς τους χρήστες.

  Ο πελάτης είναι υπεύθυνος για τυχόν βλάβες που προκαλούνται στο σύστημα από κακή χρήση του είτε με αυτοσκοπό την πρόκληση βλάβης, είτε τυχαία. Σε κάθε περίπτωση η IP.GR διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει κάθε θετική και αποθετική ζημία που προέρχεται από πρόκληση βλάβης λόγω κακής χρήσης του συστήματος.

  1. Περιεχόμενο

   Απαγορεύεται ρητά η χρήση των υπηρεσιών της IP.GR για οποιαδήποτε μη νόμιμο σκοπό περιλαμβανομένων αλλά μη περιοριζόμενων σε δημοσίευση πορνογραφικού περιεχομένου, πειρατικού περιεχομένου, αρχείων προερχόμενων από κλοπή, αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την απαραίτητη άδεια του εκδότη και την παραχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων, αποστολή μαζικής αλληλογραφίας χωρίς την έγκριση των ληπτών και την αναφορά στην ταυτότητα του αποστολέα. Κάθε χρήστης που χρησιμοποιεί (ή προτρέπει τους επισκέπτες των σελίδων του μέσω links) σε σελίδες με περιεχόμενο ή πρακτικές που εμπίπτουν στα παραπάνω, μπορεί να οδηγηθεί σε άμεση διακοπή της συνεργασίας του με την IP.GR, η οποία μπορεί και να δικαιώσει κάθε θετική και αποθετική ζημία από τη μη σωστή χρήση των υπηρεσιών της.

   Πιο αναλυτικά οι χρήστες των υπηρεσιών της IP.GR απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιούν τους web servers της εταιρείας για δημοσίευση περιεχομένου:

   1. Αντίθετου στην ισχύουσα νομοθεσία (π.χ. υβριστικό, που προσβάλει την δημόσια αιδώ, πορνογραφικού, ρατσιστικού και γενικά ανήθικου σύμφωνα με τα ήθη της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και της κοινότητας του Internet και είναι ανάρμοστο για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών κλπ).
   2. Περιεχόμενο που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα (copyright) όπως serial ή registration numbers από εμπορικά προγράμματα, cracker utilities, συμβουλές για spamming κλπ.
   3. Παραπομπών σε χώρους με υλικό που απαγορεύεται η τοποθέτησή του στην IP.GR.
   4. Σελίδες οποιουδήποτε περιεχομένου αν αυτές έχουν διαφημιστεί με ανάρμοστο τρόπο μέσα στο Internet (spamming κλπ)

   5. Η IP.GR δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των λογαριασμών των χρηστών της και δεν εγγυάται για την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχονται από αυτές.

    Για οποιοδήποτε υλικό, ο πελάτης δημοσιεύσει και φιλοξενεί στους servers της IP.GR δια των υπηρεσιών της, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος έναντι οποιουδήποτε τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου και συγκεκριμένα για οποιαδήποτε δημοσίευση έχει έννομες συνέπειες, ή επιφέρει περιουσιακή ζημία ή ηθική βλάβη στην IP.GR ή σε τρίτους. Για οποιαδήποτε ηθική βλάβη ή ζημιά προκληθεί δια των υπηρεσιών της IP.GR, από την δημοσίευση οποιουδήποτε υλικού, υπεύθυνος για την αποκατάσταση της είναι αποκλειστικά ο χρήστης/πελάτης.

  2. Ενημέρωση / Αναβάθμιση εφαρμογών

   Oι εφαρμογές ανοικτού κώδικα, που χρησιμοποιούν οι πελάτες, οφείλουν να είναι αναβαθμισμένες στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση καθώς οι εφαρμογές που δεν αναβαθμίζονται είναι ευάλωτες και εν δυνάμει μπορεί να παραβιαστούν από κακόβουλους χρήστες.

   Σε περίπτωση παραβίασης της εφαρμογής των πελατών, η IP.GR έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια τόσο του ίδιου του πελάτη όσο και την εύρυθμη λειτουργία του server, μπορεί να περιορίσει για κάποιο χρονικό διάστημα τη δημόσια πρόσβαση στην ιστοσελίδα του, μέχρι ο πελάτης να λάβει τα σχετικά μέτρα και ανάλογα με τον βαθμό της παραβίασης να διακόψει ακόμα και οριστικά την λειτουργία του λογαριασμού του πελάτη. Κατά το ενδεχόμενο μη λήψης των απαραίτητων μέτρων από τον πελάτη η εταιρεία δεν θα άρει την προσωρινή διακοπή των υπηρεσιών του.

   Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης οφείλει να ενημερώνει τις εφαρμογές του, εξαλείφοντας κενά ασφαλείας για την αποφυγή συμβάντων, όπου οι εφαρμογές του χρησιμοποιούνται με κακόβουλο τρόπο και πιθανόν εν αγνοία του.

  3. Χρήση Πόρων

   Ο πελάτης συμφωνεί ότι προτίθεται να κάνει λογική χρήση των πόρων του server που φιλοξενείται, ότι δεν προορίζονται όλοι οι πόροι του server για δική του χρήση και αναγνωρίζει ότι μοιράζεται τους πόρους του server με άλλους χρήστες.

   Ως όριο στη χρήση των πόρων του server τίθεται το 10% των συνολικών πόρων του server εκτός των πακέτων της σειράς Semi Dedicated όπου το όριο είναι 25% επί του συνόλου του server. Σε περίπτωση που οι διεργασίες που εκτελούνται στο account του πελάτη ξεπερνούν σε σταθερή βάση την κατανάλωση του 10% (ή 25% αντίστοιχα) των συνολικών πόρων του server, ο πελάτης ενημερώνεται σχετικά ώστε να τερματίσει τις συγκεκριμένες διεργασίες. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες διεργασίες προκαλούν ή ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του server και είναι εις βάρος των υπολοίπων πελατών, η IP.GR διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει τις διεργασίες χωρίς να προηγηθεί σχετική ενημέρωση του πελάτη.

   Ο πελάτης οφείλει να επιβλέπει το μέγεθος του χώρου που καταλαμβάνει αυτός και οι υπόλοιποι χρήστες του account του στους σκληρούς δίσκους της IP.GR, ώστε αυτό να μην υπερβαίνει τα όρια που έχουν οριστεί. Σε περίπτωση που ο χώρος που καταλαμβάνεται ξεπεράσει τα όρια, η IP.GR διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιήσει προσωρινά (suspend) τον λογαριασμό του πελάτη μέχρι να διευθετηθεί με ευθύνη του πελάτη το πρόβλημα. Εν συνεχεία και σε συνεννόηση του πελάτη με την εταιρεία μπορεί να επανέλθει ο λογαριασμός στην κανονική του λειτουργία.

  4. Πολιτική ορθής χρήσης

   Οι υπηρεσίες φιλοξενίας (πακέτα web hosting) που βρίσκονται στην ενότητα "Web hosting" στην ιστοσελίδας της εταιρείας, αποτελούν υπηρεσίες κοινόχρηστης φιλοξενίας ιστοσελίδων (Shared website hosting), δηλαδή οι πόροι κάθε server, που χρησιμοποιείται για τις υπηρεσίες αυτές, διαμοιράζονται μεταξύ των websites που φιλοξενούνται σ’ αυτόν. Οι χρήστες αυτών των υπηρεσιών φιλοξενίας μοιράζονται τον χώρο στον δίσκο, το bandwidth, αλλά και την επεξεργαστική ισχύ (CPU) καθώς και τη διαθέσιμη μνήμη (RAM) του server. Οι υπηρεσίες shared hosting που παρέχει η εταιρεία αφορούν τη φιλοξενία προσωπικών ή εταιρικών websites, τα οποία χρησιμοποιούν πόρους που δεν ξεπερνούν αυτούς ενός συνηθισμένου / μέσου website.

   Οι υπηρεσίες shared hosting δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία websites με ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα (portals, blogs, forums, ειδησεογραφικά κ.α.), websites με web εφαρμογές με μεγάλες ανάγκες σε πόρους ή μεγάλο αριθμό multimedia αρχείων (εικόνα, ήχο, video) ή websites μεγάλων επιχειρήσεων ή οργανισμών. Οι υπηρεσίες shared hosting δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για file sharing, media (video/audio) streaming, φιλοξενία αρχείων πολυμέσων μεγαλύτερων από 10MB, φιλοξενία αρχείων πολυμέσων που προέρχονται από web κάμερες ή κάμερες ασφαλείας, game servers, αυτόνομα processes, εκτελέσιμα αρχεία και βιβλιοθήκες, εγκατάσταση εφαρμογών banner exchange, εκτέλεση spiders και daemons ή εφαρμογές bit torrent, track ή client.

   Το πολυμεσικό υλικό που ανεβαίνει στους διακομιστές θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι βελτιστοποιημένο για χρήση στο διαδίκτυο. Δεν επιτρέπεται η χρήση των διακομιστών ως αποθηκευτικοί χώροι αρχείων που δεν εξυπηρετούν ανάγκες των ιστοσελίδων και δεν είναι βελτιστοποιημένα για χρήση στο διαδίκτυο. Ο αποθηκευτικός χώρος των διακομιστών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται με τη λογική χρήσης ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου σε προσωπικό υπολογιστή, καθότι πρόκειται για έναν λειτουργικό χώρο για τον οποίο η εταιρεία λαμβάνει πολλαπλά backups ασφαλείας και τον οποίο εποπτεύουν πολλαπλοί μηχανισμοί ασφαλείας antivirus. Η οποιαδήποτε σπατάλη χώρου φέρει ανάλογο αντίκτυπο καθώς επιβαρύνει εκτός σκοπού την απόδοση του διακομιστή και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται από μέρους του πελάτη. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει από τον πελάτη την απομάκρυνση υλικού που δεν χρησιμοποιείται στη σελίδα ή δεν είναι βελτιστοποιημένο για χρήση στο διαδίκτυο. Αν ο πελάτης επιθυμεί να κάνει χρήση του αποθηκευτικού χώρου αποκλειστικά για την αποθήκευση προσωπικών αρχείων μη βελτιστοποιημένων και καθ’ υπέρβαση των ορίων των αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας (5GB στη σειρά Standard Line και 10GB στη σειρά Business Line), τότε μπορεί να επιλέξει πακέτα φιλοξενίας της σειράς Semi Dedicated Line. Τα πακέτα αυτά διατίθενται με συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο και εφόσον δεν προκαλείται λειτουργικό πρόβλημα στους διακομιστές αυτής της σειράς από τη χρήση των εν λόγων αρχείων. Σε περίπτωση που ο πελάτης αγνοεί τις υποδείξεις για την ορθή χρήση του αποθηκευτικού χώρου κατά το πώς περιγράφονται ανωτέρω, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα είτε να κάνει διακοπή της υπηρεσίας που παρέχει στον πελάτη, είτε να μεταφέρει τη σελίδα του σε πακέτο της σειράς Semi Dedicated, εφόσον αυτό βρίσκεται σε πακέτο μικρότερης σειράς (Standard Line ή Business Line). Στην περίπτωση αυτή, η χρέωση του πελάτη προκύπτει κατόπιν αντιλογισμού βάσει του ποσού που καταβλήθηκε κατά την τελευταία παραγγελία που αφορούσε την εν λόγω συνδρομή φιλοξενίας. Αν ο πελάτης δεν αποδέχεται τη χρέωση και δεν δύναται να προσαρμόσει τη χρήση του λογαριασμού φιλοξενίας σύμφωνα με το πώς περιγράφεται στη συγκεκριμένη ενότητα, τότε η εταιρεία αναγκάζεται να κάνει διακοπή του λογαριασμού ενημερώνοντας τον πελάτη για αυτήν την ενέργεια.

   Τα πακέτα shared hosting μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία ενός ή περισσότερων websites ανάλογα με τις παροχές του εκάστοτε πακέτου, δεν προορίζονται όμως για μεταπώληση αλλά μόνο για την φιλοξενία των προσωπικών ή εταιρικών websites του πελάτη. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να γίνει μεταπωλητής των υπηρεσιών φιλοξενίας που παρέχει η εταιρεία, μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια από τις υπηρεσίες που βρίσκονται στην ενότητα Reseller του διαδικτυακού τόπου της εταιρείας.

   Για την ομαλή και απρόσκοπτη παροχή όλων των υπηρεσιών, αναφορικά με τους πόρους για τους οποίους δεν αναγράφονται σαφώς ορισμένες τιμές (unmetered storage space, bandwidth, websites, email accounts, ftp accounts κ.ά.), επισημαίνεται ότι κανένα από τα websites που φιλοξενούνται σε κάποιο από τα πακέτα shared hosting δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ποσοστό μεγαλύτερο από το 10% των πόρων του server ή 25% αντίστοιχα στα πακέτα της σειράς Semi Dedicated. Η χρήση του όρου unmetered στο εκάστοτε χαρακτηριστικό αναφέρεται στο ότι δεν εφαρμόζεται κάποιος περιορισμός στο πακέτο hosting ως προς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. π.χ. Unmetered disk space σημαίνει ότι δεν περιορίζεται η χρήση του δίσκου στον server σε μονάδες μέτρησης αποθηκευτικού χώρου ή υποδιαιρέσεις αυτών όπως τα kb, mb, gb κ.ά., αντιθέτως ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους πόρους που αντιστοιχούν στο εκάστοτε χαρακτηριστικό στα όρια της ορθής χρήσης της υπηρεσίας και όχι πέραν αυτών. Η θέσπιση unmetered προσεγγίσεων σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των servers γίνεται καλοπροαίρετα από την εταιρεία με σκοπό τη διευκόλυνση του πελάτη στην λειτουργία των υπηρεσιών, διαμορφώνοντας ένα ευρύτερο πλαίσιο θεμιτής ανοχής και ευελιξίας.

   Ο πελάτης μπορεί να λαμβάνει αντίγραφα ασφαλείας (backup) των αρχείων ή εφαρμογών που φιλοξενεί στον server κατά το πως ορίζεται στην αντίστοιχη ενότητα των παρόντων όρων χρήσης που αφορά στην "Πολιτική Αντιγράφων Ασφαλείας (backups)".

   Στη βασική σειρά Shared Hosting το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος βάσης δεδομένων είναι 500MB, ενώ κάθε βάση μπορεί να περιέχει έως 500 πίνακες και κάθε πίνακας μπορεί να περιέχει το πολύ έως 500.000 εγγραφές. Αν κάποιο site υπερβεί τα ανωτέρω όρια η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προτείνει στον πελάτη την μεταφορά του site σε πακέτο της σειράς Semi Dedicated, εφόσον κάποιο από τα πακέτα αυτής της σειράς μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της εφαρμογής σε τεχνικό επίπεδο. Αν ο πελάτης δεν ανταποκριθεί θετικά στην ενημέρωση της εταιρείας η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα προσωρινής διακοπής (suspend) του λογαριασμού μέχρι την διευθέτηση του ζητήματος με ευθύνη του πελάτη, ο οποίος υποχρεούται να έρθει σε επικοινωνία με την εταιρεία για περαιτέρω συνεννόηση.

   Σε περίπτωση που κάποιο από τα websites παραβιάζει κάποιους από τους προηγούμενους όρους, ή δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του server ή στα websites άλλων πελατών, η εταιρεία δύναται να περιορίσει τους πόρους του πακέτου hosting σε όρια που να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του server ή να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του αν δεν μπορεί να επιτευχθεί τεχνικά αυτός ο στόχος. Εν συνεχεία η εταιρεία ενημερώνει τον πελάτη για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και ο πελάτης με δική του ευθύνη καλείται να επιλέξει τη βέλτιστη λύση για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων. Η εταιρεία δεν έχει την υποχρέωση να επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα των εφαρμογών του πελάτη, δύναται όμως να προτείνει λύσεις εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης με ή χωρίς χρέωση, αναλόγως του προβλήματος, της ετοιμότητας και ικανότητας της εταιρείας να ασχοληθεί με αυτό, καθότι η υποστήριξη σε προβλήματα εφαρμογών του πελάτη δεν εμπεριέχεται στις τυπικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

   Αν κάποιος πελάτης αναφέρει τεχνικά προβλήματα που κατά την εκτίμησή του αφορούν τον server φιλοξενίας, τότε η εταιρεία ερευνά σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα και αν αποδεδειγμένα σχετίζεται με τον server ασχολείται με την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που αφορούν τον server της χωρίς οικονομική επιβάρυνση του πελάτη. Σε περίπτωση όμως που αποδεικνύεται τεχνικά ότι τα προβλήματα που αναφέρει ο πελάτης δεν σχετίζονται με τον server αλλά αποκλειστικά με την εφαρμογή του πελάτη, τότε η εταιρεία δικαιούται να ζητήσει να καλυφθούν οικονομικά οι εργατοώρες τεχνικής απασχόλησης που προκλήθηκαν ως απόρροια του αιτήματος του πελάτη και ο πελάτης υποχρεούται στην οικονομική κάλυψη αυτών των ωρών, είτε αυτές αφορούν την επίλυση του προβλήματος είτε την πρώτη φάση της διερεύνησης του αιτήματος.

  5. Προεγκατεστημένες Εφαρμογές – Scripts

   Η IP.GR προσφέρει σε κάποια πακέτα φιλοξενίας τη δυνατότητα αυτόματης εγκατάστασης κάποιων προγραμμάτων / εφαρμογών Ανοιχτού Κώδικα (Open Source). Ο πελάτης με δική του ευθύνη μπορεί αυτόματα να εγκαταστήσει τα προγράμματα που επιθυμεί. Η IP.GR δεν προσφέρει καμία εγγύηση για την σωστή εγκατάσταση και λειτουργία των εφαρμογών αυτών, ούτε και παρέχει τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση και λειτουργία των εφαρμογών αυτών. Ο πελάτης μπορεί να απευθυνθεί για τεχνική υποστήριξη, στον σχεδιαστή ή δημιουργό της εφαρμογής (εάν παρέχεται).

   Λόγω του ότι οι εφαρμογές είναι Ανοιχτού Κώδικα και ο πηγαίος κώδικας τους είναι ευρέως γνωστός, τυχόν κενά ασφαλείας είναι δυνατόν να εντοπιστούν εύκολα από τρίτους και να χρησιμοποιηθούν με κακόβουλο τρόπο. Η IP.GR δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση δυσλειτουργίας της ιστοσελίδας του πελάτη που προέρχεται λόγω της χρήσης των παραπάνω εφαρμογών.

   Όταν μια νέα έκδοση είναι διαθέσιμη, ο πελάτης οφείλει σε εύλογο χρονικό διάστημα να αναβαθμίσει την εφαρμογή που χρησιμοποιεί στην νεότερη έκδοση.

   Αν τυχόν ο πελάτης παραβλέψει την αναβάθμιση της εφαρμογής και παρατηρηθούν προβλήματα που απειλούν την ασφάλεια ή ομαλή λειτουργία του server, η IP.GR έχει το δικαίωμα να θέσει τον λογαριασμό σε αδράνεια μέχρι ο πελάτης με δική του ευθύνη να μεριμνήσει για την αναβάθμιση / επιδιόρθωση της εφαρμογής / ιστοσελίδας του.

   Η IP.GR τηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παροχή κάποιων ή όλων των παρεχόμενων εφαρμογών σε περιπτώσεις που κάποια εφαρμογή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του server.

  6. Μεταφορά website από άλλον πάροχο

   Η εταιρεία μπορεί να μεταφέρει το website του πελάτη από άλλον πάροχο, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Για websites με ίδιο control panel με αυτό που χρησιμοποιεί η εταιρεία (cPanel), η μεταφορά είναι δωρεάν. Ο πελάτης μπορεί να ανεβάσει το full cPanel backup του στο πακέτο hosting του και η εταιρεία αναλαμβάνει τη διαδικασία της εγκατάστασης του backup για τον πελάτη. Η εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι οι εργασίες αυτού του επιπέδου δεν θα ξεπερνούν την μία εργατοώρα τεχνικών εργασιών, οπότε στα πλαίσια αυτού του χρόνου η υπηρεσία δίδεται χωρίς κάποια χρέωση σε 12μηνες και 24μηνες συνδρομές φιλοξενίας. Στη σπάνια περίπτωση που ο πελάτης εκτιμά ότι υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις στο cPanel του ή ειδικές απαιτήσεις στη ρύθμιση της εφαρμογής του, τότε έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει την εταιρεία ώστε να γίνει μια πιο ειδική χρονική εκτίμηση της μεταφοράς και ενδέχεται σε τέτοιες ειδικές και σπάνιες περιπτώσεις ο δωρεάν χρόνος μεταφοράς που διαθέτει η εταιρεία να μην επαρκεί, οπότε σε συνεννόηση με τον πελάτη ενδέχεται να προκύψει κάποια επιπρόσθετη χρέωση.

   Σε περίπτωση που το web account του πελάτη χρησιμοποιεί διαφορετικό control panel από το cPanel και περιέχει ένα μόνο website (δηλαδή δεν περιλαμβάνει και πρόσθετα / addon domains), η διαδικασία της μεταφοράς γίνεται δωρεάν από την εταιρεία για πακέτα φιλοξενίας με διάρκεια 12 ή 24 μήνες και εφόσον η διαδικασία δεν απαιτεί περισσότερο από μια ώρα τεχνικών εργασιών. Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη για περισσότερες ώρες τεχνικών εργασιών η εταιρεία ενημερώνει τον πελάτη. Η εταιρεία δεν εγγυάται την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταφοράς από άλλον πάροχο καθότι ενδέχεται απροσδιόριστοι παράγοντές να καταστήσουν την μεταφορά αυτή ανέφικτή ή προβληματική.

   Σε κάθε άλλη περίπτωση, η εταιρεία δύναται να αναλάβει τη διαδικασία της μεταφοράς, μετά από σχετική συνεννόηση του πελάτη με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας, και με τις ανάλογες χρεώσεις, με βάση τις ισχύουσες τιμές για τεχνικές εργασίες ανά εργατοώρα και τις εργατοώρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

   Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς μιας ιστοσελίδας σε server της εταιρείας, η εταιρεία ενημερώνει σχετικά τον πελάτη, ο οποίος καλείται να ελέγξει την λειτουργικότητα της εφαρμογής του στον server της εταιρείας. Αν παρατηρηθεί κάποια δυσλειτουργία, ο πελάτης με δική του ευθύνη ενημερώνει σε εύλογο χρονικό διάστημα την εταιρεία ώστε να επιβλεφθεί το πρόβλημα. Αν ο πελάτης δεν δώσει θετική απόκριση στην ενημέρωση της εταιρείας, η εταιρεία θεωρεί θετική την έκβαση της μεταφοράς και κλείνει το αίτημα υποστήριξης του πελάτη.

  7. Email

   Ο πελάτης συμφωνεί ότι προτίθεται να κάνει λογική χρήση του email του και ότι η μέση κίνηση των email που διακινεί μέσω του server είναι μέσα στα πλαίσια της φυσιολογικής κίνησης ενός μέσου χρήστη του Internet. Ο αριθμός των email που μπορούν να αποσταλούν ανά συνδρομή φιλοξενίας ανέρχεται στα 100 emails ανά ώρα. Στη σειρά Semi Dedicated το όριο των emails δύναται να ανέλθει κλιμακωτά σε μεγαλύτερα όρια, τα οποία εφόσον υπάρχουν θα περιγράφονται αναλυτικά στη σελίδα της υπηρεσίας Semi Dedicated. Η IP.GR δεν προσφέρει υπηρεσίες Mailing lists για μαζική αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας νόμιμης και μη. Για περιπτώσεις που ο πελάτης επιθυμεί την μαζική αποστολή αλληλογραφίας μπορεί να κάνει χρήση κάποιου άλλου SMTP server, από υπηρεσίες που εξειδικεύονται στην αποστολή μαζικών emails ή ακόμη και στη χρήση του mail server του παρόχου που του δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

   Το συνιστώμενο μέγεθος mailbox για τους λογαριασμούς αλληλογραφίας (email λογαριασμούς) είναι 512 MB με μέγιστο επιτρεπτό τα 1024 ΜΒ (1 GB). Mailboxes μεγαλύτερα του 1 GB μπορούν να φιλοξενηθούν σε πακέτα της σειράς Semi Dedicated. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει τον όγκο της αλληλογραφίας προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του server και την προστασία των υπολοίπων χρηστών του, καθώς επίσης και να προτείνει στον πελάτη την αναβάθμιση ενός πακέτου hosting στη σειρά Semi Dedicated όταν διαπιστωθεί η ύπαρξη λογαριασμού αλληλογραφίας μεγαλυτέρου του 1 GB.

   Απαγορεύονται αυστηρά και αποτελούν λόγο άμεσου τερματισμού του account τα παρακάτω:

   1. Αποστολή μηνυμάτων μαζικά ή μη, σε παραλήπτες που δεν έχουν ζητήσει την παραλαβή των μηνυμάτων (spamming).
   2. Εγγραφή σε mailing list κάποιου παραλήπτη χωρίς την έγκριση του.
   3. Διαφήμιση υπηρεσιών και προϊόντων websites που φιλοξενούνται σε server της IP.GR μέσω spamming κατά οποιοδήποτε έμμεσο ή άμεσο τρόπο, ακόμη και αν η αποστολή των μηνυμάτων έγινε εκτός των server της IP.GR.

   Οι servers δεν λειτουργούν ως αποθηκευτικό μέσο για τη μακρόχρονη αποθήκευση της αλληλογραφίας του πελάτη, αλλά ως ένα προσωρινό μέσο αποθήκευσης, μέχρις ότου ο πελάτης συνδεθεί στον server και κατεβάσει τα email στον υπολογιστή του (συνήθης χρήση σε τυπικές POP3 συνδέσεις) ή διαγράφει χειροκίνητα emails που δεν τον ενδιαφέρουν πλέον (συνήθης χρήση σε τυπικές IMAP συνδέσεις).

   Η πολιτική της IP.GR σε θέματα spamming έχει μηδενική απόκλιση. Σε αποδεδειγμένη διαμαρτυρία για spamming, η εταιρεία μελετά το περιστατικό και αναλόγως προβαίνει σε απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του server. Οι ενέργειες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από τον περιορισμό της εξερχόμενης αλληλογραφίας μέχρι και την αναστολή λειτουργίας (suspend) του λογαριασμού, σε συνδυασμό πάντοτε με την ανταπόκριση και συνεργασία του πελάτη στις ενημερώσεις που θα δεχτεί από την εταιρεία. Στην ακραία περίπτωση που ο πελάτης αγνοήσει τις ενημερώσεις της εταιρείας ή δεν απαντήσει σε τυχόν διευκρινίσεις που μπορεί να του ζητηθούν ή ακόμη αν εξακολουθεί ή επιχειρεί να επαναλάβει την κακόβουλη δράση, τότε η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ακόμη να διαγράψει οριστικά τον λογαριασμό του πελάτη χωρίς άλλη προειδοποίηση.

  8. Πολιτική Αντιγράφων Ασφαλείας (backups)

   Η IP.GR δύναται να κρατά τακτικά backups των εφαρμογών και ιστοσελίδων των πελατών της σε δικές της υποδομές με συνήθη συχνότητα 1-3 φορές την εβδομάδα, προκειμένου να είναι εφικτή η επαναφορά τους σε περίπτωση αστοχίας υλικού ή κακόβουλης ενέργειας έναντι του server. Η εταιρεία δεν αναλαμβάνει δέσμευση ως προς την διάθεση των δικών της bakcups σε περίπτωση που αυτά ζητηθούν από τον πελάτη και διατηρεί το δικαίωμα χρέωσης ως προς την ικανοποίηση ενός τέτοιου αιτήματος από μέρους του πελάτη. Άμεσα διαθέσιμο είναι πάντα το πιο πρόσφατο αντίγραφο. Ο όγκος δεδομένων των backups δεν συμπεριλαμβάνεται στον όγκο δεδομένων του εκάστοτε πακέτου hosting.

   Standard Line

   Αναφορικά με τα πακέτα shared hosting (SSD Value, SSD Power και SSD Premium) της βασικής σειράς hosting (Standard Line) τα οποία περιλαμβάνουν μη μετρήσιμο (unmetered) χώρο στον δίσκο, τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας λαμβάνονται από μέρους της εταιρείας μόνο για λογαριασμούς που δεν ξεπερνούν τα 5 GB όγκου δεδομένων. Αν ο όγκος δεδομένων του πακέτου φιλοξενίας υπερβαίνει τα 5 GB τότε αυτό εξαιρείται από τα αυτοματοποιημένα backups χωρίς να υποχρεούται η εταιρεία σε ειδική ενημέρωση του πελάτη.

   Business Line

   Για τα πακέτα shared hosting (NVMe Value, NVMe Power και NVMe Premium) της σειράς Business hosting (Business Line) τα οποία περιλαμβάνουν μη μετρήσιμο (unmetered) χώρο στον δίσκο, τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας λαμβάνονται από μέρους της εταιρείας μόνο για λογαριασμούς που δεν ξεπερνούν τα 10 GB όγκου δεδομένων. Αν ο όγκος δεδομένων του πακέτου φιλοξενίας υπερβαίνει τα 10 GB τότε αυτό εξαιρείται από τα αυτοματοποιημένα backups χωρίς να υποχρεούται η εταιρεία σε ειδική ενημέρωση του πελάτη.

   Semi Dedicated Line

   Για τα πακέτα shared hosting (SD Value, SD Power και SD Premium) της σειράς Semi Dedicated hosting (Semi Dedicated Line) τα οποία περιλαμβάνουν μετρήσιμο (συγκεκριμένο) χώρο στον δίσκο, η εταιρεία λαμβάνει αυτοματοποιημένα backups χωρίς κάποιον περιορισμό και πάντοτε στα πλαίσια προβλεπόμενου χώρου χρήσης για το εκάστοτε πακέτο. Για πακέτα που έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χώρο χρήσης (σκασμένα), η επαναφορά από backup δεν θεωρείται εγγυημένη και αποτελεί ευθύνη του πελάτη να ελέγχει τη χρήση του πακέτου hosting που έχει προμηθευτεί από την εταιρεία ώστε να μην υπερβαίνει τα προβλεμόμενα όρια.

   Για να είναι επιτυχής η λήψη backup από την εταιρεία, θα πρέπει τα αρχεία και οι φάκελοι του εκάστοτε πακέτου hosting να έχουν κατάλληλα δικαιώματα ώστε να είναι αναγνώσιμα από τον server. Αν ο πελάτης ή οι εφαρμογές πελάτη τροποποιήσουν τα δικαιώματα των αρχείων και των φακέλων κατά τρόπο που κάνει ανέφικτη την ορθή λήψη backup, η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς αυτό και ο πελάτης θα πρέπει να μεριμνά ώστε τα αρχεία και οι φάκελοι του πακέτου hosting του να έχουν κατάλληλα δικαιώματα ώστε είναι αναγνώσιμα από τον server.

   O πελάτης αποκλειστικά, φέρει την ευθύνη για τη λήψη και διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας του περιεχομένου που έχει αναρτήσει στον server της εταιρείας σε δικό του αποθηκευτικό μέσο εκτός του server φιλοξενίας. Σε περίπτωση που κάποιος λογαριασμός πελάτη λόγω αλλαγών ή τροποποιήσεων μειωθεί σε όγκο και πληροί τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας της εταιρείας, ο πελάτης οφείλει να ενημερώσει την εταιρεία, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για την άρση αποκλεισμού από τα αυτοματοποιημένα backups. Για πακέτα hosting που ο όγκος τους ξεπερνά τα 5 GB (Standard Line) όγκου δεδομένων ή 10 GB (Business Line), η εταιρεία μπορεί να προτείνει στον πελάτη την μεταφορά σε πακέτα της σειράς Semi Dedicated, καθότι σε αυτά τα πακέτα δεν υπάρχει πολιτική περιορισμού στα 5 GB και 10 GB αντίστοιχα ως προς την λήψη αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας. Η λήψη αντιγράφων ασφαλείας εντός του server φιλοξενίας επιτρέπεται για λειτουργικούς λόγους, ο πελάτης όμως δεσμεύεται να απομακρύνει εντός 24 ωρών τα αντίγραφα ασφαλείας από τον server, σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής αυτών χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του πελάτη. Ως ανίγραφα ασφαλείας νοούνται όλα τα αντίγραφα που μπορεί να ληφθούν εντός ενός πακέτου φιλοξενίας, είτε αυτά προέρχονται από το ίδιο το cPanel, είτε αποτελούν backup τρίτων εφαρμογών όπως το Installatron ή εφαρμογών του πελάτη (custom scripts για backup ή πρόσθετα εφαρμογών για τη λήψη backup). Η διαγραφή αντιγράφων ασφαλείας πέραν του 24ώρου από τη λήψη τους μπορεί να επιτελεστεί από μέρους της εταιρείας ακόμη και αν η συνδρομή φιλοξενίας δεν υπερβαίνει τα 5 GB ή 10 GB του ορίου για τη λήψη των αυτοματοποιημένων backups και περιλαμβάνεται στις δράσεις της εταιρείας για την κατά το δυνατό ωφέλιμη αξιοποίηση των πόρων του server. Επίσης κατά τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας εξαιρούνται όλα τα γνωστά επιμέρους backups εφαρμογών ή του cPanel που τυχόν εντοπίζονται εντός των λογαριασμών. Για παράδειγμα backups του cPanel, του akeeba backup, του updraft, του duplicator, του installatron, του softaculous ή άλλων παρόμοιων μηχανισμών, εντοπίζονται και εξαιρούνται από τα αυτοματοποιημένα backups.

  9. Ενεργοποίηση – Ανανέωση

   Η ενεργοποίηση του account του πελάτη γίνεται μετά την οικονομική τακτοποίηση της σχετικής παραγγελίας που έχει γίνει από μέρους του προς την εταιρεία. Η ανανέωση του λογαριασμού φιλοξενίας γίνεται με την οικονομική τακτοποίηση της παραγγελίας ανανέωσης που έχει υλοποιήσει ο πελάτης. Το χρονικό διάστημα της ανανέωσης είναι ίσο με αυτό της αρχικής συνδρομής, εκτός αν έχει συμφωνηθεί και υλοποιηθεί κάποια ειδική τροποποίηση στον λογαριασμό του πελάτη και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει καταβληθεί το αντίτιμο της ανανέωσης της συνδρομής εγκαίρως και πάντοτε πριν την ημερομηνία λήξης της συνδρομής.

   Η IP.GR οφείλει να υπενθυμίσει στον πελάτη τη λήξη της συνδρομής φιλοξενίας του μέσω email, τουλάχιστον 10 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης και να τον ενημερώσει για τις μεθόδους πληρωμής του αντιτίμου ανανέωσης της συνδρομής του.

   Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του αντιτίμου ανανέωσης, το account του πελάτη παραμένει ενεργό για 7 ακόμα ημέρες. Αν εντός των ημερών αυτών δεν καταβληθεί το αντίτιμο της ανανέωσης της συνδρομής ή δεν υπάρξει επικοινωνία από την πλευρά του πελάτη και διευθέτηση του ζητήματος, αναστέλλεται η λειτουργία του account για 7 ημέρες (suspended) και έπειτα διαγράφεται οριστικά από τον server.

   Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί την ανανέωση της συνδρομής φιλοξενίας του και η αρχική ενεργοποίηση του λογαριασμού φιλοξενίας είχε γίνει με πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας, ο πελάτης θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εταιρεία δεν αποθηκεύει δεδομένα πιστωτικών καρτών, οπότε θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες που θα του δοθούν, να προβεί σε νέα παραγγελία για την ανανέωση της υπηρεσίας και επακολούθως σε νέα χρέωση της πιστωτικής του κάρτας. H IP.GR δεν ανανεώνει αυτόματα τις συνδρομές μέσω πιστωτικών καρτών με επαναχρέωση της πιστωτικής κάρτας για τον λόγο που προαναφέρθηκε. Οποιαδήποτε πληρωμή προς την IP.GR γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας, αφορά μια και μοναδική χρέωση.

  10. Διακοπή Συμφωνητικού

   Το παρόν συμφωνητικό μπορεί να διακοπεί με πρωτοβουλία της εταιρείας εφόσον δεν τηρούνται οι συμφωνημένοι όροι της υπηρεσίας από τον πελάτη ή με πρωτοβουλία του πελάτη εφόσον δεν επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας με την εταιρεία αιτιολογημένα ή μη. Η IP.GR δεν υποχρεούται σε επιστροφή του συμφωνημένου και καταβεβλημένου από τον πελάτη ποσού για το χρονικό διάστημα που απομένει από την ημέρα της διακοπής έως την κανονική λήξη της σύμβασης, εκτός της ειδικής περίπτωσης που η διακοπή γίνεται με πρωτοβουλία του πελάτη και η παρεχόμενη υπηρεσία καλύπτεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια διακοπής. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων χρήσης από μέρους του πελάτη, η IP.GR διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί, τερματίσει ή να θέσει σε αναστολή λειτουργίας τις υπηρεσίες της κατά βούληση και δεν θα είναι υπεύθυνη για επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές, που μπορεί να προκύψουν λόγω του τερματισμού ενός λογαριασμού φιλοξενίας.

  11. Εγγύηση – Επιστροφή Χρημάτων

   Τα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων της IP.GR συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών από την ημερομηνία έναρξης του λογαριασμού φιλοξενίας. Αν ο πελάτης δεν μείνει ικανοποιημένος από το επίπεδο υπηρεσιών της IP.GR, μπορεί μέσα σε 30 ημέρες από την έναρξη του λογαριασμού του να ζητήσει την ακύρωση του παρόντος συμφωνητικού. Στην περίπτωση αυτή επιστρέφεται στον πελάτη το συνολικό πόσο της συνδρομής του.

   Σε περίπτωση που το ποσό της συνδρομής περιελάμβανε πρόσθετα έξοδα (αγορά domain name, προμήθειες τρίτων, προμήθειες τραπεζών ή πιστωτικών καρτών, έξοδα εγκατάστασης, πρόσθετες υπηρεσίες) το ποσό της συνδρομής επιστρέφεται στον πελάτη αφού παρακρατηθούν τα παραπάνω έξοδα. Καμία επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται μετά την 30η μέρα της συνδρομής. Η παραπάνω εγγύηση επιστροφής χρημάτων, αφορά αποκλειστικά και μόνο τα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων και όχι το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών από την IP.GR.

  12. Όροι Χρήσης Δωρεάν Φιλοξενίας

   Η εταιρεία παρέχει το πακέτο δωρεάν φιλοξενίας χώρου σε κάθε πελάτη που έχει κατοχυρώσει ή πρόκειται να κατοχυρώσει όνομα χώρου (domain name) στην IP.GR, ή να μεταφέρει όνομα χώρου από άλλον καταχωρητή στην εταιρεία.

   Η συνδρομή αυτή παρέχεται από την εταιρεία επ' αόριστον και για όσο καιρό το συγκεκριμένο όνομα χώρου παραμένει ενεργό, είναι καταχωρημένο στην ΙP.GR και δεν γίνει αλλαγή των nameservers του ονόματος από τον πελάτη.

   Κάθε δωρεάν συνδρομή φιλοξενίας συνδέεται με ένα συγκεκριμένο όνομα χώρου. Αν το όνομα λήξει ή μεταφερθεί σε άλλο καταχωρητή, τότε άμεσα και αυτόματα η δωρεάν συνδρομή φιλοξενίας τερματίζεται και διαγράφεται.

   Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ο τρόπος ενεργοποίησης του δωρεάν πακέτου φιλοξενίας αναφέρονται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα της εταιρείας και για κάθε αλλαγή / αναβάθμιση των τεχνικών αυτών χαρακτηριστικών, ο πελάτης θα ενημερώνεται από σχετική ανάρτηση σε αυτή.

   Η υπηρεσία αυτή παρέχεται από την εταιρεία δωρεάν και χωρίς καμία παροχή εγγυήσεων. Επιπροσθέτως, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παροχή της υπηρεσίας αυτής, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

 3. Semi Dedicated Hosting

  1. Πακέτα

   Τα πακέτα Semi Dedicated Hosting παρουσιάζονται σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του ιστοτόπου της εταιρείας. Η διάθεση αυτών των πακέτων φιλοξενίας απευθύνεται σε πελάτες με ιστοσελίδες και εφαρμογές που έχουν ειδικές απαιτήσεις οι οποίες δεν καλύπτονται από τα πακέτα της βασικής σειράς hosting.

   Συνήθως αυτές οι ιστοσελίδες και εφαρμογές έχουν ανάγκες σε πόρους συστήματος μεγαλύτερες από τις συνήθεις ιστοσελίδες / εφαρμογές. Τα χαρακτηριστικά των πακέτων Semi Dedicated και το επίπεδο παροχών σε πόρους συστήματος, αναφέρονται λεπτομερώς στη σελίδα διάθεσης της υπηρεσίας και ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να μελετήσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πριν την απόκτηση οποιουδήποτε πακέτου. Με αυτόν τον τρόπο τα πακέτα γίνονται συγκεκριμένα ως προς τη δυναμική τους και ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να κρίνει την καταλληλότητα και επάρκεια των πακέτων για την ιστοσελίδα που θέλει να εγκαταστήσει σε αυτά.

   Η εταιρεία δύναται να βοηθήσει τον πελάτη στην επιλογή του κατάλληλου πακέτου hosting με αίτημα του πελάτη. Αν η παραγγελία του πελάτη αφορά την αξιολόγηση ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου ιστοτόπου, η εταιρεία δύναται να παράσχει την συγκεκριμένη υπηρεσία της αξιολόγησης με χρέωση που θα προ-συμφωνηθεί με τον πελάτη καθότι μία τέτοια υπηρεσία αξιολόγησης ενός ιστοτόπου δεν καλύπτεται από τις τυπικές υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, δύναται όμως να αποδοθεί συμπληρωματικά προκειμένου να διευκολυνθεί ο πελάτης στην επιλογή του κατάλληλου πακέτου hosting και όταν αδυνατεί ο ίδιος να αποδώσει μια τεχνική και μετρήσιμη αξιολόγηση του ιστοτόπου του.

  2. Πολιτική ορθής χρήσης και επιτρεπτή χρήση servers

   Οι όροι χρήσης που ισχύουν στα πακέτα hosting της σειράς Semi Dedicated, είναι ίδιοι με αυτούς της βασικής σειράς hosting, όπως αυτοί περιγράφονται ανωτέρω. Οι διαφοροποιήσεις από την βασική σειρά hosting περιγράφονται με ειδικές διευκρινίσεις στους όρους χρήσης της βασικής σειράς hosting και για λόγους απλότητας και ευκολίας ανάγνωσης των όρων χρήσης δεν επαναλαμβάνονται εδώ.

   Ο τρόπος με τον οποίο παρέχεται η υπηρεσία Semi Dedicated, οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία για την ασφάλιση των διακομιστών και όλες οι λοιπές ενέργειες διαχείρισης, αναβάθμισης, εποπτείας και υποστήριξης των εν λόγω πακέτων hosting, δεν διαφέρει από την βασική σειρά πακέτων hosting. Οι διαφοροποιήσεις αφορούν κατά βάση τους πόρους των πακέτων που είναι συγκριτικά περισσότεροι των πακέτων της βασικής σειράς hosting για να καλύψουν τις ανάγκες πιο απαιτητικών ιστοσελίδων και εφαρμογών.

 4. Reseller

  1. Περιγραφή

   Η υπηρεσία Reseller hosting αφορά στη φιλοξενία ιστοσελίδων μέσων απαιτήσεων σε πόρους συστήματος και είναι παρόμοιας δυναμικής με τα πακέτα της βασικής σειράς hosting. Το πλεονέκτημα της σειράς Reseller hosting είναι η ύπαρξη ενός ενδιάμεσου περιβάλλοντος μεταπωλητή (WHM) μέσω του οποίου ο ιδιοκτήτης του πακέτου Reseller έχει τη δυνατότητα δημιουργίας πακέτων hosting με δικές του προδιαγραφές και παροχές, στα πλαίσια πάντοτε των συνολικών πόρων που του αποδίδονται στο πακέτο Reseller.

   Οι τεχνικές προδιαγραφές περιγράφονται αναλυτικά σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στον ιστότοπο της εταιρείας, οπότε ο πελάτης μπορεί να δει αναλυτικά τις παροχές και να κρίνει την επάρκεια των πακέτων ως προς τις τεχνικές απαιτήσεις των εφαρμογών του.

   Τα πακέτα Reseller ταιριάζουν απόλυτα σε άτομα που είναι έμμεσα ή άμεσα μεταπωλητές hosting και έχουν ιστοσελίδες χωρίς ειδικές και υψηλές απαιτήσεις σε πόρους συστήματος. Η δυνατότητα δημιουργίας αυτόνομων cpanel accounts παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και ανεξαρτησίας μεταξύ των ιστοσελίδων και σε περίπτωση που κάποιος πελάτης ενδιαφέρεται στη φιλοξενία πολλών διαφορετικών σελίδων (μέσων απαιτήσεων), είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιούν πακέτα Reseller από το να προσθέτουν addon domains σε μοναδικά πακέτα hosting.

   Τα addon domains είναι ευέλικτα όταν κάποια ιστοσελίδα βρίσκεται σε ένα πακέτο της βασικής σειράς hosting και χρειάζεται έναν ή περισσότερους συμπληρωματικούς ιστοτόπους, όπως για παράδειγμα έναν ιστότοπο για την δημοσίευση του ισολογισμού της επιχείρησής ή την μπροσούρα ενός προϊόντος ή ένα πορτρφόλιο έργων κ.ά. Για όλες τις συμπληρωματικές ιστοσελίδες (microsites) που μπορεί να είναι απλά custom scripts ή απλές στατικές σελίδες χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, εξυπηρετούν κατάλληλα τις ανάγκες τα πακέτα με πολλά πρόσθετα domains. Αν όμως ο πελάτης επιθυμεί να εγκαταστήσει ανεξάρτητες ιστοσελίδες μεταξύ τους, τότε ένα πακέτο Reseller εξυπηρετεί ιδανικότερα τις ανάγκες του πελάτη, καθότι του παρέχει ασφάλεια, ανεξαρτησία και δυνατότητα μετρήσεων μεταξύ των ιστοσελίδων του, καθώς η καθεμία έχει ουσιαστικά ένα δικό της αυτόνομο πακέτο hosting, τους πόρους του οποίου έχει καθορίσει ο ίδιος ο μεταπωλητής. Ιδίως δε στην περίπτωση της φιλοξενίας opensource εφαρμογών όπου η ανάγκη για αναβαθμίσεις ασφαλείας των εφαρμογών είναι αρκετά συχνή, τα αυτόνομα πακέτα hosting θα πρέπει να προτιμώνται σαφώς από την χρήση των addon domains είτε αυτά εμπεριέχονται σε κάποιο πακέτο Reseller είτε είναι αυτόνομα πακέτα της βασικής σειράς hosting ή και της σειράς Semi Dedicated.

  2. Πολιτική ορθής χρήσης

   Η πολιτική ορθής χρήσης για τους μεταπωλητές είναι όμοια με αυτήν των υπολοίπων πελατών. Κάθε λογαριασμός hosting σε ένα Reseller πακέτο αντιμετωπίζεται ως προς την ορθή χρήση των υπηρεσιών όπως και όλα τα άλλα πακέτα hosting της βασικής σειράς hosting. Μπορείτε να ανατρέξετε ανωτέρω στην πολιτική ορθής χρήσης των πακέτων hosting της γενικής σειράς hosting. Για λόγους απλότητας και ευκολίας ανάγνωσης, οι συγκεκριμένοι όροι χρήσης δεν επαναλαμβάνονται εδώ.

  3. Όρια χρήσης

   Κάθε πακέτο Reseller έχει συγκεκριμένους πόρους όπως αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στη σελίδα Reseller hosting της εταιρείας. Κάθε αυτόνομο cPanel account που δημιουργείται από κάποιον μεταπωλητή, έχει ένα πεπερασμένο όριο πόρων το οποίο είναι μία μείξη ρυθμίσεων τις οποίες ορίζει ο μεταπωλητής (χώρος στον δίσκο, email accounts, addon domains, alias domains κ.ά.) και ρυθμίσεων που δεν μπορεί να ορίσει ο μεταπωλητής, αλλά είναι κοινές μεταξύ όλων των πακέτων (cpu, ram, inodes κ.ά.).

   Αν κάποιος μεταπωλητής έχει μεταξύ άλλων και ιστοσελίδες με ειδικές / υψηλές απαιτήσεις, έχει τη δυνατότητα προμήθειας πακέτων hosting της σειράς Semi Dedicated προκειμένου να φιλοξενήσει αυτές και μόνο τις απαιτητικές ιστοσελίδες σε πακέτα με περισσότερους πόρους και να διατηρήσει όλα τα υπόλοιπα πακέτα στο Reseller account. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία καλύπτει την δυνατότητα αναβάθμισης ενός account που βρίσκεται σε πακέτο Reseller, καθότι η διάθεση περισσότερων επεξεργαστικών πόρων στα πλαίσια του Reseller πακέτου δεν είναι εφικτή. Συνεπώς μέσω της αυτονόμησης του πακέτου hosting και της ανάθεσης σε πακέτο της σειράς Semi Dedicated μπορεί ένα πακέτο hosting που αρχικά αποτελούσε account σε Reseller πακέτο, να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει τη φιλοξενία του στα πλαίσια της εταιρείας και εφόσον ο πελάτης του επιθυμεί.

  4. Υποστήριξη μεταπωλητών

   Στην περίπτωση των μεταπωλητών hosting αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αναγνωρίζει ως πελάτη και εντολέα της, τον πελάτη που έχει προμηθευτεί πακέτο μεταπωλητή από την εταιρεία, αποδεχόμενος τους παρόντες όρους χρήσης και όχι τους πελάτες του μεταπωλητή που γίνονται οι τελικοί αποδέκτες της υπηρεσίας μέσω της παροχής λογαριασμών hosting που έχουν παραχωρηθεί σε αυτούς από τον μεταπωλητή.

   Η εταιρεία δεν έχει την υποχρέωση να εξυπηρετεί αιτήματα υποστήριξης που δεν προέρχονται από τον ίδιο τον μεταπωλητή και αφορούν το reseller πακέτο του και τα πακέτα hosting που αυτό περιλαμβάνει. Οι μεταπωλητές θα πρέπει να αναλαμβάνουν σαφώς την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πελατών τους και να μην τους παραπέμπουν στην εταιρεία προς εξυπηρέτηση.

   Η εταιρεία ενδέχεται να μπορέσει να εξυπηρετήσει αιτήματα που αφορούν πελάτες των μεταπωλητών μόνο κατόπιν ειδικής συμφωνίας με τον μεταπωλητή και ενδεχομένως ειδικής χρέωσης για αυτά, χωρίς να αναλαμβάνει κάποια δέσμευση ότι αυτό θα συμβεί και αναλόγως της ικανότητας και δυναμικής εξυπηρέτησης την στιγμή του αιτήματος υποστήριξης.

 5. Email

  1. Πολιτική ορθής χρήσης

   Η εταιρεία θεωρεί αυτονόητη την καλόβουλη χρήση της υπηρεσίας email και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του πελάτη να αποφύγει τεχνικές που οδηγούν σε κακόβουλη χρήση της υπηρεσίας. Ως εκ τούτου ο πελάτης θα πρέπει να έχει την συναίνεση των αποδεκτών των emails που αποστέλλει, σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται κάποιος από αυτούς να κάνει αναφορά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και να προκληθεί πρόβλημα στον πελάτη ή / και στον server.

   Η χρήση των mail servers εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας που διαθέτει η εταιρεία στις υπηρεσίες καθενός από τα πακέτα hosting του πελάτη, αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των τυπικών αναγκών αλληλογραφίας μίας ιστοσελίδας, σε πλαίσια τα οποία δεν προκαλούν κόλλημα στην παροχή της υπηρεσίας. Για τον λόγο αυτό κάθε πακέτο hosting έχει συγκεκριμένη δυναμική ως προς την αποστολή μηνυμάτων.

   Η μαζική αποστολή μηνυμάτων, ακόμη και όταν υπάρχει συγκατάθεση από όλους τους παραλήπτες δεν περιλαμβάνεται στις τυπικές ανάγκες μιας ιστοσελίδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει ο πελάτης να κάνεις τις μαζικές αποστολές (καμπάνιες) μέσα από υπηρεσίες που εξειδικεύονται στην μαζική αποστολή μεγάλου όγκου μηνυμάτων με email. Η εταιρεία δεν παρέχει υπηρεσίες μαζικής αποστολής email, οπότε ο πελάτης θα πρέπει αυτόνομα να αναζητήσει την επιθυμητή λύση. Η εταιρεία δύναται να προτείνει λύσεις κατ' απαίτηση του πελάτη και ανάλογα με την γνώση και την εκτίμηση περί ικανοποιητικών εναλλακτικών λύσεων στο διαδίκτυο την εκάστοτε χρονική στιγμή.

  2. Όρια χρήσης

   Τα όρια χρήσης στην αποστολή αλληλογραφίας περιγράφονται στην ενότητα των όρων χρήσης των πακέτων της βασικής σειράς hosting και συγκεκριμένα στην υποενότητα email. Συμπληρωματικά ενδέχεται να υπάρχει σχετική αναφορά και στη σελίδα περιγραφής της εκάστοτε υπηρεσίας.

  3. Spam

   Στην περίπτωση αποστολής ανεπιθύμητων μαζικών μηνυμάτων κατ' επανάληψη - spamming - από τον λογαριασμό του πελάτη, που ξεπερνούν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ανά ώρα για το εκάστοτε πακέτο hosting, απενεργοποιείται η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του πελάτη και ενημερώνεται ο πελάτης σε εύλογο χρονικό διάστημα. Έπειτα ο πελάτης με δική του ευθύνη πρέπει να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους για να ασφαλίσει την εφαρμογή του ή και το δίκτυο του και να διαμορφώσει κατάλληλα τις πολιτικές του, προς αποφυγή μελλοντικών παρόμοιων κρουσμάτων.

  4. Τύποι αρχείων

   Κατά την αποστολή και λήψη μηνυμάτων με email δεν επιτρέπεται η επισύναψη αρχείων που περιλαμβάνουν εκτελέσιμα αρχεία ή αρχεία με προστασία κωδικού (Password Protected Files) καθότι οι συγκεκριμένοι τύποι αρχείων χρησιμοποιούνται κατά βάση με κακόβουλο τρόπο στο διαδίκτυο, οπότε η υπηρεσία μας απαγορεύει και αποτρέπει κατά το δυνατό τη χρήση τους.

 6. Domain Names

  Η IP.GR παρέχει υπηρεσίες καταχώρησης ονομάτων χώρου στους πελάτες της με την προϋπόθεση ότι οι πελάτες συμφωνούν και ακολουθούν τους όρους χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την εταιρεία παραβίαση των όρων χρήσης από μέρους του πελάτη, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό / καρτέλα του πελάτη, να αφαιρέσει τους nameservers των domain που έχει υπό την διαχείριση του έτσι ώστε αυτά να μην είναι σε λειτουργία και τέλος να αποστείλει τους κωδικούς εξουσιοδότησης των domain στον πελάτη για να μπορέσει ο τελευταίος να μεταφέρει εντός 7 ημερών τα ονόματα σε άλλον καταχωρητή.

  Με κάθε καταχώρηση ονόματος χώρου ο πελάτης μπορεί να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες forwarding και dns control που η IP.GR προσφέρει δωρεάν. Αν ο πελάτης ενεργοποιήσει αυτές τις υπηρεσίες για κάποιο domain, η IP.GR δεν ελέγχει και δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα και το περιεχόμενο της σελίδας στην οποία ανακατευθύνεται το domain. Οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν η ανακατεύθυνση γίνεται σε σελίδες νόμιμου περιεχομένου σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν περιέχουν πορνογραφικό, ρατσιστικό και γενικά ανήθικο υλικό και δεν θίγονται συμφέροντα τρίτων.

  Δεν μπορεί να γίνει καμία επιστροφή χρημάτων (σε πιστωτική κάρτα ή με μετρητά) όταν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατοχύρωσης, ανανέωσης ή μεταβίβασης ονομάτων χώρου.

  Οι διαφορές που τυχόν προκύψουν μεταξύ του πελάτη ή και τρίτων προσώπων με την IP.GR, εφόσον δεν επιλυθούν σε φιλικό επίπεδο, θα δοθούν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και εφαρμοστέο θα είναι το ελληνικό δίκαιο.

  Η IP.GR έχει το δικαίωμα να τροποποιεί τους παρόντες όρους σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, λόγους απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών ή ανωτέρας βίας.

  1. .gr Domains

   1. Αντικείμενο

    Η IP.GR παρέχει στον πελάτη υπηρεσίες Καταχωρητή ονομάτων χώρου (domain names), σύμφωνα με τον κανονισμό διαχείρισης και εκχώρησης ονομάτων Χώρου (Domain Names), όπως αυτός περιγράφεται και αναβαθμίζεται κατά περιόδους στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT - https://www.eett.gr).

   2. Υποχρεώσεις της IP.GR

    Η IP.GR υποχρεούται να παρέχει, την κατά περίπτωση συμφωνηθείσα υπηρεσία, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και τις αποφάσεις της ΕΕΤΤ.

    Η IP.GR τηρεί τους κανόνες περί προσωπικών δεδομένων που αφορούν τους καταχωρούμενους κατά τρόπο που ορίζεται στις διατάξεις του κανονισμού της ΕΕΤΤ.

    Η IP.GR υποχρεούται να ενημερώνει τον πελάτη για οποιαδήποτε κοινοποίηση πληροφορίας από την ΕΕΤΤ ή το Μητρώο που αφορά το αντίστοιχο .gr ή .ελ όνομα χώρου.

    Σε περιπτώσεις που εμπλέκεται η απόφαση της ΕΕΤΤ (αιτήσεις για καταχώρηση, μεταβίβαση κλπ.), η μόνη υποχρέωση και ευθύνη της IP.GR είναι να αποστείλει την αντίστοιχη αίτηση στο Μητρώο. Η IP.GR δεν εγγυάται ότι η αίτηση θα έχει θετικό τελικό αποτέλεσμα καθώς αυτό εναπόκειται μόνο στην θετική απόφαση της ΕΕΤΤ.

   3. Υποχρεώσεις του Πελάτη

    Ο πελάτης υποχρεούται να ενημερώνει την IP.GR για οποιαδήποτε αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας του.

    Ο πελάτης υποχρεούται να καταβάλει τα τέλη που αναγράφονται στον διαδικτυακό τόπο της IP.GR ακόμα και αν απορριφθεί η αίτηση από την ΕΕΤΤ. Σε περίπτωση μη εξόφλησης των οφειλών του προς την IP.GR εντός των ημερομηνιών που προβλέπονται κάθε φορά, η υποβολή της αίτησης θεωρείται ως μη υποβληθείσα.

    Ο πελάτης οφείλει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που του παρέχονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των τηλεπικοινωνιών και η οποιαδήποτε παράνομη χρήση από την μεριά του, επιφέρει ποινικές και αστικές κυρώσεις.

    Ο πελάτης κατανοεί και συναινεί στη χρήση των προσωπικών δεδομένων των καταχωρούμενων που αυτός ορίζει, με τον τρόπο που υπαγορεύεται στον κανονισμό της ΕΕΤΤ. Σε περίπτωση που οι διατάξεις του κανονισμού δεν είναι ξεκάθαρες στον πελάτη, αυτός καλείται να ζητήσει διευκρινίσεις από την εταιρεία πριν διαθέσει οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο στην εταιρεία, προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις αναφορικά με τα δικαιώματά του και του τρόπου με τον οποίο γίνεται η χρήση, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία προς την ΕΕΤΤ καθώς και η επακόλουθη χρήση αυτών από την ΕΕΤΤ.

   4. Χρέωση Υπηρεσιών

    Ο πελάτης χρεώνεται για τις υπηρεσίες που του παρέχονται με βάση τον τιμοκατάλογο της IP.GR, τον οποίο η IP.GR τροποποιεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι τιμές επιβαρύνονται με 24%, 17%, 0% Φ.Π.Α. ή όπως ορίζεται από την νομοθεσία κατά περίπτωση.

    Ο τιμοκατάλογος είναι δημοσιευμένος στον δικτυακό τόπο της IP.GR και οι τιμές συμπεριλαμβάνουν τα τέλη που αποδίδονται από την IP.GR στην ΕΕΤΤ.

    Ο πελάτης οφείλει να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς την IP.GR κατά την υποβολή της αίτησης και σύμφωνα πάντα με τους τρόπους πληρωμής που συμφώνησε με την IP.GR.

    Η IP.GR εκδίδει και αποστέλλει τα αντίστοιχα παραστατικά στην διεύθυνση που έχει δηλωθεί από τον πελάτη.

   5. Ειδικοί Όροι

    Κατά την υποβολή οποιασδήποτε αίτησης προς την ΕΕΤΤ ο πελάτης δηλώνει ότι:

    1. Τα στοιχεία που δηλώνει στην παρούσα αίτηση είναι αληθή και ακριβή.
    2. Δεν παραβιάζει εν γνώσει του δικαιώματα τρίτων.
    3. Δεσμεύει το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο (σε περίπτωση νομικού προσώπου).
    4. Σε περίπτωση που η αίτηση αφορά υπηρεσία που θα χρησιμοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο ή γίνεται για λογαριασμό τρίτου προσώπου έχει την πλήρη εξουσιοδότηση και συναίνεση από το πρόσωπο αυτό να χρησιμοποιεί τα στοιχεία του και οι ενέργειες του είναι σε γνώση του τρίτου προσώπου.

   6. Διαδικασίες .gr ή .ελ domain

    Η εταιρεία με την ιδιότητά της ως επίσημος καταχωρητής ονομάτων χώρου με κατάληξη .gr ή .ελ, παρέχει την δυνατότητα στον πελάτη για μια σειρά ενεργειών επάνω σε αυτά τα domains όπως:

    • Καταχώρηση
    • Μεταβίβαση
    • Αλλαγή Επωνυμίας
    • Αλλαγή Καταχωρητή
    • Μεταβολή Στοιχείων
    • Διαγραφή
    Όλες οι παραπάνω ενέργειες εκτελούνται κατά τον τρόπο που υπαγορεύει η ΕΕΤΤ στον Κανονισμό Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr ή .ελ, τον οποίο ο πελάτης μπορεί να προσπελάσει και μελετήσει μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ https://www.eett.gr.

  2. gTLDs

   1. Αντικείμενο

    H ΙP.GR προσφέρει στον πελάτη υπηρεσίες καταχώρησης ονομάτων χώρου με κατάληξη .com .net .org .biz .info. και λοιπών gTLDs. Η IP.GR δεν είναι επίσημος εγκεκριμένος καταχωρητής για τα συγκεκριμένα domains αλλά συνεργάζεται με εταιρεία η οποία και είναι εγκεκριμένος καταχωρητής από τον ICANN www.icann.org.

   2. ICANN - θεσμικό πλαίσιο

    Ο ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) είναι μια διεθνώς οργανωμένη μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει την ευθύνη μεταξύ άλλων για τις γενικές καταλήξεις (gTLD) και τις καταλήξεις με κωδικό χώρας (ccTLD). Όλες οι εξουσίες και υποχρεώσεις των καταχωρητών και τον καταχωρούμενων υπαγορεύονται από τον ICANN. Για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταχωρουμένων ο πελάτης μπορεί να ενημερώνεται και από την σελίδα του ICANN - https://www.icann.org/registrants.

   3. Enom

    Η IP.GR είναι μεταπωλητής της εταιρείας Enom και δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της Enom. Η χρήση των υπηρεσιών καταχώρησης .com .net .org .biz .info domains και των υπόλοιπων gtlds, των SSL πιστοποιητικών και της υπηρεσίας ID Protect μέσω της IP.GR, καθώς και της διαβίβασης προσωπικών δεδομένων προς τον Enom, συνεπάγεται την αποδοχή των όρων χρήσης που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα της συνεργαζόμενης εταιρείας Enom. enom.com. Τους επιμέρους όρους χρήσης που σχετίζονται μόνο με τα domain names μπορείτε να τους δείτε κάνοντας κλικ εδώ

    Για κάποιες από τις καταλήξεις των gTLD domain names ενδέχεται να ισχύουν επιπρόσθετες προϋποθέσεις και όροι. Με την κατοχύρωση ενός gTLD ο πελάτης ανεπιφύλακτα αποδέχεται τους όρους αυτούς και βεβαιώνει ότι πληροί τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Οι καταλήξεις για τις οποίες ισχύουν επιπρόσθετες προϋποθέσεις, οι προϋποθέσεις αυτές βρίσκονται εδώ: Επιμέρους όροι για την καταχώρηση νέων gTLDs

  3. .eu Domains

   1. Αντικείμενο

    H ΙP.GR προσφέρει στον πελάτη υπηρεσίες καταχώρησης ονομάτων χώρου με κατάληξη .eu. Η IP.GR είναι επίσημος εγκεκριμένος καταχωρητής από την Eurid.

   2. Υποχρεώσεις της IP.GR

    1. Η IP.GR υποχρεούται να παρέχει την κάθε φορά συμφωνηθείσα υπηρεσία σύμφωνα με τους κανόνες και τις αποφάσεις της Eurid.
    2. Η IP.GR δεν διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα των καταχωρούμενων σε τρίτους παρά μόνο στην Eurid και με σκοπό την αποκλειστική εξυπηρέτηση των διαδικασιών που αφορούν τα ονόματα χώρου και είναι:
     • Καταχώρηση
     • Μεταβίβαση
     • Αλλαγή Καταχωρητή
     • Μεταβολή Στοιχείων
     • Διαγραφή
    3. Η IP.GR υποχρεούται να ενημερώνει τον πελάτη για οποιαδήποτε κοινοποίηση πληροφορίας από την Eurid που αφορά το αντίστοιχο .eu όνομα χώρου.
   3. Υποχρεώσεις του Πελάτη

    1. Ο πελάτης υποχρεούται να ενημερώνει την IP.GR για οποιαδήποτε αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας του.
    2. Ο πελάτης προκαταβάλει τα τέλη που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της IP.GR και σχετίζονται με την καταχώρηση, ανανέωση ή άλλη ενδεχόμενη χρεώσιμη πράξη για .eu domain name του ενδιαφέροντός του και η εταιρεία μόλις διαπιστώσει την οικονομική τακτοποίηση της παραγγελίας του πελάτη προχωράει στην υποβολή του σχετικού αιτήματος στην Eurid.
    3. Ο πελάτης οφείλει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που του παρέχονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των τηλεπικοινωνιών και η οποιαδήποτε παράνομη χρήση από την μεριά του, επιφέρει ποινικές και αστικές κυρώσεις.
   4. Αιτήματα σχετικά με προσωπικά δεδομένα καταχωρούμενων

    1. Οι ιδιοκτήτες των domain names με κατάληξη .eu έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από την Eurid και μέσω της ιστοσελίδας my.eu, τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το domain τους.
    2. Η εταιρεία δεν δικαιούται να εξυπηρετεί αιτήματα για κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων σε κανέναν πλην της ίδια της Eurid και σε περίπτωση τέτοιου αιτήματος παραπέμπει τον ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα my.eu
   5. IDN Domains

    1. Η IP.GR προσφέρει μέσω του μητρώου EURID τη δυνατότητα καταχώρησης ονομάτων χώρου .eu με ελληνικούς χαρακτήρες.
    2. Η IP.GR δεν υποστηρίζει τους διεθνείς χαρακτήρες που υποστηρίζει το μητρώο των .eu domain, αλλά μόνο τους ελληνικούς χαρακτήρες α-ω|ά|έ|ή|ί|ύ|ό|ώ|ΐ|ϊ|ϋ|ΰ , έτσι η αναζήτηση διαθεσιμότητας ονόματος χώρου που περιλαμβάνει χαρακτήρες διαφορετικούς από τους παραπάνω θα επιστρέψει σαν αποτέλεσμα ότι το όνομα δεν είναι διαθέσιμο ή δεν είναι έγκυρο, ακόμη και αν το συγκεκριμένο όνομα είναι διαθέσιμο και έγκυρο.
   6. Χρεώσεις Υπηρεσιών

    1. Ο πελάτης χρεώνεται για τις υπηρεσίες που του παρέχονται με βάση τον τιμοκατάλογο της IP.GR. Οι τιμές επιβαρύνονται με 24%, 17% ή 0% Φ.Π.Α. ή όπως ορίζεται από την νομοθεσία κατά περίπτωση.
    2. Ο τιμοκατάλογος είναι δημοσιευμένος στον δικτυακό τόπο της IP.GR και οι τιμές συμπεριλαμβάνουν τα τέλη που αποδίδονται από την IP.GR στην Eurid.
    3. Ο πελάτης οφείλει να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς την IP.GR κατά την υποβολή της αίτησης και σύμφωνα πάντα με τους τρόπους πληρωμής που συμφώνησε με την IP.GR.
    4. Η IP.GR εκδίδει και αποστέλλει τα αντίστοιχα παραστατικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλωθεί από τον πελάτη.
   7. Διάρκεια Ονόματος – Ανανέωση

    1. Το δικαίωμα που αποκτάται με την εκχώρηση ενός ονόματος χώρου με κατάληξη .eu διαρκεί από 1 έως 2 χρόνια ανάλογα με τον χρόνο καταχώρησης.
    2. Η εκχώρηση μπορεί να ανανεώνεται διαρκώς με την καταβολή των αντίστοιχων τελών κάθε φορά.
    3. Με τη λήξη της περιόδου εκχώρησης ή της ανανέωσης το όνομα χώρου με κατάληξη .eu απενεργοποιείται από το Μητρώο σύμφωνα με τις αποφάσεις της Eurid.
  4. Ανανέωση – Λήξη Domain

   1. Ειδοποιήσεις

    Η IP.GR σας υπενθυμίζει την λήξη των domain names , αποστέλλοντας email ενενήντα (90), εξήντα (60), τριάντα (30) δέκα (10) και πέντε (5) ημέρες πριν την λήξη τους. Επιπλέον, στους συνδρομητές που έχουν επιλέξει να ενημερώνονται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό σας, η IP.GR αποστέλλει και SMS.

   2. Διακοπή υπηρεσιών

    Εάν τα τέλη ανανέωσης δεν τακτοποιηθούν πριν από την ημερομηνία λήξης, η λειτουργία του domain διακόπτεται από το Μητρώο και τo domain μπαίνει σε κατάσταση καραντίνας.

    Όταν το domain μπει σε καραντίνα καμία άλλη υπηρεσία που σχετίζεται με το domain δε θα λειτουργεί.

    Η χρονική διάρκεια της κατάστασης καραντίνας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την κατάληξη του domain:

    • Τα .gr ή .ελ domains μπαίνουν σε κατάσταση καραντίνας για 15 ημέρες.
    • Τα .eu domains μπαίνουν σε κατάσταση καραντίνας για 40 ημέρες.
    • Τέλος τα .com, .net, .biz, .org, .info domains μπαίνουν σε κατάσταση καραντίνας για 30 ημέρες.
   3. Ανανέωση από καραντίνα

    Kατά τη χρονική διάρκεια της περιόδου της καραντίνας, τα domains μπορούν να ανανεωθούν μόνο από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη τους. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα domains, με εξαίρεση τα gTLDs, απελευθερώνονται και μπορούν να καταχωρηθούν από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Τα gTLDs μετά το πέρας της καραντίνας μπαίνουν σε redemption period για 90-120 ημέρες, όπου εκεί το κόστος ανανέωσης τους είναι πολύ υψηλό. Αν δεν ανανεωθούν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη κατά την περίοδο αυτή, τότε αφήνονται ελεύθερα.

  5. Backorder

   1. Περιγραφή Υπηρεσίας

    Η υπηρεσία χρησιμοποιείται από τον πελάτη για την κατοχύρωση .gr ονομάτων τα οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι διαθέσιμα και εφόσον αυτά δεν ανανεωθούν κατά την ημερομηνία λήξης τους. Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας για ένα όνομα χώρου, αυτό παρακολουθείται και εφόσον μετά τη λήξη του το όνομα δεν ανανεωθεί από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη του και αφεθεί ελεύθερο, επιχειρείται άμεσα η κατοχύρωση του, χωρίς καμία επιπρόσθετη εντολή ή ενέργεια του πελάτη.

   2. Υποχρεώσεις της IP.GR

    Η IP.GR υποχρεούται να παρέχει την συμφωνηθείσα υπηρεσία σύμφωνα με τους κανόνες και τις αποφάσεις των αντίστοιχων Μητρώων ονομάτων. Η IP.GR τηρεί την διασφάλιση των στοιχείων του πελάτη και την μη δημοσιοποίηση των προσωπικών του δεδομένων.

    Η εταιρεία αναλαμβάνει την παρακολούθηση του ονόματος για το οποίο χρησιμοποιήθηκε η υπηρεσία Backorder. Σε περίπτωση που αυτό καταστεί διαθέσιμο, η εταιρεία θα επιχειρήσει άμεσα την καταχώρησή του. Αν η καταχώρηση είναι επιτυχής, ο πελάτης θα ενημερωθεί σχετικά με email από το Μητρώο των .gr ή .ελ ονομάτων.

    Η εταιρεία δεν μπορεί να παρέχει καμία εγγύηση για την επιτυχημένη κατοχύρωση του ονόματος για το οποίο χρησιμοποιήθηκε η υπηρεσία.

   3. Υποχρεώσεις του Πελάτη

    Ο πελάτης οφείλει να κατανοεί ότι η εταιρεία δεν δύναται να παρέχει καμία εγγύηση για την κατοχύρωση του ονόματος, καθώς υπάρχει περίπτωση αυτό να ανανεωθεί από τον τωρινό του ιδιοκτήτη. Επιπλέον, μετά τη λήξη του ονόματος, το όνομα περιέρχεται σε κατάσταση καραντίνας για 15 ημερολογιακές ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μόνο ο τρέχων ιδιοκτήτης του ονόματος μπορεί να το ανανεώσει. Η υπηρεσία Backorder θα επιχειρήσει την κατοχύρωση του ονόματος αμέσως μετά το πέρας της περιόδου αυτής.

    Ο πελάτης αποδέχεται ότι η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η καταχώρηση του ονόματος για το οποίο χρησιμοποιήθηκε η υπηρεσία.

    Ο πελάτης φέρει την υποχρέωση να καταβάλει τα τέλη της υπηρεσίας, τα οποία αναγράφονται στην ιστοσελίδα της IP.GR.

    Ο πελάτης οφείλει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που του παρέχονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των τηλεπικοινωνιών και η οποιαδήποτε παράνομη χρήση από την μεριά του, επιφέρει ποινικές και αστικές κυρώσεις.

   4. Χρέωση Υπηρεσιών

    Ο πελάτης χρεώνεται για τις υπηρεσίες που του παρέχονται με βάση τον τιμοκατάλογο της IP.GR, τον οποίο η IP.GR τροποποιεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι τιμές επιβαρύνονται με 24%, 17% ή 0% Φ.Π.Α. ή όπως ορίζεται από την νομοθεσία κατά περίπτωση.

    Το κόστος της υπηρεσίας περιλαμβάνει το κόστος παροχής της υπηρεσίας από την εταιρεία και τα τέλη κατοχύρωσης του ονόματος χώρου.

    Σε περίπτωση ακύρωσης το κόστος της υπηρεσίας δεν επιστρέφεται μετρητοίς στον πελάτη, αλλά σε μορφή credits, τα οποία ο πελάτης δύναται να εξαργυρώσει για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία παρέχεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

    Στο κόστος της υπηρεσίας δεν συνυπολογίζεται το ποσοστό έκπτωσης που μπορεί να υπάρχει στον λογαριασμό του πελάτη.

    Ο πελάτης χρεώνεται το κόστος της υπηρεσίας την στιγμή που υποβάλλει την παραγγελία του.

    Καθώς η υπηρεσία περιλαμβάνει κατοχύρωση ονόματος σε μελλοντικό χρόνο, εάν κατά την χρονική στιγμή της κατοχύρωσης ο σχετικός τιμοκατάλογος έχει αναπροσαρμοσθεί, ο πελάτης θα κληθεί να καταβάλει τη χρηματική διαφορά. Εάν η διαφορά είναι υπέρ του πελάτη, θα του επιστραφεί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε αυτή.

   5. Ενεργοποίηση Υπηρεσίας – Διάρκεια χρήσης

    Η υπηρεσία ενεργοποιείται μετά από υποβολή αίτησης και την οικονομική τακτοποίηση αυτής από τον πελάτη. Σε περίπτωση που παρέλθουν τρεις (3) ημέρες από την υποβολή της αίτησης μέχρι την οικονομική τακτοποίηση, η αίτηση ακυρώνεται αυτόματα. Σε περίπτωση που υποβληθούν ταυτόχρονα περισσότερες από μία παραγγελίες για τη χρήση της υπηρεσίας για το ίδιο όνομα χώρου, προτεραιότητα έχει αυτή η οποία θα τακτοποιηθεί οικονομικά πρώτη.

    Όταν ενεργοποιηθεί η υπηρεσία για ένα όνομα χώρου, δεν μπορεί να υποβληθεί παραγγελία εκ νέου για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής για το ίδιο όνομα από τον ίδιο ή άλλον πελάτη.

    Η υπηρεσία παραμένει ενεργή και συνεχίζει να παρακολουθεί το όνομα χώρου για το οποίο έχει ενεργοποιηθεί, έως ότου αυτό κατοχυρωθεί ή η υπηρεσία ακυρωθεί από τον πελάτη.

    Ο πελάτης δύναται εφόσον το επιθυμεί, να ζητήσει την ακύρωση της υπηρεσίας. Αν δεν ακυρωθεί, η υπηρεσία θα εκτελεστεί τουλάχιστον μία φορά. Εάν είναι επιτυχής η εκτέλεση, κατοχυρώνεται το domain χωρίς να απαιτείται καμία επιπρόσθετη ενέργεια από τον πελάτη. Εάν δεν είναι επιτυχής, η υπηρεσία ανανεώνεται αυτόματα μέχρι τη νέα ημερομηνία λήξης του ονόματος. Από τη στιγμή που η υπηρεσία έχει εκτελεστεί τουλάχιστον μία φορά ανεπιτυχώς, ο πελάτης δύναται να ζητήσει την ακύρωσή της, 7 ημέρες μετά την εκτέλεσή της. Σε αυτή την περίπτωση, επιστρέφεται στον πελάτη με τη μορφή credits ολόκληρο το κόστος της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της παροχής της από την εταιρεία.

    Σε περίπτωση που ο πελάτης αιτηθεί την ακύρωση της υπηρεσίας, πριν από την πρώτη της εκτέλεση, στον πελάτη επιστρέφονται μόνο τα τέλη καταχώρησης του domain, χωρίς το κόστος παροχής της υπηρεσίας.

  6. Pre-registration

   Ο πελάτης αποδέχεται ότι η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί την κατοχύρωση του domain στον πελάτη, καθώς η απονομή ενός domain στον τελικό του δικαιούχο εξαρτάται από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το αρμόδιο μητρώο. Η εταιρεία δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη για την επιτυχή ή όχι κατοχύρωση του ονόματος.

   Το κόστος της αίτησης προ-κατοχύρωσης αποτελείται από δύο σκέλη: το τέλος κατοχύρωσης του ονόματος, το οποίο εξαρτάται από το όνομα και την κατάληξή του και το κόστος υποβολής της αίτησης προ-κατοχύρωσης. Το κόστος υποβολής της αίτησης καλύπτει διαχειριστικά έξοδα και δεν είναι δυνατό να επιστραφεί στον πελάτη. Σε περίπτωση αποτυχίας κατοχύρωσης του domain, στον πελάτη επιστρέφεται μόνο το τέλος κατοχύρωσης του domain.

  7. ID Protect

   Η υπηρεσία ID Protect είναι μια συνδρομητική υπηρεσία, που παρέχεται μετά από σχετική παραγγελία του πελάτη και πληρωμή των ανάλογων τελών και για το χρονικό διάστημα που επιλέγει ο πελάτης.

   Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις καταλήξεις ονομάτων, των οποίων τα Μητρώα υποστηρίζουν τη χρήση αυτής.

   Με τη χρήση της υπηρεσίας, τα παρακάτω στοιχεία του πελάτη θα είναι εμπιστευτικά και δε θα μπορούν να προβληθούν ούτε σε περιπτώσεις διαβαθμισμένων ή δημοσίων αναζητήσεων (“αναζητήσεις whois ή και gated whois”): ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση email, αριθμός τηλεφώνου και fax.

   Παρότι ο πελάτης δεν θα εμφανίζεται σε δημόσιες ή gated αναζητήσεις σαν ιδιοκτήτης του domain, παρόλα αυτά θα εξακολουθεί να έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα πάνω στο domain, όπως η μεταβίβαση, η μεταφορά σε άλλο καταχωρητή ή η σύνδεση του ονόματος με χώρο φιλοξενίας. Θα διατηρεί επίσης τη δυνατότητα να ελέγχει και να τροποποιεί όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με το όνομα αυτό, καθώς και να το ανανεώνει κατά την ημερομηνία λήξης του.

   Εκτός από τα δικαιώματά του, ο πελάτης διατηρεί και όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατοχύρωση του ονόματος, όπως αυτές περιγράφονται σε προηγούμενη παράγραφο. Ο πελάτης διατηρεί επίσης την ευθύνη για την επίλυση οποιωνδήποτε χρηματικών ή νομικών υποχρεώσεων μπορεί να προκύψουν από τη χρήση του ονόματος αυτού.

   Η υπηρεσία μπορεί να ανανεωθεί κατά τη λήξη της, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί ο πελάτης. Ο πελάτης λαμβάνει σχετικές ενημερώσεις πριν από τη λήξη της υπηρεσίας. Εάν μέχρι την ημερομηνία λήξης της η υπηρεσία δεν ανανεωθεί, απενεργοποιείται αυτόματα και χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

  8. Προσωπικά δεδομένα καταχωρούμενων

   Αναφορικά με τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από τον πελάτη, διευκρινίζεται ότι εταιρεία συλλέγει και κατά συνέπεια επεξεργάζεται τα απαραίτητα και μόνο δεδομένα για την παροχή των υπηρεσιών που ορίζει ο εκάστοτε φορέας / μητρώο για τους καταχωρητές, με την ιδιότητα του εκτελούντος την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και δεν κάνει παιρεταίρω χρήση των δεδομένων αυτών για άλλους σκοπούς. Τα δικαιώματα του καταχωρούμενου εκπηγάζουν άμεσα από τον κανονισμό του συνεργαζόμενου φορέα / μητρώου τον οποίο η IP.GR υπηρετεί και ακολουθεί χωρίς διαφοροποιήσεις και δεν υπαγορεύονται σε καμία περίπτωση από την εταιρεία ή κάποιον τρίτο.

   Σε περιπτώσεις που η εταιρεία ζητάει συμπληρωματικά προσωπικά δεδομένα καταχωρουμένων, όπως π.χ. ΑΦΜ ή Αρ. ταυτότητας και με σκοπό την διάκριση προσώπων που φέρουν ίδια τα λοιπά στοιχεία, τότε ο πελάτης συναινεί ως προς την διάθεση των δεδομένων αυτών και η εταιρεία συλλέγει αυτά με την ιδιότητα το υπεύθυνου επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Σε περίπτωση που ο πελάτης λειτουργεί για λογαριασμό τρίτου και συνεπώς ο φερόμενος ως υποκείμενο των προσωπικών δεδομένων δεν είναι ο ίδιος ο πελάτης, τότε αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του πελάτη να μπορεί να αποδείξει ότι είχε προηγούμενη συναίνεση του υποκειμένου των δεδομένων (καταχωρούμενου) και ότι νομίμως διαβίβασε τα προσωπικά δεδομένου του καταχωρούμενου στην εταιρεία αποδεχόμενος παράλληλα τις διαδικασίες των συνεργαζόμενων μητρώων και της εταιρείας αναφορικά με αυτά.

   Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη μέσα από τον λογαριασμό χρήστη που διατηρεί, να υποβάλει συγκεκριμένα αιτήματα αναφορικά με τα προσωπικά του δεδομένα κατά τις επιταγές του Ευρωπαϊκού Κανονισμού περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR) και σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τα οποία μπορεί ο πελάτης να προσπελάσει μέσα από την ενότητα "Θέλω να" του λογαριασμού του. Εν συνεχεία η εταιρεία παραλαμβάνει τα αιτήματα του πελάτη, τα μελετά και απαντά με τρόπο που να είναι σύμφωνος με τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας και του εκάστοτε μητρώου.

 7. Ασφάλεια και Συναλλαγές – Τιμολόγηση

  1. Αναγνώριση Πελάτη

   Για την αναγνώριση πελάτη, χρησιμοποιούνται δύο μοναδικά στοιχεία, το email του λογαριασμού πελάτη και ο κωδικός πρόσβασης. Και τα δύο στοιχεία εισάγονται από τον πελάτη κατά την εγγραφή του στην ιστοσελίδα της εταιρείας και μπορούν να τροποποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και όσες φορές ο πελάτης επιθυμεί. Πρόσβαση στον λογαριασμό που έχει δημιουργήσει ο πελάτης έχει μόνον ο ίδιος, και μόνο μέσω των στοιχείων που έχει προσδιορίσει ο ίδιος. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την αποφυγή διαρροών των στοιχείων αυτών, κατά συνέπεια, αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητας και απόκρυψης αυτών από τρίτα πρόσωπα είναι ο πελάτης. Η εταιρεία συνιστά, για λόγους ασφαλείας, να γίνεται τακτική αλλαγή του κωδικού ασφαλείας και να αποφεύγεται η χρήση εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης). Επίσης, κατά τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης απαιτείται η χρήση τόσο χαρακτήρων, όσο και αριθμών.

  2. Διάθεση / παροχή / διακοπή υπηρεσιών

   Η εταιρεία δύναται κατά περίπτωση να ζητήσει από τον πελάτη να αποδείξει την ορθότητα ή / και εξουσιοδοτημένη χρήση των πληροφοριών που προσκομίζει σε αυτή, πριν τη διάθεση οποιασδήποτε υπηρεσίας. Η απαίτηση αυτή μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε στιγμή είτε κατά την εγγραφή χρήστη, είτε κατά την παραγγελία υπηρεσίας, είτε ακόμη και για τη συνέχιση παροχής ήδη ενεργής υπηρεσίας. Η πρόβλεψη αυτή αποσκοπεί κυρίως στην εξασφάλιση ορθής χρήσης των υπηρεσιών, καθώς και στην αποφυγή κακόβουλων ενεργειών από μέρους του πελάτη. Ως εκ τούτου, ο πελάτης δεσμεύεται ότι είναι σε θέση να αποδείξει, όταν και εφόσον του ζητηθεί, την ορθότητα και εγκυρότητα των πληροφοριών που προσκόμισε, είτε αυτές αφορούν τον ίδιο είτε το τρίτο πρόσωπο (φυσικό η νομικό) για το οποίο ενεργεί εξουσιοδοτημένα.

   Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την οποιαδήποτε υπηρεσία σε πελάτη που δεν είναι σε θέση να αποδείξει τα ανωτέρω και ακόμη να προβεί σε προσωρινή αναστολή ή διακοπή ενεργών υπηρεσιών όταν ο πελάτης αρνείται να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία ή καθυστερεί πέραν των κατά περίπτωση αποδεκτών χρονικών ορίων στην προσκόμιση αποδεικτικών ή δεν ανταποκρίνεται καθόλου στα στοιχεία επικοινωνίας που έχει κοινοποιήσει στην εταιρεία. Τα αποδεκτά χρονικά όρια διαμορφώνονται κατά περίπτωση από την εξάρτηση της υπηρεσίας από τρίτους παρόχους. Επί παραδείγματι, σε περίπτωση ισχυρισμού από συνεργαζόμενο data center ή μητρώο ονομάτων ότι κάποιος ιστότοπος, όνομα χώρου, email ή / και άλλη υπηρεσία που παρέχει η εταιρεία σε πελάτη, χρησιμοποιείται κατά τρόπο αθέμιτο ή παράνομο, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τον πελάτη να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα που να δικαιολογούν τη χρήση που επιτελεί, εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει ο συνεργαζόμενος φορέας, προκειμένου να συνεχίσει τη διάθεση της υπηρεσίας.

  3. Ασφάλεια Συναλλαγών

   Το ηλεκτρονικό εμπόριο, διέπεται από τις ίδιες αρχές που ρυθμίζουν τις συμβατικές συναλλαγές. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του ιστοχώρου της IP.GR διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Διέπονται επίσης και από τον Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση. Η τήρηση του απορρήτου των συναλλαγών, είναι αυτονόητη. Κάθε σχετική πληροφορία που διαβιβάζεται στην εταιρεία από τους πελάτες της είναι εμπιστευτική και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη διαρροή αυτών. Επιπλέον, χρήση των πληροφοριών αυτών γίνεται μόνο στο πλαίσιο που κρίνεται απαραίτητη για την εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία πελατών της, παρά μόνο σε περίπτωση που αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής. Για την προσωπική τους ασφάλεια, οι πελάτες θα πρέπει επίσης να διαχειρίζονται τις πληροφορίες που τους παρέχονται από την εταιρεία ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην τις αποκαλύπτουν σε τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση χρήσης πιστωτικών καρτών για την πραγματοποίηση συναλλαγών με την IP.GR, η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν διατηρεί αρχείο με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των πελατών της και σε καμία περίπτωση δε δύναται να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά, για οποιοδήποτε άλλον λόγο πέραν της ολοκλήρωσης της εκάστοτε συναλλαγής.

  4. Πολιτική τιμών

   Οι τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας είναι σε ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.. Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εμπίπτει η εκάστοτε συναλλαγή, οι τιμές επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24%, 17%, ή 0% ή όπως ορίζεται από την νομοθεσία κατά περίπτωση. Κατά τη δημιουργία λογαριασμού πελάτη, η εταιρεία θεωρεί ότι οι συναλλαγές που θα ακολουθήσουν εμπίπτουν στην κανονική κατηγορία και επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24%. Σε περίπτωση που ο πελάτης πληροί τα κριτήρια να ενταχθεί είτε στην κατηγορία μειωμένου φόρου, είτε να διεξάγει ενδοκοινοτική συναλλαγή, με απαλλαγή από Φ.Π.Α, οφείλει να ενημερώσει σχετικά την εταιρεία, πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής.

   Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τις τιμές των υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογό της, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των πελατών της, πέραν της σχετικής ανάρτησης στον ιστότοπό της. Οποιαδήποτε αλλαγή στις τιμές, ισχύει από τη χρονική στιγμή που πραγματοποιείται και δεν έχει αναδρομική ισχύ. Κάθε αγορά υπηρεσίας κοστολογείται με την τιμή που ισχύει την δεδομένη χρονική στιγμή και είναι αναρτημένη στον τιμοκατάλογο της εταιρείας. Η πληρωμή για την αγορά υπηρεσίας γίνεται προκαταβολικά. Τυχόν έξοδα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής (για παράδειγμα προμήθειες τραπεζών), επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη. Επιπρόσθετα, για να εκτελεστεί μια παραγγελία, θα πρέπει ο πελάτης να έχει τακτοποιήσει οικονομικά το κόστος της παραγγελίας στο σύνολό του. Παραγγελίες δεν μπορούν να εκτελεστούν με προκαταβολή ή με μερική καταβολή χρημάτων.

  5. Τρόποι Πληρωμής

   1. Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα ή Paypal

    H IP.GR προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει στον πελάτη μέσω πιστωτικών καρτών και μέσω Paypal. Ο πελάτης αφού επιλέξει σαν τρόπο πληρωμής κατά τη διάρκεια της παραγγελίας του την χρέωση της πιστωτικής του κάρτας, μεταφέρεται μέσω ασφαλούς σύνδεσης στο περιβάλλον της συνεργαζόμενης τράπεζας Eurobank-Ergasias, όπου εισάγει τα στοιχεία της κάρτας του. Η κάρτα χρεώνεται με το ποσό που αντιστοιχεί στην υπηρεσία που έχει επιλέξει. Η παραπάνω διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και σε κανένα στάδιο αυτής τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του πελάτη δεν γνωστοποιούνται σε εμάς ή σε οποιονδήποτε τρίτο, πλην της τράπεζας Eurobank-Ergasias που είναι εξουσιοδοτημένη να επεξεργάζεται τις online συναλλαγές της IP.GR.

    Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της παραγγελίας ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να πληρώσει μέσω του Paypal λογαριασμού του. Σε περίπτωση πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας ή Paypal, για την αποφυγή φαινομένων ηλεκτρονικής απάτης, απαραίτητη είναι η εδραίωση καλής πίστης μεταξύ του πελάτη και της εταιρείας. Για τον λόγο αυτό, κατά την πρώτη συναλλαγή του πελάτη με την εταιρεία μέσω πιστωτικής κάρτας ή Paypal, ενδέχεται να χρειαστεί να προβεί η εταιρεία σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την εξακρίβωση της ορθότητας, της εγκυρότητας και της νομιμότητας των στοιχείων που ο πελάτης παρέχει στην εταιρεία. Σε αυτή την περίπτωση, η παραγγελία του πελάτη δεν εκτελείται έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Η χρέωση της πιστωτικής κάρτας ή του Paypal λογαριασμού του πελάτη γίνεται μια και μόνο φορά. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την εταιρεία δεν ανανεώνονται κατά την λήξη τους με αυτόματη χρέωση. Πριν τη λήξη των υπηρεσιών, ο πελάτης ενημερώνεται σχετικά και αν το επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει σε ανανέωση των υπηρεσιών ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία.

   2. Πληρωμή με ebanking μέσω της υπηρεσίας PayByBank

    Η πληρωμή μέσω e-banking είναι μία μέθοδος πληρωμής που συνδυάζει την ταχύτητα και αυτοματοποίηση στην εκτέλεση της παραγγελίας, με την ασφάλεια και εξοικείωση του πελάτη με το περιβάλλον e-banking της τράπεζάς του. Επιλέγοντας ο πελάτης την πληρωμή μέσω e-banking λαμβάνει ένα ενημερωτικό email με την σύνοψη της παραγγελίας του, το οποίο περιέχει και έναν κωδικό πληρωμής. Εν συνεχεία συνδέεται σε δεύτερο χρόνο, στο e-banking της τράπεζάς του και εντοπίζει την επιλογή PayByBank από τη διαθέσιμη λίστα επιχειρήσεων / υπηρεσιών. Εκεί γίνεται η εκτέλεση της πληρωμής με τη χρήση του διατιθέμενου κωδικού πληρωμής. Εντός 3 έως 15 λεπτών η εταιρεία μας δέχεται ενημέρωση από την υπηρεσία PayByBank και εκτελεί με αυτοματοποιημένο τρόπο την παραγγελία του πελάτη, συνεπώς δεν είναι αναγκαία η επιπρόσθετη ενημέρωση της εταιρείας από τον πελάτη ως προς την εκτελεσθείσα πληρωμή. Για την περίπτωση που προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα σε κάποια από τα συνεργαζόμενα μέρη (Τράπεζα πελάτη, DIAS, PayByBank) ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά, συνεπώς αν οι υπηρεσίες που παρήγγειλε ο πελάτης δεν διατεθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντοτε εντός εικοσιτετραώρου από την εκτέλεση της πληρωμής, προτείνεται στον πελάτη να ενημερώσει σχετικά την εταιρεία προκειμένου να διενεργηθεί σχετικός έλεγχος και να αποδοθούν εν τέλη οι υπηρεσίες που παραγγέλθηκαν.

   3. Πληρωμή με Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

    Για τους πελάτες που δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση πιστωτικής κάρτας υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής (κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μετρητά στα γραφεία της IP.GR). Σε περίπτωση κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο πελάτης οφείλει να θέσει σαν αιτιολογία για την συναλλαγή τον κωδικό της παραγγελίας, τον οποίο έχει λάβει στο email με τα υπόλοιπα στοιχεία της παραγγελίας. Τυχόν έξοδα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής βαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρέχονται από την εταιρεία μόνο για πληρωμή μέσω κατάθεσης σε κατάστημα τραπέζης ή online μεταφορά από λογαριασμό τραπέζης στον αντίστοιχο λογαριασμό της εταιρείας στην ίδια τράπεζα (πχ από Eurobank σε Eurobank). Οι λογαριασμοί αυτοί δεν μπορούν να δεχθούν πληρωμές μέσω εμβάσματος. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να κάνει πληρωμή μέσω εμβάσματος από τράπεζα εκτός των Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Εθνική, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με την εταιρεία και να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες. Η εταιρεία μπορεί να δεχθεί έμβασμα μόνο σε περίπτωση που ο πελάτης επιβαρυνθεί με όλα τα έξοδα (OUR). Τέλος, ο πελάτης μετά από κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, οφείλει να ενημερώσει την εταιρεία, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω email ή fax, για τον κωδικό της συναλλαγής και το κατάστημα της τράπεζας στο οποίο έγινε η πληρωμή.

  6. Τιμολόγηση παραγγελιών

   1. Τιμολόγηση σε ειδικό καθεστώς φορολογίας

    Σε περίπτωση που ο πελάτης τιμολογείται με ειδικό φορολογικό καθεστώς, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει να ενημερώσει την εταιρεία ή και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα του ζητήσει η εταιρεία όπως αντίγραφο ταυτότητας ή σφραγίδας εταιρείας, πριν από την πραγματοποίηση της παραγγελίας του. Αν ο πελάτης δεν ενημερώσει την εταιρεία σχετικά πριν πραγματοποιήσει κάποια παραγγελία, η παραγγελία θα περιλαμβάνει χρέωση Φ.Π.Α.

   2. Ενημέρωση σχετικά με την τιμολόγηση

    Κατά το ενδεχόμενο εντοπισμού εσφαλμένων στοιχείων για την έκδοση του παραστατικού ή στοιχείων μη αποδεκτών σύμφωνα με τους όρους χρήσης, τότε η εταιρεία θα επικοινωνήσει με τον πελάτη με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σε περίπτωση μη απόκρισης του πελάτη εντός 30 ημερών εκδίδεται παραστατικό με την ένδειξη “απόδειξη” στα στοιχεία του.

  7. Εκτέλεση παραγγελιών.

   Οι παραγγελίες που πληρώνονται με πιστωτική κάρτα, PayPal ή PayByBank επιτυχώς εκτελούνται αυτόματα από το σύστημα, εφόσον αυτό είναι εφικτό ανάλογα με το είδος της υπηρεσίας που περιλαμβάνεται στην παραγγελία, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα συνεργαζόμενα δίκτυα (μητρώα, πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου) λειτουργούν κανονικά.

   Σε περίπτωση εξόφλησης παραγγελίας με διαφορετικό τρόπο (πληρωμή σε κατάστημα τραπέζης, τραπεζική εντολή, μεταφορά σε λογαριασμό) ή σε περίπτωση αποτυχίας εκτέλεσης της παραγγελίας μετά από πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας (παραδείγματος χάριν λόγω μη διαθεσιμότητας ή δυσλειτουργίας μητρώων ή λοιπών συνεργαζόμενων δικτύων), η εκτέλεση της παραγγελίας γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, μετά από ενημέρωση του πελάτη σχετικά με την πληρωμή, όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη παράγραφο.

   Εάν για την υλοποίηση των υπηρεσιών που περιέχονται σε μία παραγγελία απαιτείται η εκτέλεση εργασιών από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας, τότε η παραγγελία δεν εκτελείται αυτόματα αλλά σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 17:00).

  8. Παραστατικά

   Το παραστατικό για τις συναλλαγές μέσω της IP.GR αποστέλλεται μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει συμπληρώσει κατά την τιμολόγηση ο πελάτης σε μορφή .pdf. Πρόκειται για επίσημο παραστατικό με την ειδική σήμανση του φορολογικού μηχανισμού, το οποίο μπορεί ο πελάτης να το ανοίξει με το πρόγραμμα "Adobe Reader" και να το εκτυπώσει για οποιαδήποτε λογιστική χρήση.

   Παραστατικά εκδίδονται είτε στα στοιχεία της καρτέλας πελάτη που έχει δηλώσει ο πελάτης κατά την εγγραφή του στην ιστοσελίδα της IP.GR, είτε (σε περίπτωση παραγγελίας ονοματοδοσίας) στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του domain τον οποίο αφορά η συγκεκριμένη συναλλαγή, εφόσον ο πελάτης ενεργεί με εξουσιοδότηση για λογαριασμό τρίτου προσώπου και καταχωρεί ονόματα χώρου στα στοιχεία τρίτου προσώπου.

 8. Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων

  1. Προσωπικά δεδομένα και Απόρρητο

   Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη του παρόντος διαδικτυακού τόπου υπόκειται στους παρόντες όρους χρήσης και είναι σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία και τις επιταγές του Ευρωπαϊκού Κανονισμού περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων GDPR.

   Δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης των τεχνολογιών της πληροφορίας και του διαδικτύου, καθώς και της ελληνικής νομοθεσίας που δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως, ώστε να καλύπτει κάθε πιθανή περίπτωση, οι παρόντες όροι διατυπώνονται με κάθε επιφύλαξη. Η IP.GR φροντίζει να διατηρεί τους παρόντες όρους ενημερωμένους με τις ισχύουσες διατάξεις ή ρυθμίσεις και σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους αυτούς μετά από ενημέρωση των χρηστών του διαδικτυακού της τόπου και στα όρια του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

   Σε περίπτωση που ο επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου της IP.GR, δεν συμφωνεί με τους όρους που προβλέπονται στο παρόν τμήμα, οφείλει να μην χρησιμοποιεί και να μην περιηγείται στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας της IP.GR. Ο επισκέπτης ευθύνεται επίσης για τυχόν υποβολή προσωπικών δεδομένων τρίτου προσώπου χωρίς σχετική εξουσιοδότηση, καθώς και για την υποβολή αναληθών ή ανακριβών στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση ή και εξαπάτηση που μπορεί να οδηγήσει τον προσβληθέντα σε ποινική δίωξη.

   Για την εγγραφή του χρήστη στην ιστοσελίδα της IP.GR και την πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχονται από αυτή, ζητούνται τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Επιχείρησης, Διεύθυνση φυσικού προσώπου, Έδρα επιχείρησης, ΤΚ, Τηλέφωνο, Email, Fax, ΑΦΜ, ΔΟΥ, Πόλη και Χώρα. Αν ο χρήστης καταχωρήσει κάποιο όνομα χώρου (domain name), μέρος των στοιχείων αυτών κοινοποιούνται στην αντίστοιχη Αρχή Διαχείρισης ονομάτων, δηλαδή στην Ε.Ε.Τ.Τ., στον Eurid και στον ICANN, μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας, ENOM.

   Ο εγγεγραμμένος χρήστης αποδέχεται ότι η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη εάν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τηρούνται στα αρχεία της, αποτελέσουν αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας επιφέρουσας περιουσιακή ζημία ή ηθική βλάβη στα υποκείμενά τους, λόγω ανωτέρας βίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που δεν οφείλεται σε βαριά αμέλεια ή δόλο της εταιρείας.

   Τα ανωτέρω στοιχεία απαιτούνται και για την έκδοση των σχετικών παραστατικών (φορολογικών) και διατηρούνται στο οικονομικό αρχείο της εταιρείας για χρονικό διάστημα που ορίζει η κείμενη κάθε φορά νομοθεσία. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για να προβαίνει σε προτάσεις νέων συνδρομητικών υπηρεσιών προς τον συνδρομητή ή για άλλους οικονομικούς ή ενημερωτικούς σκοπούς εκτός αν ο τελευταίος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους, πέραν προσώπων που σχετίζονται άμεσα με την εταιρεία, όπως ο λογιστής της εταιρείας που αποτελεί συγχρόνως και εκπρόσωπο της εταιρείας στην εφορία.

   Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation - GDPR) ισχύουν τα παρακάτω:

   1. Διαχείριση προσωπικών δεδομένων - Λήψη και διαμοίραση με τρίτους

    Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, μέσα από τη σελίδα του λογαριασμού του, να ζητήσει την μεταφορά των προσωπικών του δεδομένων, τα οποία έχει καταχωρημένα για αυτόν η εταιρεία, σε εκείνον ή σε κάποιο τρίτο πρόσωπο, σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή.
    Ο πελάτης μπορεί να ζητήσει την διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων από την μια εταιρεία απευθείας σε κάποια άλλη, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

   2. Ανανέωση προσωπικών δεδομένων

    Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, μέσα από τη σελίδα του λογαριασμού του, να ζητήσει να διορθωθούν τα εσφαλμένα ή ελλιπή προσωπικά δεδομένα τα οποία έχει καταχωρημένα για αυτόν η εταιρεία, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

   3. Διαγραφή προσωπικών δεδομένων

    Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, μέσα από τη σελίδα του λογαριασμού του, να ζητήσει την διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων τα οποία έχει καταχωρημένα για αυτόν η εταιρεία.
    Περιπτώσεις διαγραφής των προσωπικών δεδομένων είναι όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα, έχουν υποστεί παράνομη επεξεργασία ή πρέπει να διαγραφούν για την τήρηση της νομικής υποχρέωσης όπως ορίζει ο κανονισμός ή όταν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα αποσύρει την συγκατάθεση του στους όρους χρήσης ή αντιτίθεται στην μεταποίηση τους.

   4. Χρήση προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία

    Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, μέσα από τη σελίδα του λογαριασμού του, να ζητήσει:

    1. να σταματήσει η εταιρεία τη χρήση των προσωπικών του δεδομένων για άμεσο μάρκετινγκ
    2. να διατηρηθούν τα δεδομένα του στην εταιρεία, αλλά να σταματήσει η επεξεργασία τους
    3. αντιτεθεί στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά του δεδομένα
    4. να ξέρει πώς η εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά του δεδομένα

   5. Δήλωση εχεμύθειας

    Η IP.GR κατά την παροχή υπηρεσιών στον πελάτη, διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των προσωπικών δεδομένων των πελατών και δεν τα μεταβιβάζει σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) με δική της πρωτοβουλία. Η IP.GR θα γνωστοποιήσει στοιχεία ιδιοκτησίας domain, τα περιεχόμενα των emails, αρχεία καταγραφής στον server και την ηλεκτρονική επικοινωνία των πελατών της μόνο σε περίπτωση που υπάρξει σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές για διαλεύκανση υποθέσεων παραβίασης της νομοθεσίας ή αν το υποκείμενο των δεδομένων τα αιτηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση η IP.GR θα συνεργαστεί πλήρως και θα παράσχει κάθε είδους διευκόλυνση για την εκπλήρωση των αιτημάτων. Η εταιρεία διατηρεί αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία, τα οποία αποστέλλει ο χρήστης, αποκλειστικά για επικοινωνιακούς, οικονομικούς και φορολογικούς λόγους.

    Για καθένα από τα παραπάνω αιτήματα ή άλλα αιτήματα που ενδέχεται να αιτηθεί ο πελάτης, η εταιρεία θα μελετήσει αναλυτικά το εκάστοτε αίτημα και θα απαντήσει σε καθένα από αυτά σε εύλογο χρονικό διάστημα και εντός ενός μηνός από την ημερομηνία του αιτήματος, με τρόπο που θα είναι σύμφωνος με τους όρους χρήσης που έχει αποδεχθεί ο πελάτης και με την κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

    Διευκρινίζεται ότι η εταιρεία αναγνωρίζει προς τον φερόμενο ως υποκείμενο προσωπικών δεδομένων το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που τον αφορούν και το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων του σε τρίτους. Συγκεκριμένα μέσα από τη σελίδα του λογαριασμού του και κατόπιν εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα άσκησης των ανωτέρω δικαιωμάτων και αν το επιθυμεί αποστολής σχετικού αιτήματος προς την εταιρεία μέσω της ενότητας "Θέλω να" στη σελίδα του λογαριασμού του.

  2. Cookies και Παρακολούθηση

   Τα cookies είναι πληροφορίες που αποθηκεύει η ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη της σελίδας (browser) και χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, στα λειτουργικά, στατιστικών και marketing. Ο διαχωρισμός αυτός έχει ως βασικό σημείο αναφοράς τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας όπως αναλύεται στη συνέχεια.

   Λειτουργικά Cookies
   Τα λειτουργικά Cookies δεν περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα πελατών και σχετίζονται αποκλειστικά με λειτουργικούς μηχανισμούς της σελίδας. Τέτοια cookies είναι το Session cookie (PHPSESSID) το οποίο αποθηκεύεται στον browser για να οριστεί η συνεδρία χρήστη και το cookie αυτό διαγράφεται μόλις κλείσει κανείς το παράθυρο του browser του. Υπάρχουν κι άλλα τέτοια λειτουργικά cookies σε διάφορους μηχανισμούς της σελίδας όπως ο μηχανισμός του Login όπου γίνεται χρήση των cookies για λειτουργικούς ελέγχους ως προς την επιτυχή είσοδο του χρήστη στο σύστημα. Αυτά τα λειτουργικά cookies είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας, δεν περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα πελατών, χωρίς αυτά δεν μπορεί να καταστεί εφικτή η λειτουργία της ιστοσελίδας και ο επισκέπτης δεν μπορεί να αρνηθεί τη χρήση τους εφόσον επιθυμεί να κάνει χρήση του τρέχοντος ιστοτόπου.

   Cookies Στατιστικών
   Τα Cookies των στατιστικών κάνουν χρήση της IP διεύθυνσης του προγράμματος περιήγησης του επισκέπτη και κοινοποιούν την IP αυτή στο πρόγραμμα καταγραφής στατιστικών. Η IP διεύθυνση του επισκέπτη αποτελεί προσωπικό του δεδομένο και ως εκ τούτου ζητείται από τον επισκέπτη η ενεργητική συναίνεσή του ως προς την χρήση της IP διεύθυνσης στη στατιστική καταγραφή της ιστοσελίδας. Η καταγραφή που κάνει η εταιρεία μας γίνεται μέσω του μηχανισμού Google Analytics. Η εταιρεία μας παρακολουθεί τα στατιστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα στατιστικού περιεχομένου και να βελτιώσει τις υπηρεσίες της.

   Cookies Marketing
   Τα cookies που αφορούν το Marketing της επιχείρησης κάνουν και αυτά χρήση της IP διεύθυνσης του επισκέπτη με σκοπό να προβάλουν σε αυτόν ενημερωτικά banners διαφημίσεων σχετικών με νέες υπηρεσίες και προσφορές που διαθέτει η εταιρεία μας. Με αυτόν το τρόπο θα βλέπετε διαφημίσεις της εταιρείας μας σχετικές με το ενδιαφέρον σας στις υπηρεσίες μας ώστε να υπενθυμίζεται σε εσάς η σχετική των ενδιαφερόντων σας δική μας υπηρεσία. Η ιστοσελίδα ζητάει από τον επισκέπτη την ενεργητική συναίνεσή του ως προς την χρήση την χρήση των Cookies που αφορούν το marketing. Η εταιρεία μας κάνει χρήση των Marketing Cookies μέσω του μηχανισμού Google Adwords.

   Η παραμετροποίηση των Cookies γίνεται μέσω σχετικού αναδυόμενου παραθύρου το οποίο εμφανίζεται αρχικά όταν ο επισκέπτης δεν έχει ορίσει τις επιθυμητές για αυτόν ρυθμίσεις καθώς επίσης κάνοντας κλικ στην επιλογή "Προτιμήσεις Cookies" που βρίσκεται στο κάτω μέρος (Footer menu) της ιστοσελίδας μας. Εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δώσει ή να άρει τη συναίνεσή του για τα Cookies Στατιστικών και Marketing.

   Συμπληρωματικά έχετε υπόψη ότι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή που χρησιμοποιούν ώστε να αποδέχονται cookies ή να τα απορρίπτουν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα της IP.GR ανώνυμα, δεν έχουν την δυνατότητα όμως να προχωρήσουν σε εγγραφή ή να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία. Για να αποκτήσουν ολοκληρωμένη πρόσβαση σε αυτές, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν εκ νέου τα cookies. Επιπρόσθετα, η Google παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τα Google cookies, μέσω του Διαχειριστή Προτιμήσεών της, από την ενότητα Προτιμήσεις Διαφημίσεων.

   Λίστα Cookies

   • First-party cookies:
    • PHPSESSID: Λειτουργικό Cookie για την αποκατάσταση της συνεδρίας χρήστη στον φυλλομέτρητή (browser) του επισκέπτη της ιστοσελίδας.
    • IP-GR1 & IP-GR1 & test: Λειτουργικά Cookies που χρησιμοποιούνται στην είσοδο και εγγραφή χρήστη στην ιστοσελίδα.
    • cookie_privs: Λειτουργικό Cookie που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των προτιμήσεων του επισκέπτη αναφορικά με τα cookies της ιστοσελίδας.
   • Third-party cookies:
    • Google Analytics: Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιεί η υπηρεσία Google Analytics εδώ.
    • Zendesk chat: Ο μηχανισμός Online chat χρησιμοποιεί 2 cookies τα οποία είναι λειτουργικά και απαραίτητα για τη λειτουργία του μηχανισμού. Το cookie __zlcmid είναι απαραίτητο για την έναρξη της συνεδρίας χρήστη ενώ το __zlcprivacy έχει την τιμή ένα ως ένδειξη ότι γίνεται αποδοχή του λειτουργικού cookie από τον επισκέπτη της σελίδας προκειμένου να είναι εφικτή η λειτουργία του chat.
    • Facebook _fbp: Marketing Cookie με σκοπό να προβάλλονται στη σελίδα του Facebook διαφημιστικά banners της εταιρείας μας σε όσους προηγουμένως έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας.

   IP Address Anonymisation
   Όσοι επισκέπτες δεν επιθυμούν τη χρήση της IP διεύθυνσής τους στην καταγραφή των στατιστικών του Google Analytics αφήνοντας μη επιλεγμένο το checkbox "Στατιστικά", τότε γίνεται χρήση της παραμέτρου anonymize_ip στο tracking code του συγκεκριμένου μηχανισμού προκειμένου να προστατευτεί η IP διεύθυνση του επισκέπτη, που αποτελεί και το μοναδικό προσωπικό δεδομένο που τον αφορά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηρηστικά της λειτουργικότητας anonymize_ip εδώ. Αν κάποιος επιλέξει το checkbox στατιστικά, τότε δεν περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη παράμετρος (anonymize_ip) στο tracking code.

   Προτιμήσεις Cookies
   Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να ρυθμίσει τις προτιμήσεις του αναφορικά με τα cookies κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο "Προτιμήσεις Cookies" στο μενού που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας. Επίσης το πλαίσιο διαλόγου για τις προτιμήσεις Cookies εμφανίζεται όταν ο επισκέπτης ανοίγει για πρώτη φορά την ιστοσελίδα και για όσο δεν έχει ορίσει κάποια προτίμηση. Σε ετήσια βάση η ιστοσελίδα θα ζητάει από τον επισκέπτη να επαναορίσει τις προτιμήσεις του.

  3. Προσωπικά δεδομένα που διατηρεί η ΙP.GR online και offline

   Η IP.GR διατηρεί στα συστήματα της τα ελάχιστα δυνατά προσωπικά δεδομένα πελατών και μόνο για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιών που αυτοί απολαμβάνουν από την εταιρεία καθώς και θέματα ασφαλείας και διασφάλισης της ομαλής παροχής της υπηρεσίας.

   1. Δεδομένα λογαριασμού χρήστη:

    Προκειμένου να δημιουργηθεί καρτέλα πελάτη ο υποψήφιος πελάτης καλείται να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής της ιστοσελίδας ip.gr αποδεχόμενος του όρους χρήσης της ιστοσελίδας, οι οποίοι διατίθενται στην επιλογή “Όροι χρήσης” του ιστοτόπου ip.gr. Για μια ολοκληρωμένη καρτέλα πελάτη ζητούνται στοιχεία όπως: Ονοματεπώνυμο ή / και επωνυμία επιχείρησης (αν πρόκειται για καρτέλα επιχείρησης), τηλέφωνο επικοινωνίας, στοιχεία διεύθυνσης, φορολογικά στοιχεία (ΑΦΜ, ΔΟΥ).

    Οι πληροφορίες αυτές ζητούνται προκειμένου να είναι εφικτή η επικοινωνία με τον πελάτη όποτε αυτή κρίνεται απαραίτητη και για θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες που έχουν αποκτηθεί από τον πελάτη ή για διαδικαστικά θέματα όπως η τιμολόγηση υπηρεσιών ή η ενημέρωση για ζητήματα της καρτέλας πελάτη ή των υπηρεσιών. Η εταιρεία διατηρεί και επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία με την ιδιότητα του υπεύθυνου επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και ο πελάτης συναινεί ως προς αυτό ενεργά, αποδεχόμενος τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

   2. Δεδομένα σχετικά με domain names:

    Για την κατοχύρωση domain name η IP.GR ζητάει από τον πελάτη να ορίσει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του domain, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά ή και ίδια με τα στοιχεία καρτέλας πελάτη, ανάλογα με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε domain. Επειδή κάθε πελάτης μπορεί να κατοχυρώσει domain names σε οποιαδήποτε στοιχεία επιθυμεί, μέσα στην καρτέλα πελάτη μπορεί να συσσωρευτούν στοιχεία πολλών διαφορετικών ιδιοκτητών domain με ευθύνη του πελάτη και στα στοιχεία αυτά έχει πρόσβαση μόνο ο πελάτης μετά από εξουσιοδοτημένη είσοδο (Login) στον ιστότοπο της επιχείρησης, καθώς και η IP.GR όταν πρόκειται να διαχειριστεί τις υπηρεσίες του πελάτη, για παράδειγμα σε ανανεώσεις domain, τιμολογήσεις, επίβλεψη ορθής λειτουργίας και χρήσης ή αν ζητηθεί από κάποια κρατική αρχή και με τα απαραίτητα νομικά εχέγγυα που ορίζει ο νόμος την εκάστοτε χρονική περίοδο και για την εκάστοτε περίσταση.

    Η εταιρεία διατηρεί και επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία με την ιδιότητα του εκτελούντος την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και η ιδιότητα του υπεύθυνου υπεξεργασίας δεδομένων αποδίδεται στον εκάστοτε φορέα / μητρώο. Δείτε την ενότητα Προσωπικά δεδομένα καταχωρούμενων της παρούσας σελίδας για ειδκές λεπτομέρειες.

    Για παράδειγμα τα στοιχεία ιδιοκτητών των domains φυσικών προσώπων δίδονται μόνο με εισαγγελική εντολή ή αν αλλιώς έχει ορίσει ο καταχωρούμενος, οπότε σε αντίστοιχη περίπτωση η IP.GR λειτουργεί κατά τον τρόπο που ορίζει η νομοθεσία. Στην ενότητα Domain Names της παρούσας σελίδας μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για την διαχείριση προσωπικών δεδομένων που αφορούν τα domain names.

   3. Αιτήματα πελατών:

    Για την διεκπεραίωση εργασιών οι πελάτες αποστέλλουν αιτήματα μέσω email στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της εταιρείας ή στο φαξ επισυνάπτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και έγγραφα (αντίγραφα ταυτότητας ή σφραγίδες εταιριών). Τέτοια αιτήματα είναι για παράδειγμα, η αλλαγή στοιχείων καρτέλας, η μεταφορά domain από μία καρτέλα πελάτη σε άλλη εντός της IP.GR, η μεταφορά hosting από μία καρτέλα πελάτη σε άλλη εντός της IP.GR, η διαγραφή ενεργών συνδρομών φιλοξενίας κλπ. H εταιρεία διατηρεί αντίγραφο των συνημμένων αυτών αρχείων των αιτημάτων στα γραφεία της, σε ειδικά προστατευμένο σημείο για εύλογο χρονικό διάστημα που σχετίζεται με τη διάρκεια της εκάστοτε σχετικής υπηρεσίας, την νομοθεσία που καλύπτει την εκάστοτε υπηρεσία και τέλος την επιθυμία ή άρνηση του πελάτη ως προς την διατήρηση αυτού του αρχείου.

   4. Μεταβιβάσεις – Αλλαγές επωνυμίας domain:

    Οι πράξεις της αλλαγής επωνυμίας και της μεταβίβασης που αφορούν τα .gr ή .ελ domains πραγματοποιούνται με μορφή παραγγελίας μέσα από την πλατφόρμα της IP.GR, ενώ μετά από την οικονομική τακτοποίηση της παραγγελίας ο διαχειριστής του domain λαμβάνει την αίτηση για την σχετική πράξη. Αφού συμπληρωθούν τα εκάστοτε απαιτούμενα πεδία, η αίτηση προωθείται στην IP.GR για να την προωθήσει εν συνεχεία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για να διεκπεραιωθεί η διαδικασία. Αντίγραφο της αίτησης διατηρείται στα γραφεία της IP.GR σε ειδικά προστατευμένο σημείο.

   5. Αποδεικτικά πληρωμών:

    Κατά την οικονομική τακτοποίηση των παραγγελιών, οι πελάτες αποστέλλουν είτε μέσω email ή fax αντίγραφο της πληρωμής τους, συνήθως της τραπεζικής κατάθεσης που έχουν πραγματοποιήσει. Τα αντίγραφα διατηρούνται στο σύστημα μέχρι να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της IP.GR με το αντίστοιχο ποσό. Μετά την εμφάνιση της πληρωμής, τα αποδεικτικά διαγράφονται οριστικά από το σύστημα.

   6. Tickets – Αιτήματα υποστήριξης και επικοινωνίας:

    Η ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας και των πελατών σχετικά με θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες της εταιρείας ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και κάθε μορφή επικοινωνίας εξαιρουμένων των αιτημάτων που αναφέρθηκαν σε προηγούμενη παράγραφο, των αιτήσεων Μεταβίβασης ή Αλλαγής Επωνυμίας, διατηρούνται στο σύστημα για εύλογο χρονικό διάστημα και διαγράφονται κατόπιν της εντολής του πελάτη ή κατά την διαδικασία περιοδικής συντήρησης των συστημάτων και του αρχείου της εταιρείας και εφόσον δεν υπάρχει κόλλημα ως προς την διαγραφή αυτών των αιτημάτων. Τα μηνύματα για το χρονικό διάστημα που διατηρούνται εξυπηρετούν στην ύπαρξη ενός ιστορικού επικοινωνίας ανάμεσα στον πελάτη και στην εταιρεία, προκειμένου η εταιρεία να γνωρίζει το είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εκάστοτε πελάτης και να προσφέρει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες κατά περίπτωση.

   7. Δεδομένα σχετικά με πιστοποιητικά ασφαλείας SSL:

    Για την παραγγελία πιστοποιητικών ασφαλείας SSL η εταιρεία ζητά από τον πελάτη να ορίσει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του πιστοποιητικού, προκειμένου αυτά τα στοιχεία να κοινοποιηθούν στην αρχή έκδοσης του πιστοποιητικού ασφαλείας. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα όπως στοιχεία διεύθυνσης, επωνυμία επιχείρησης, ρόλος στην επιχείρηση, email κ.ά. Η εταιρεία δεν κάνει άλλη χρήση αυτών των δεδομένων παρά μόνο για την έκδοση του πιστοποιητικού ασφαλείας.

   8. Δεδομένα για λοιπές υπηρεσίες:

    Για τη λειτουργία των εκάστοτε υπηρεσιών η IP.GR ζητά μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τη διαχείριση της εκάστοτε υπηρεσίας. Πέραν των υπηρεσιών domain name και πιστοποιητικών SSL η IP.GR δεν ζητάει προσωπικά δεδομένα για άλλες υπηρεσίες.

   9. Δεδομένα για τιμολόγηση:

    Προκειμένου να είναι εφικτή η τιμολόγηση των υπηρεσιών η IP.GR ζητάει από τον πελάτη να ορίσει τα στοιχεία τιμολόγησης πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας και παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας προφίλ τιμολόγησης από τον πελάτη προκειμένου να τον διευκολύνει στην τιμολόγηση μελλοντικών υπηρεσιών και προκειμένου να μην χρειάζεται ο πελάτης να πληκτρολογεί συνεχώς τα ίδια δεδομένα. Σε αυτά τα δεδομένα έχει πρόσβαση και το λογιστικό τμήμα της επιχείρησης ως προς την έκδοση παραστατικών για τον πελάτη, την εκπόνηση φορολογικών καταστάσεων και την συνεργασία με την εφορία κατά το πως ορίζει η νομοθεσία της χώρας.

 9. Τεχνική Υποστήριξη

  Η εταιρεία παρέχει τεχνική υποστήριξη είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω email/ticket.

  1. Ώρες λειτουργίας

   1. Τηλεφωνική υποστήριξη

    Τηλεφωνική υποστήριξη παρέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00, εκτός αργιών.

   2. Υποστήριξη μέσω Tickets και Email

    Η υποστήριξη μέσω email/ticket, παρέχεται καθημερινά, 09:00 - 00:00.

   3. Γενικά

    Η πλειοψηφία των αιτημάτων υποστήριξης μέσω email συνήθως απαντώνται σε διάστημα μερικών λεπτών έως και 24 ωρών, ανάλογα με την φύση του αιτήματος. Αιτήματα υποστήριξης που απαιτούν ευρύτερη διερεύνηση ή επιπρόσθετες τεχνικές εργασίες, όπως για παράδειγμα αιτήματα που αφορούν μεταφορά website ή αποσφαλμάτωση εφαρμογών, εξυπηρετούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00, εκτός αργιών. Σε περίπτωση αιτημάτων τα οποία περιλαμβάνουν σύνθετες προγραμματιστικές εργασίες, τα αιτήματα αυτά εξυπηρετούνται κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον πελάτη.

    Η εταιρεία υποχρεούται να παρέχει τεχνική υποστήριξη μόνο αναφορικά με τις προσφερόμενες από την εταιρεία υπηρεσίες, δηλαδή σε ζητήματα που σχετίζονται με υπηρεσίες ονοματοδοσίας και φιλοξενίας ιστοσελίδων.

  2. Περαιτέρω υποστήριξη

   Ζητήματα που σχετίζονται αποκλειστικά με τις εφαρμογές του πελάτη δύναται να εξυπηρετηθούν με ή χωρίς χρέωση, κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη και αναλόγως της φύσης του εκάστοτε ζητήματος. Σε κάθε περίπτωση είναι στην ευχέρεια της εταιρείας να παρέχει επιπρόσθετη υποστήριξη και εφόσον αυτό συμβεί, η εταιρεία δύναται να μην επαναλάβει την παροχή αυτής της υπηρεσίας, χωρίς καμία υποχρέωση ή ευθύνη για αυτή.

 10. Περιορισμός Ευθύνης

  1. Συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών - Service Level Agreement (SLA)

   Η ευθύνη της εταιρείας έναντι των πελατών της περιγράφεται αναλυτικά στην παρούσα ενότητα Service Level Agreement (SLA) ως ακολούθως:

   1. Εγγύηση

    Η εγγύηση που παρέχει η εταιρεία αναφορικά με τις υπηρεσίες φιλοξενίας που διαθέτει στους πελάτες της, προβλέπει την αποζημίωση των πελατών της με τη μορφή επέκτασης του χρόνου φιλοξενίας, όταν ο χρόνος διακοπής της υπηρεσίας ξεπερνάει τα προβλεπόμενα όρια και δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με επιστροφή χρημάτων ή άλλου είδους αγαθών. Ο πελάτης αποδεχόμενος τους όρους χρήσης της εταιρείας συναινεί και αποδέχεται το Service Level Agreement (SLA) της εταιρείας και δεσμεύεται ότι δεν δεν θα εγείρει κανενός είδους αξίωση ή απαίτηση από την εταιρεία για ζημίες, απώλειες ή άλλου είδους βλάβες ενδέχεται να προκύψουν από την αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας.

    Η εταιρεία στοχεύει να παρέχει στους πελάτες της υπηρεσίες φιλοξενίας κατά τρόπο αδιάλειπτο, ανεξαρτήτου γεωγραφικής τοποθεσίας του πελάτη και του χρόνου προσπέλασης των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας. Η εξάρτηση της υπηρεσίας από ενδιάμεσους φορείς αλλά και από την φύση και τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων, καθιστά αδύνατη την παροχής αυτής της εγγύησης κατά απόλυτη έννοια, ως εκ τούτου προκύπτει ένα θεμιτό ποσοστό χρόνου διακοπής της υπηρεσίας το οποίο η εταιρεία δέχεται να επιστρέψει στον πελάτη, επεκτείνοντας τον χρόνο λήξης της συνδρομής φιλοξενίας με τρόπο που περιγράφεται στη συνέχεια.

    Ο χρόνος διακοπής μετριέται σε μηνιαία βάση και τεχνικά ελέγχεται από την εταιρεία μέσω των πακέτων που ανταλλάσσει ο εκάστοτε εξυπηρετητής με άλλους κόμβους του διαδικτύου. Στην περίπτωση που ο διακομιστής παύει να ανταλλάσσει πακέτα δεδομένων με άλλους κόμβους του διαδικτύου (δεν αποκρίνεται) και σε καμία από τις υπηρεσίες του, τότε η εταιρεία θεωρεί ότι υπάρχει διακοπή της υπηρεσίας και ο χρόνος διακοπής μετρά από το χρονικό σημείο που διαπιστώθηκε η παύση διακίνησης δεδομένων από τον διακομιστή. Η αδράνεια ενός διακομιστή λόγω έλλειψης αιτημάτων προς αυτόν δεν λογίζεται σε αυτήν την κατηγορία και είναι μια φυσιολογική περίοδος κατά την οποία ο διακομιστής δεν ανταλλάσσει μεν πακέτα αλλά είναι διαθέσιμος στο να εξυπηρετήσει τυχόν αιτήματα που του αποσταλούν.

    Το ποσοστό διακοπής της υπηρεσίες το οποίο η εταιρεία προσφέρει ως εγγύηση αφορά το 1% του χρόνου σε μηνιαία πάντοτε βάση, οπότε η εταιρεία εκτιμά ότι κατά 99% οι υπηρεσίες φιλοξενίας της είναι ενεργές.

    Ο πελάτης έχει την δυνατότητα να ενημερώσει την εταιρεία αν τυχόν παρατηρήσει μη απόκριση του διακομιστή της εταιρείας. Η εταιρεία μελετά το αίτημα του πελάτη και εφόσον πράγματι αποδεικνύεται τεχνικά από την έρευνα της εταιρείας ή ακόμη και με απόδειξη από μέρους του πελάτη, ότι ο διακομιστής δεν αποκρίνεται, τότε η εταιρεία αναλαμβάνει την αποζημίωση του πελάτη με το κατά πως έχει ορισθεί σε αυτήν την ενότητα, από τον χρόνο αναφοράς της διακοπής της υπηρεσίας ή του χρονικού σημείου απόδειξης της διακοπής της υπηρεσίας αν αυτό μπορεί να εντοπιστεί και διαφέρει από το προαναφερθέν.

    Η αποζημίωση με μορφή χρόνου επέκτασης στη λήξη της συνδρομής φιλοξενίας που καταβάλλεται στον πελάτη ορίζεται ως εξής:

    • Μηνιαία ορθή λειτουργία: 97% - 99% έχει ως αποζημίωση την πίστωση 50% του μήνα.
    • Μηνιαία ορθή λειτουργία: έως 96.99% έχει ως αποζημίωση την πίστωση 100% του μήνα.

    Οι πιστώσεις αφορούν μόνο την υπηρεσία φιλοξενίας αυτή καθ' αυτή και όχι συνοδευτικές υπηρεσίες όπως αγορά SSL, αγορά domain, backorder, id protect, κλπ.

   2. Περιορισμοί

    Η εταιρεία δεν έχει την ευθύνη ούτε την υποχρέωση να καταβάλει στον πελάτη κάποια μορφής αποζημίωση ή πίστωση για τη διακοπή ή δυσλειτουργία των υπηρεσιών του σε κάθε μία από τις περιπτώσεις που εφαρμόζονται οι κάτωθι περιορισμοί:

    • Σε περίπτωση ζημιών από φυσικές καταστροφές ευρείας κλίμακας όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί κ.ά., σε περιπτώσεις ανθρώπινης παρέμβασης με την μορφή εχθροπραξιών όπως τρομοκρατικά χτυπήματα, πολεμικές διαμάχες, ηλεκτρονικός πόλεμος, επίθεση από hackers ή ιούς, σε περίπτωση διακοπής της υπηρεσίας καθ υπόδειξη ανώτερης κρατικής αρχής και με αποδεδειγμένη αιτιολογία διακοπής και άλλες παρομοίου επιπέδου αιτιολογίες διακοπής που δεν είναι δυνατό να περιγραφούν απόλυτα σε αυτήν την ενότητα.
    • Αν ο πελάτης αναφέρει διακοπή της υπηρεσίας την οποία η εταιρεία δεν αποδέχεται και συγχρόνως η εταιρεία αποδεικνύει την ορθή λειτουργία της υπηρεσίας. Αν δε αυτό προκαλείται κατ' εξακολούθησιν και αδικαιολογήτως από τον πελάτη με αποτέλεσμα να βλάπτει την εταιρεία μέσω της μάταιης ενασχόλησης της εταιρείας με μη υπαρκτά προβλήματα, τότε η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να χρεώσει τις δαπανηθείσες εργατοώρες στον πελάτη και αν αυτός αρνηθεί την αποπληρωμή τους να παύσει τις υπηρεσίες που του παρέχει, λόγω του ότι με την ανωτέρω συμπεριφορά του ο πελάτης έχει παραβιάσει πολλαπλώς τους παρόντες όρους χρήσης.
    • Η IP.GR δεν φέρει καμία ευθύνη για τη χαμηλή ποιότητα, δυσλειτουργία ή διακοπή της λειτουργίας του δικτύου αλλού στο διαδίκτυο που εμποδίζει την πρόσβαση στον πελάτη, καθώς επίσης δεν είναι αρμόδια για τους browsers, τους DNS ή τον πάροχο για την πρόσβαση στο internet που έχει επιλέξει ο πελάτης, που μπορούν να κάνουν αδύνατη την εμφάνιση της υπηρεσίας στον πελάτη.
 11. Αποδοχή των Όρων Χρήσης

  1. Συναίνεση χρήστη

   Με την επίσκεψη, την περιήγηση και την χρήση των υπηρεσιών του ιστοχώρου ο χρήστης/πελάτης δηλώνει ότι γνωρίζει τους γενικούς όρους χρήσης που αναφέρονται στην παρούσα σελίδα και αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το περιεχόμενό τους. Σε περίπτωση μη αποδοχής οποιουδήποτε όρου της παρούσας σελίδας, απαγορεύεται η χρήση του ιστοχώρου και των υπηρεσιών.

   Ο χρήστης/πελάτης συμφωνεί ότι θα υπερασπιστεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο και θα κρατήσει μακριά από κάθε ευθύνη, χρηματική διεκδίκηση και απώλεια την IP.GR, θα καταβάλλει σε αυτήν κάθε χρηματικό κόστος συν τις δικηγορικές αμοιβές και θα την καλύψει από οποιαδήποτε υπόθεση φέρει ο ίδιος λόγω των πράξεων του ή υλικού που δημοσιεύθηκε μέσω της IP.GR με ή και χωρίς τη συναίνεση του.

  2. Λογισμικό Τρίτων

   Η εταιρεία παρέχει στον πελάτη λογισμικό τρίτων ανάλογα με την υπηρεσία που ο πελάτης αιτήθηκε. Η όροι άδειας χρήσης που διέπουν τη χρήση του λογισμικού τρίτων μπορεί να διαφέρουν από τους όρους χρήσης της εταιρείας. Η παροχή και προσφορά λογισμικού τρίτων δεν αποτελεί μέρος του λογισμικού της ΙP.GR. Η εταιρεία δεν μπορεί να παρέχει υποστήριξη ή εγγυήσεις σχετικά με τη χρήση και τη λειτουργικότητα του εν λόγω λογισμικού τρίτων. Οι πελάτες δεσμεύονται από όλους τους όρους των αδειών που σχετίζονται με το λογισμικό τρίτων και θα πρέπει να τους αποδεχτούν.

  3. Αλλαγή όρων

   Η IP.GR διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει κατά βούληση και χωρίς άλλη προειδοποίηση, πλην της ανακοινώσεως στον χώρο αυτό, των όρων που αφορούν το περιεχόμενο των σελίδων των χρηστών της και είναι στην ευθύνη του πελάτη να φροντίζει να ενημερώνεται σχετικά από την παρούσα ιστοσελίδα.

   1. Τελευταία ενημέρωση των όρων χρήσης

    Οι όροι χρήσης αυτής της σελίδας ενημερώθηκαν τελευταία φορά την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021.

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης