Υποστήριξη
Web Development

Γιατί και πως να αλλάξετε το όνομα χρήστη του προεπιλεγμένου διαχειριστή μετά την εγκατάσταση Joomla

Κατά την διαδικασία εγκατάστασης του Joomla o προεπιλεγμένος λογαριασμός που δημιουργείται είναι ο λογαριασμός του Διαχειριστή (Super Administrator), και ο οποίος ονομάζεται admin. Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας εγκατάστασης του Joomla ορίζετε τον κωδικό πρόσβασης του, αλλά αφήνοντας το όνομα χρήστη στην πολύ γνωστή προεπιλεγμένη τιμή admin εκτίθεται η μισή ασφάλεια του λογαριασμού αυτού.

Σας προτρέπουμε να αλλάξετε το όνομα του προεπιλεγμένου λογαριασμού Διαχειριστή σε κάτι πιο δύσκολο να μαντευτεί και διαφορετικό από το κοινό όνομα admin. Έτσι η ασφάλεια του λογαριασμού θα αυξηθεί σημαντικά.

Αλλαγή username

Είναι πολύ απλό να αλλάξετε το όνομα χρήστη. Πρώτα θα πρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου της Joomla ιστοσελίδας σας και να πλοηγηθείτε στο μενού User Manager. Έπειτα επιλέξτε την εγγραφή του χρήστη admin και αλλάξτε την τιμή του πεδίου όνομα χρήστη (username). Ένα δυνατό όνομα χρήστη θεωρείται αυτό που περιέχει γράμματα και αριθμούς. Τέλος κάντε κλικ στο κουμπί Save για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης