Υποστήριξη
Web Development

Εγκατάσταση Wordpress

Εγκαταστήστε το Wordpress στο πακέτο hosting

Αν έχετε κάποιο πακέτο hosting στην IP.GR έχετε 2 τρόπους να εγκαταστήσετε το Wordpress:

 • Εγκτατάσταση με Auto Installer

  Κάθε πακέτο Hosting στην IP.GR συνοδεύεται από script αυτόματης εγκατάστασης (Auto Installer). Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να έχετε μια λειτουργική εγκατάσταση του Wordpress άμεσα και εύκολα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε login στο cPanel
  2. Στην ενότητα Web Applications κάντε κλικ στην επιλογή Wordpress

   cPanel - Web Applications
  3. Στην σελίδα του Installatron (Auto Installer) κάντε κλικ στην επιλογή + install this application

   cPanel - Εγκατάσταση Wordpress από Installatron
  4. Σε αυτό το βήμα μπορείτε να ορίσετε τον φάκελο εγκατάστασης του Wordpress. Στο πεδίο Directory μπορείτε να ορίσετε κάποιον υποφάκελο του public_html, αν θέλετε να εγκαταστήσετε το Wordpress σε υποφάκελο του site σας. Αν για παράδειγμα θέλετε να παίζει το Wordpress στo /blog του site σας (example.com/blog), τότε θα πληκτρολογήσετε απλά το λεκτικό blog στο προαιρετικό πεδίο Directory. Το ίδιο θα κάνετε αν θέλετε να παίζει το site σας στο subdomain blog (blog.example.com), καθότι κατά τη δημιουργία του subdomain, το cPanel δημιουργεί υποφάκελο μέσα στο public_html για λογαριασμό του subdomain. Συνίσταται σε αυτήν την περίπτωση να φτιάξετε πρώτα το subdomain και μετά να κάνετε την εγκατάσταση του wordpress στον υποφάκελο, για να πάρετε όλες τις σημαντικές αποφάσεις με τη σειρά.

   Αν θέλετε το Wordpress να είναι η κεντρική εγκατάσταση του λογαριασμού σας, αφήστε κενό το πεδίο Directory.

   Επίσης στο ίδιο βήμα μπορείτε να ορίσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό του διαχειριστή για το Wordpress, να κάνετε ρυθμίσεις για τα updates του Wordpress , να ορίσετε email για ενημερώσεις που θα λαμβάνεται από τον server κ.ά.

   Κάντε κλικ στο κουμπί Install στο τέλος της σελίδας.

  5. Η εγκατάσταση του Wordpress ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορείτε άμεσα να συνδεθείτε στην καινούρια σας ιστοσελίδα για να την διαχειριστείτε.
 • Χειροκίνητη εγκατάσταση

  Αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο template για το Wordpress site σας, ελέγξτε πρώτα τα αρχεία που σας δίνει ο κατασκευαστής του template. Συνήθως μαζί με το template παρέχεται ολόκληρη η εγκατάσταση του Wordpress (full installation template), οπότε κατεβάζοντας το template έχετε όλα τα αρχεία που χρειάζεστε για να τρέξετε μια πλήρη εγκατάσταση. Αν έχετε στη διάθεσή σας ένα τέτοιο Wordpress template αγνοήστε το πρώτο βήμα από τα ακόλουθα και συνεχίστε την εγκατάσταση με το αρχείο που έχετε στη διάθεσή σας.

  1. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Wordpress από την επίσημη ιστοσελίδα του Wordpress
  2. Κάντε login στο cPanel
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή File Manager της ενότητας Files.
  4. Στον φάκελο public_html ανεβάστε το αρχείο εγκατάστασης που προμηθευτήκατε από το wordpress.org (ή το full installation template).
  5. Μόλις ανέβει το αρχείο κάντε δεξί κλικ επάνω του και επιλέξτε Extract.
  6. Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων στο cPanel γιατί θα τη χρειαστείτε κατά την εγκατάσταση του Wordpress .
  7. Ανοίξτε τη σελίδα σας από browser και ακολουθήστε τα βήματα της εγκατάστασης.
  8. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση διαγράψτε τον φάκελο installation.

Αν δεν έχετε κάποιο πακέτο hosting και κάνετε το development τοπικά, κάντε extract στο φάκελο του project σας το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε τα βήματα της χειροκίνητης εγκατάστασης που περιγράφονται ανωτέρω. Η δημιουργία της βάσης δεδομένων μπορεί γίνει με τη χρήση του phpMyAdmin από την επιλογή Create database που θα βρείτε σε αυτό. Τα υπόλοιπα βήματα παραμένουν τα ίδια.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης