Υποστήριξη
Hosting

Οδηγός χρήσης της εφαρμογής JetBackup
Πως να εκμεταλευτείτε την εφαρμογή JetBackup για καλύτερη διαχείριση των backup σας.

Με την πάροδο των ετών και την εξέλιξη του διαδικτύου όλο και πιο σημαντικές πληροφορίες αποθηκεύονται πλέον στις ιστοσελίδες και ιδίως αυτές των επιχειρήσεων. Μια ιστοσελίδα μπορεί να περιέχει σημαντικά δεδομένα με μεγάλη αξία για τον ιδιοκτήτη τους η απώλεια των οποίων θα μπορούσε να έχει μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για την επιχείρηση του.

Από τα παραπάνω είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι η λήψη αντιγράφων ασφαλείας (backups) ανά τακτά διαστήματα είναι μια απαραίτητη διαδικασία για όλες τις ιστοσελίδες.

Με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των ιστοσελίδων μεριμνήσαμε για τη διευκόλυνση των πελατών μας και προσθέσαμε την εφαρμογή "JetBackup" σε όλα τα πακέτα των σειρών Business και Semi-Dedicated.

Η εφαρμογή αυτή κάνει την επαναφορά από backup όσο το δυνατόν πιο εύκολη ενώ δίνει μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στον χρήστη να επαναφέρει επιλεκτικά, επιμέρους κομμάτια του πακέτου φιλοξενίας του αφήνοντας όλο το υπόλοιπο πακέτο αμετάβλητο.

Στο άρθρο αυτό θα βρείτε οδηγίες για όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής JetBackup.

Πρόσβαση στο JetBackup

 1. Συνδεθείτε στο cPanel του πακέτου hosting σας.
 2. Εντοπίστε την ενότητα JetBackup.

Επαναφορά πλήρους ή επιμέρους backup. (Full or partial backup restore)

Το βασικό πλεονέκτημα της εφαρμογής JetBackup είναι η δυνατότητα επαναφοράς backup με μεγάλη ευκολία.

Για να επαναφέρετε ένα backup ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία:

 1. Από το cPanel του λογαριασμού σας επιλέξτε το εικονίδιο "Full Account Backups" (για επαναφορά όλου του λογαριασμού) ή το εικονίδιο που αντιστοιχεί στην επιμέρους υπηρεσία που θέλετε να επαναφέρετε (π.χ "File Backups" για τα αρχεία του λογαριασμού σας, "Email Backups" για τα email σας κ.ο.κ)
 2. Στη σελίδα που εμφανίζεται θα βρείτε έναν πίνακα με όλα τα διαθέσιμα backups ταξινομημένα βάσει των ημερομηνιών που αυτά λήφθηκαν.
 3. Εντοπίστε το backup το οποίο σας εξυπηρετεί.
 4. Κάντε κλικ στο λεκτικό "Restore" για να επαναφέρετε το backup ή στο λεκτικό "Generate Download" για να κατεβάσετε το backup.
  • Αν κάνατε κλικ στο "Restore" κάντε κλικ στο κουτάκι με το λεκτικό "Are you sure you want to restore this account?" και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί "Add to Restore Queue".
  • Αν κάνατε κλικ στο "Generate Download" κάντε κλικ στο κουμπί "Add to Download Queue".
 5. Μετά από μερικά λεπτά ο λογαριασμός σας θα επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν στην ημερομηνία την οποία επιλέξατε.

Επιμέρους επαναφορά αρχείων

Η διαδικασία επαναφοράς επιμέρους αρχείων διαφέρει ελαφρώς από τα προαναφερθέντα και γι'αυτό την αναλύουμε στη συνέχεια.

Για να επαναφέρετε επιμέρους αρχεία ή φακέλους από κάποια ημερομηνία χωρίς να επηρεάσετε ολόκληρο το λογαριασμό σας μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό:

 1. Από το cPanel σας, εντοπίστε την ενότητα διαχείρισης του JetBackup και κάντε κλικ στο εικονίδιο "File Backups".
 2. Στον πίνακα που εμφανίζεται, εντοπίστε το backup το οποίο σας εξυπηρετεί και στη συνέχεια κάντε κλικ στο λεκτικό "File Manager".
 3. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με όλα τα αρχεία και τους φακέλους που υπήρχαν στο λογαριασμό σας για την ημερομηνία που επιλέξατε.

 4. Επιλέξτε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να επαναφέρετε.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Restore Selected" για επαναφορά ή στο "Download Selected" για λήψη.
  • Αν κάνατε κλικ στο "Restore Selected" κάντε κλικ στο κουτάκι με το λεκτικό "Are you sure you want to restore this account?" και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί "Add to Restore Queue".
  • Αν κάνατε κλικ στο "Generate Download" κάντε κλικ στο κουμπί "Add to Download Queue".
 6. Μετά από λίγο το αρχείο ή ο φάκελος που επιλέξατε θα επανέλθει στο λογαριασμό σας.

Υπηρεσία "Instant Snapshot"

Η λειτουργία "Instant Snapshot" δίνει τη δυνατότητα στον διαχειριστή ενός λογαριασμού να δημιουργεί σημεία επαναφοράς κατ'απαίτηση (Instant Snapshots On demand) και να επαναφέρει το λογαριασμό του στην κατάσταση που ήταν όταν αυτά δημιουργήθηκαν.

Πως μπορώ να δημιουργήσω Instant Snapshot;

Για να δημιουργήσετε ένα Instant Snapshot ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

 1. Μεταβείτε στο πάνελ διαχείρισης του JetBackup
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Snapshots".
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Create New Snapshot" που βρίσκεται πάνω αριστερά.

Η παραπάνω διαδικασία θα δημιουργήσει ένα άμεσο αντίγραφο του λογαριασμού σας στην τρέχουσα κατάστασή του. Μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε ενέργειες ή δοκιμές επιθυμείτε στον λογαριασμό σας και στη συνέχεια να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας ανά πάσα στιγμή στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν δημιουργήσατε το Instant Snapshot.

Πως μπορώ να κάνω επαναφορά από Instant Snapshot;

Για να κάνετε επαναφορά ενός Instant Snapshot ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Μεταβείτε στο πάνελ διαχείρισης του JetBackup.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Instant Snapshots".
 3. Στη σελίδα που εμφανίζεται θα δείτε όλα τα διαθέσιμα σημεία επαναφοράς (Snapshots) του λογαριασμού σας.
 4. Κάντε κλικ στο λεκτικό "Restore" για επαναφορά ή στο "Generate Download" για λήψη.
  • Αν κάνατε κλικ στο "Restore Selected" κάντε κλικ στο κουτάκι με το λεκτικό "Are you sure you want to restore this account?" και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί "Add to Restore Queue".
  • Αν κάνατε κλικ στο "Generate Download" κάντε κλικ στο κουμπί "Add to Download Queue".

Στοίβα διεργασιών (Queue) και ρυθμίσεις (Settings) της εφαρμογής JetBackup

Στοίβα διεργασιών (Queue): Η στοίβα διεργασιών είναι μια λίστα στην οποία καταγράφονται όλες οι διεργασίες που έχουν εκτελεστεί, εκτελούνται και θα εκτελεστούν από την εφαρμογή JetBackup. Μπορείτε να δείτε τη στοίβα αυτή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Queue" που βρίσκεται στο πάνελ διαχείρισης του JetBackup.

Ρυθμίσεις (Settings): Το JetBackup δίνει τη δυνατότητα να δηλώσετε ένα email στο οποίο θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις, κάθε φορά που ολοκληρώνεται κάποια διεργασία του JetBackup. Αυτή η πράξη μπορεί να γίνει μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής JetBackup. Για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις κάντε κλικ στο εικονίδιο "Settings" που βρίσκεται στο πάνελ της εφαρμογής. Στη συνέχεια δηλώστε το email στο οποίο θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και πατήστε το κουμπί "Save Settings".


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης